Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Aralık 2020 14:35

En Gerçekçi En İyi 12 Araba Yarışı Oyunu

Hız ve yarış tutkunlarının severek oynadığı araba yarışı oyunları ülkemizde popülerliğini korumaya devam ediyor. Oyun şirketleri araba yarışları veya araba oyunları ile ilgili dünden bugüne hız kesmeden farklı araba oyunlarının daha gerçekçi versiyonlarını piyasaya sürüyor. Biz de hız ve yarış tutkunları okuyucularımız için bu makalemizde: "En gerçekçi ve en iyi 12 araba yarışı oyunu"nun listesini hazırladık. İşte gaza getirip finişe ilk ulaştıran efsane oyunlar...

En Gerçekçi En İyi 12 Araba Yarışı Oyunu
araba yarışları,otomobil yarışları,araba yarışı oyunları,mobil araba yarışı oyunları,pc araba yarışı oyunları,En iyi yarış oyunları 2020,yarış oyunları,En Gerçekçi En İyi 10 Araba Yarışı Oyunları

Video oyun dünyasının en eski türü olmasına rağmen en popüler oyunu arasında kalmayı başaran araba yarışı oyunları, her zaman en çok oyuncusu ve kullanıcısı olan oyunlar arasında yer alır. Zaman geçtikçe değişen teknoloji, yazılımla birlikte daha gerçekçi oyunlar yapıldı. Bu durum araba yarışı oyunlarının arcade / simülasyon / simcade diye kendi içinde bölünmsine sebep oldu ve bu durum da araba yarışı oyunlarının popülerliği daha da arttırdı.

EN gerçekçi en iyi 10 araba yarışı oyunu

Özellikle PlayStation 3’ün en bilinen oyunları arasında yer alan "God of War 3" ve "The Last of Us"ın günümüzde toplam satışı "Gran Turismo 5"i bile yakaladı. Son yıllarda oyun dünyasının vazgeçilmezleri arasına giren araba yarışı oyunlarından "Forza Motorsport 7", "Gran Turismo Sport" ve son olarak "Project CARS 2" gibi gerçekçi, eğlenceli yapımlarla araba yarışı türünün daha da yükselmesine ve en çok satanlar listesine girmeyi başardı. 

Evet, şimdi sizler için "En gerçekci, en iyi 10 araba yarışı oyunu"nun neler olduğuna gelin hep birlikte bir göz atalım.

1. Assetto Corsa 

assetto corsa

Assetto Corsa şimdiye kadar yapılan tüm araba yarışı oyunları arasında en sahici ve gerçekçi deneyimi oyunculara sunmuş muhteşem bir oyundur. Şayet mevcutta direksiyon setiniz varsa şöyle sett biraz tur attıktan sonra ne kadar yorulduğunuza gerçekten şaşıracaksınız. Oyunun en güzel yanı ise araç seçeneğinin bulunması. Grafikleri, gerçekçiliği ve araçların hızlanmasındaki o ivmeye gerçekten hayran kalacak güzel deneyimler yaşacaksınız. 

2. Burnout Paradise Remastered

Burnout Paradise

Burnout Paradise Remastered hız ve eğlence arayışı içinde olanların arayıp da bulamayacağı tür bir oyun. Özellikle oyunda kaza yapmak bile bir eğlenceye sebep olabiliyor. Burnout Paradise Remastered de oyunu şehrin içinde başlıyor. Diğer yarışçılara toz yutturmak ve arabanın hakkını vermek istiyorsanız tek yapmanız gereken dikkatli bir o kadar da hızlı bir şekilde finish çizgisine gelmeniz gerekiyor. 

3. Dirt Rally 2.0

Dirt Rally

Dirt Rally 2.0 oyunu ilk defa steam üzerinden etkileşime sunulmuş muhteşem bir araba yarışı oyunu... Oyun, tüm yarış severlerden en iyi puanı almış ve rüştünü isbat etmiş. Oyunun grafik tasarımlarının harika olması sebebiyle sanki gerçek bir arabada yarışıyormuş gibi hissedip hayran kalacağınızdan hiç şüphemiz yok... 

