Tgrt Haber
26 Kasım 2019 11:51

Enginar tarifi ve Enginar nasıl yapılır, Enginar yapımı ve tarifi

Enginarın hem pilav tenceresinde hem de düdüklü tencerede yapımı aslında oldukça kolaydır. Özellikle pratik yemek tariflerine ihtiyacı olanlar için bu tarif hem kolay hem de sağlıklı mı sağlıklı olacaktır. Malzemeleri hazırladıktan sonra pişirme süresi sadece birkaç dakikayı bulan bu şahane yemeği, özellikle mevsiminde mutlaka denemelisiniz. Eğer mevsiminde değilseniz, büyük marketlerde satılan dondurulmuş olanları da katkısızdır, bunlardan kullanabilirsiniz.

Enginar tarifi ve Enginar nasıl yapılır, Enginar yapımı ve tarifi
Enginar tarifi,Enginar tarifi ve Enginar nasıl yapılır, Enginar yapımı ve tarifi,

Enginarın hem pilav tenceresinde hem de düdüklü tencerede yapımı aslında oldukça kolaydır. Özellikle pratik yemek tariflerine ihtiyacı olanlar için bu tarif hem kolay hem de sağlıklı mı sağlıklı olacaktır. Malzemeleri hazırladıktan sonra pişirme süresi sadece birkaç dakikayı bulan bu şahane yemeği, özellikle mevsiminde mutlaka denemelisiniz. Eğer mevsiminde değilseniz, büyük marketlerde satılan dondurulmuş olanları da katkısızdır, bunlardan kullanabilirsiniz.

REFİKA’DAN PRATİK ENGİNAR TARİFİ

Malzemeler

  • 5 adet enginar
  • 2 avuç bezelye
  • 1 adet havuç
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 10 dal dereotu
  • 1/2 su bardağı su
  • 7 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

Enginarları, tuzlu ve limonlu suda kaldıkları için, uzun uzun iyice yıkayın.

Soğanı, patates ve havucu güzelce minik küpler halinde doğrayın.

Soğanları bir tencereye veya düdüklüye alıp biraz kavurun. Üzerine havuçları ve patatesleri de ekleyin, kavurmaya devam edin.

Bezelye ve baharatları ve tuzu da ekledikten sonra hafif bir karıştırıp, dereotunu incecik kıyarak ilave edin.

Yıkadığınız enginarların, çukur tarafları üste gelecek şekilde, bezelyeli harcı açtırarak, direk tencereye temas edecek şekilde yerleştirin. Sonra, kenarda kalan tüm malzemeyi enginarların içine doldurun.

Üzerine şekerini serpin, yarım su bardağı kadar su ekleyin ve düdüklü tencerenin kapağını kapatarak, iyice ısınıp eski tencerelerde düdüğü indirdiğinizde yenilerde ise buharı kapattığınızda, artık 5 dakika kadar pişirin. Enginarlarınız büyük boy ise 7 dakika kadar pişirebilirsiniz.

Normal tencerede ise, enginarları pilav tenceresinde 27 dakika kadar pişirebilirsiniz. Çok fazla kapağını açmamaya çalışın ki vaktinde pişsin. Yoksa her kapak açmanız demek, içindeki pişirme süresini başlatan buharın dışarı kaçması demek olacaktır.

Bu süreler, mevsiminde enginar yapmak içindir. Mevsimi dışında yani ilkbahar dışında bir zamanda bir enginar yapacaksanız, tencerenin kapağını açtığınızda enginarların pişip pişmediğini kontrol ederek, yeniden birkaç dakika daha pişirebilirsiniz.

Pişen enginarların, düdüklüde ise basıncını alın ve kapağını açıp soğutun. Kimileri zeytinyağını sıcak sever, siz de kendi damak tadınıza göre ister soğuk ister sıcak olarak tüketebilirsiniz fakat ister soğuk ister sıcak olarak servis edin. Enginarın olmazsa olmazı, dereotunu ince ince kıyıp mutlaka, üzerine ilave etmeyi unutmayın.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...