Tgrt Haber
31 Ekim 2019 09:48

Elmalı turta tarifi, Elmalı turta nasıl yapılır, Elmalı turta yapmanın püf noktaları

Elmalı turta, lezzeti ile damakları şenlendirir. Özellikle fırından çıktıktan sonra üzerine serpeceğiniz bolca pudra şekeri ile lezzeti artacaktır. Bu hamuru yaptıktan sonra üzerine çatal ile delik açılmasının sebebi, hamurun kabarmasını önlemektir. Bu püf noktaları atlamadan tarife tam olarak uyarsanız, enfes bir lezzet elde edeceksinizdir.

Elmalı turta tarifi, Elmalı turta nasıl yapılır, Elmalı turta yapmanın püf noktaları
Elmalı turta tarifi, Elmalı turta nasıl yapılır, Elmalı turta yapmanın püf noktaları,

Elmalı turta, lezzeti ile damakları şenlendirir. Özellikle fırından çıktıktan sonra üzerine serpeceğiniz bolca pudra şekeri ile lezzeti artacaktır. Bu hamuru yaptıktan sonra üzerine çatal ile delik açılmasının sebebi, hamurun kabarmasını önlemektir. Bu püf noktaları atlamadan tarife tam olarak uyarsanız, enfes bir lezzet elde edeceksinizdir.

Bu arada elmalı tart hamurunu, vaktiniz var ise en lezzetli hale getirmek için buzdolabında 1 saat bekletmelisiniz.

İsminin tart mı turta mı olduğuna tam olarak karar verilemese de misafir sofralarını ve özellikle beş çaylarını bu tarif ile şenlendirebilirsiniz. Evde olan malzemelerle yapmak oldukça kolay olacaktır. Özellikle çocukların çok sevdiği bu kıyır kıyır lezzeti siz de çok seveceksiniz. İlk defa yapacaklara da pratik ve detaylı bir anlatımla kolay bir şekilde yapabilmelerini hedefledik. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun…

Elmalı turta tarifi, Elmalı turta nasıl yapılır, Elmalı turta yapmanın püf noktaları

Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yarım paket vanilya
  • 3 su bardağı ve ilave olarak üzerine 2 yemek kaşığı un

İç harcı için malzemeler

  • 4 adet büyük boy elma
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağından biraz fazla dövülmüş ceviz

Hazırlanışı

  1. Bir büyük karıştırma kabına tereyağı, sıvıyağı, yumurtayı, yumurtaları, vanilya ve kabartma tozunu ve ardından az az unu ekleyin. Ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun
  2. Hamuru üç eşit parçaya bölün ve birini streç ile sarıp buzluğa atın 30 dakika kadar burada dinlendirin.
  3. Bu arada elmaların kabuklarını soyun ve rendeleyin. Geniş bir tavaya bunları koyup üzerine şekeri ve tarçını, tereyağı ekleyip, elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  4. Pişen elmaların üzerine cevizi ilave edin ve karıştırıp soğumaya bırakın.
  5. Turtanın hamurunu açmak için zemine biraz un serpin ve merdane ile biraz açın. bunu tart kalıbınıza göre ayarlayın.
  6. Tart kalıbının kenarlarını güzelce yağlayın ve hamuru kalıba alın. Elinizle hamuru, iyice yayın.
  7. Üzerine çatalla 10 adet kadar delikler açın.
  8. İç harcı hamurun üzerine dökün ve yayın.
  9. Buzlukta beklettiğiniz hamuru harcın üzerine rendeleyin ve 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...