4. Colin McRae Rally 2.0

Colin McRae Rally 2.0

Colin McRae Rally 2.0 oyunu da en gerçekçi ralli deneyimini sunmayı başarmış muhteşem bir araba yarışı oyunu. Oyundaki araçlar ve bunun yanında araçların kontrol hisleri, grafik tasarımı oldukça başarılı. Colin McRae Rally 2.0 oyunu kendisinden sonra çıkan tüm ralli oyunlarının tek kıyas kaynağı olduğunu da unutmamak lazım. 

5. Gran Turismo 5

Gran Turismo 5

Gran Turismo 5 en iyi araba yarışı serinin ilk oyunu olarak PS 1'da yayınlanmıştı. Bu oyunda diğer oyunlara nazaran pist, araba seçenekleri oldukça fazla. Muhteşem grafikleri diğer taraftan 800'den fazla araç seçeneği ile bu oyunu da çok sevecek ve unutamayacaksınız. 

6. Forza Horizon 3-4

Forza Horizon 3

Forza Horizon 3. ve 4. versiyonlarında 500'den fazla araç yer alıyor.  Ayrıca oyunda oldukça başarılı yağmur efektleri bulunuyor. Forza Horizon 3-4'ü saatlerce oynasanız yine bıkmayacağınızdan eminiz. Bize göre bu oyun aldığı her kuruşun hakkını fazlasıyla ödüyor. 

7. Lotus III: The Ultimate Challenge

Lotus III The Ultimate Challenge

Lotus III: The Ultimate Challenge oyunu özellikle 80 ve 90 doğumlu kullanıcıların unutamaycağı oyunlar arasında yer alıyor. Oyun Amigaların çok popüler olduğu zamanlarda piyasaya sürüldüğü için belki Z kuşağı bu oyunu çok fazla bilmeyebilir. Fakat eski bir oyun olmasına rağmen günümüzde çıkan üç boyutlu oyunlara inat yine de sevenlerinden hiç ayrılmadı. Lotus III: The Ultimate Challenge oyununda üç farklı araçtan birini seçebiliyorsunuz pistleri ise sonsuzluğa gidiyor. Eğer Lotus III oyununu hiç duymadıysanız bizce mutlaka denemelisiniz. Tabi ki takdir sizin. Teklif var ısrar yok.

8. Grand Prix 2

Grand Prix 2

Grand Prix 2 oyunu tarihinin ilk sistem canavarı denebilecek bir özellikle kullanıcıların karşısına çıkmıştı. Bu oyunda ilk defa Monaco pistinin ne denli zor olduğunu tüm yarışcılar anlamış oldular. Evet, Grand Prix 2 tüm zamanların tartışmasız en iyi F1 oyunu olarak zihin dünyamızda kalmaya devam edecek. 

9. Need For Speed: Porsche Unleashed

Need For Speed Porsche Unleashed

Need For Speed: Porsche Unleashed oyununda tüm Porsche araçlarını seçmeniz mümkün. Bizce bu oyunu oyun yapan hiç kuşkusuz zamanının en iyi sürüş fiziklerine sahip olmasıydı. 

10. Need For Speed: Underground 2

Need For Speed Underground 2

Need For Speed: Underground 2 serisi ile bu türe pek çok yenilik de beraberinde gelmiştir. Need For Speed: Underground 2'de ilk kez illegal sokak yarışları ile tanışmış olduk. 

11. Real Racing 3 (2013)

Real Racing 3 (2013)

Real Racing 3 iOS ve Android telefonlarda ücretsiz olarak sunulan efsane oyunlar arasında yer alıyor. Oyunun sizi para harcamaya iten "freemium" özelliği bu oyundaki grafiksel mükemmelliğin, sayısız etkinliğin, araç bolluğunun önüne geçti. 

12. Rfactor (2005)

Rfactor (2005)

Assetto Corsa’nın bir benzeri olan iRacing Rfactor oyun piyasasında araçların üzerine modların geliştirilebileceği farklı bir platform sunarak bu muhteşem listede 12. sırada kendine yer bulmayı hak etti diye düşünüyoruz.

İyi eğlenceler... 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...