Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Eylül 2019 14:38

En kolay Lahmacun tarifi nasıl yapılır, Kolay Lahmacun nasıl yapılır, Lahmacun tarifi

Lahmacun Türk halkının vazgeçilmez ve en hızlı karın doyurucu yemeklerinin başında gelir. Hem doyurucu hem de sağlıklı bir lezzet olan lahmacunu evinizde de yapmanın en kolay tariflerini haberimizde sizler için derledik. İşte en kolay lahmacun tarifi nasıl yapılır..

En kolay Lahmacun tarifi nasıl yapılır, Kolay Lahmacun nasıl yapılır, Lahmacun tarifi
en kolay lahmacun tarifleri,,kolay lahmacun yapımı,

Lahmacun Türk halkının vazgeçilmez ve en hızlı karın doyurucu yemeklerinin başında gelir. Hem doyurucu hem de sağlıklı bir lezzet olan lahmacunu evinizde de yapmanın en kolay tariflerini haberimizde sizler için derledik. İşte en kolay lahmacun tarifi nasıl yapılır..

Hamur için

  • 500 gram un
  • 200 gram su
  • 10 gram tuz
  • Yarım paket yaş maya

İç Harç İçin:

  • 500 gram dana kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet yeşil biber(doğranmış)
  • Yarım demet maydanoz (kıyılmış)
  • 1 adet domates (kabuğu soyulup, doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Hazırlanışı

Önce iç harcı hazırlayalım. Bunun için soğan ve sarımsağı en küçük parçalara ayrılacak şekilde robotta veya bıçakla kıyın.

Domates ve biberi de en küçük parçalara ayrılacak şekilde doğrayın ve ardından soğan, sarımsak, salça, karabiber, tuz, pul biber ve ince kıyılmış maydanozu karıştırın.

Bu harcı dolaba koyup, hamurunu hazırlamaya başlayın.

Unu, karıştırma kabına eleyin.

Çok az su ile yaş mayayı sulandırın. Üzerine en son tuzu ekleyip güzelce yoğurun. Hamuru bezelere ayırıp nemli bir bezin üzerinde mayalanması için dinlenmeye bırakın.

Bu arada fırınınızı 170 derecede fanı çalıştırmadan ısıtmaya başlayın.

Bezeler mayalandıktan sonra oklava veya merdane ile istediğiniz büyüklükte açın.

Hazırladığınız iç harçtan alın ve incelttiğiniz hamurların üzerine paylaştırın.

İstediğiniz kıvamda pişene kadar fırında lahmacunlarınızı tutun. Sonra sıcak olarak servis yapın.

Püf noktaları

Eğer lahmacunlarınızın daha lezzetli olmasını istiyorsanız, onları açıldığında yırtılmayacak kalınlıkta ve incelikte açmanız gerekmektedir.

Lahmacun, hamurları ince olan bir yemek olduğundan pişmesi uzun sürmez bu yüzden lahmacunlarınızı pişirirken sık sık kontrol ederseniz onları yanmaktan kurtarabilirsiniz.

Lahmacun miktarı az gelir ise bu malzemeleri 2 veya 3 katına çıkartarak fazlalaştırabilirsiniz. Bunu ikram edeceğiniz kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz.

Fındık lahmacun tarifi

Fındık lahmacunu, evde, yukarıdaki aynı tarifle yapabilirsiniz. Bu tarifin aynısını hazırlayarak hamuru çay tabağından biraz daha büyük açıp üzerini yine aynı şekilde iç harcı ile kaplayıp fırına verebilirsiniz.

Fındık lahmacun tarifi 2

İç malzeme

  • 400 gr kuzu kıyma
  • 1 küçük kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 2 adet domates
  • 4 dal yeşil soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı Karabiber
  • Tuz

Hamur malzemesi

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Hazırlanışı

Bir kaba, su, şeker, maya ve tuzu ekleyin. Ardından azar azar unu ekleyerek ele yapışacak bir hamur elde etmemiz gerekiyor. Eğer ele yapışmayacak bir hamur elde ederseniz bu lahmacunlarınızın kuru olmasına neden olacaktır. Bu yüzden hamuru mümkün mertebe ele yapışır halde bırakınız. Daha sonra üzerini örtün ve 45 dakika boyunca dinlendirin.

İç harcı hazırlamak üzere sebzelerin tümünü en küçük haline getirin.

Sebzeleri, kıymayı, salça, karabiber ve tuzu geniş bir kapta iyice karıştın.

Dinlendirdiğiniz hamuru 2 dakika kadar az unlayarak ve daha sonra hamuru istediğiniz büyüklükte bezelere ayırıp açın. Bezeleri bir miktar açıp ağzı geniş bir bardakla açarsanız, lahmacununuz çok düzgün bir şekle sahip olacaktır.

Bir tepsiye açtığınız fındık lahmacunları alın ve üzerlerine harcını koyup 220 derece bir fırında üzerindeki malzemeler pişene kadar fırında tutun. daha sonra servise hazırdır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...