Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Temmuz 2019 11:46

Erkek tipi saç dökülmesi nasıl önlenir, saç dökülme tedavi yöntemleri nelerdir?

Erkek tipi saç dökülmesi, eskiden sadece erkeklerde görülebilen bir durumdu. Şimdilerde ise değişen hayat şartları ve yaşamlar erkeklerde de kadınlarda da aynı dökülmenin olmasına neden olmaktadır. Erkek tipi saç dökülmesi, kelliğin tam tepeden başlaması demektir. Bu tepedeki saçlar, seyrelir, deri görünmeye başlar ve saçlar iyice seyreldikten sonra artık bunun yanlarından da saçlarda dökülmeler başlar. Bununla beraber tam tepede başlayan dökülme orada sadece kafa derisinin yuvarlak bir şekilde görünmesine neden olmuştur.

Erkek tipi saç dökülmesi nasıl önlenir, saç dökülme tedavi yöntemleri nelerdir?
Erkek tipi saç dökülmesi nasıl önlenir, saç dökülme tedavi yöntemleri,,Erkek tipi saç dökülmesi nasıl önlenir, saç dökülme tedavi yöntemleri nelerdir,

Erkek tipi saç dökülmesi, eskiden sadece erkeklerde görülebilen bir durumdu. Şimdilerde ise değişen hayat şartları ve yaşamlar erkeklerde de kadınlarda da aynı dökülmenin olmasına neden olmaktadır. Erkek tipi saç dökülmesi, kelliğin tam tepeden başlaması demektir. Bu tepedeki saçlar, seyrelir, deri görünmeye başlar ve saçlar iyice seyreldikten sonra artık bunun yanlarından da saçlarda dökülmeler başlar.  Bununla beraber tam tepede başlayan dökülme orada sadece kafa derisinin yuvarlak bir şekilde görünmesine neden olmuştur.

Erkek tipi saç dökülmesinin genellikle nedeni genetik faktörlerdir. Genler saç dökülmesini etkiler ve belki de sizin büyük babanıza benzemenize neden olur. Bazı araştırmalara göre erkek tipi saç dökülmelerini androjen ismindeki bir hormonun tetiklediğini bildirmektedir. Maalesef her üç erkekten biri bu problemle karşı karşıyadır.

Minoxidil (Rogaine)

Minoxidil (Rogaine), kafa derisine uygulanan topikal bir ilaçtır. Minoxidil, bazı erkeklerde saç dökülmesini yavaşlatır ve saç köklerini yeni saç büyümesine teşvik eder. Minoksidil, görünür sonuçlar elde etmek için dört ay ila bir yıl sürer. İlaç almayı bıraktığınızda saç dökülmesi sıklıkla tekrar olur.

Minoksidil ile ilişkili olası yan etkiler arasında kuruluk, tahriş, yanma ve kafa derisinin ölçeklenmesi sayılabilir. Bu ciddi yan etkilerden herhangi biri varsa derhal doktora başvurmalısınız:

  • Kilo almak
  • Yüz, el, ayak bileği veya karın şişmesi
  • Uzanırken nefes almada zorluk
  • Hızlı kalp atımı
  • Göğüs ağrısı
  • Yorgun solunum

Finasteride (Propecia, Proscar)

Finasteride (Propecia, Proscar), bazı erkeklerde saç dökülmesini yavaşlatan oral bir ilaçtır. Saç dökülmesinden muzdarip erkek hormonunun üretimini engelleyerek çalışır. Finasterid, minoksidilden daha yüksek bir başarı oranına sahiptir. Finasteride almayı bıraktığınızda saç dökülmeniz tekrar başlar. Sonuçları görmeden önce bu ilacı üç aydan bir yıla kadar kullanmalısınız. Bir yıl sonra saç dökülmesi olmazsa, doktorunuz ilacı almayı bırakmanızı önerecektir. Finasteridin yan etkileri şunlardır:

  • Depresyon
  • Kaşıntı
  • İsilik
  • Kurdeşen
  • Göğüslerde hassasiyet
  • Meme büyümesi
  • Yüz veya dudak şişmesi
  • Ağrılı boşalma
  • Testislerde ağrı
  • Ereksiyon zorluğu

Saç ekimi

Bir saç nakli saç dökülmesi için en pahalı tedavi yöntemidir. Saç ekimi, saçların kafa derisinin aktif saç büyümesine sahip bölgelerinden uzaklaştırılması ve saç derinizin inceltilmesi veya döküldüğü saç köküne kadar ekilmesiyle çalışır. Çoklu tedaviler sıklıkla gereklidir ve prosedür, yara izi ve enfeksiyon riskini taşır. Saç ekiminin avantajları daha doğal görünmesi ve kalıcı olmasıdır.

Sarımsak kürleri

Çeşitli sarımsak kürlerinden birini uygulayabilirsiniz. Sarımsak, çok hızlı bir şekilde saçları besler ve saçların hızla uzamasını sağlar. Örnek olarak 1 yemek kaşığı sarımsak suyu çıkartın. Bunu yine bir yemek kaşığı balla iyice karıştırın. Ardından saç köklerinize sürün ve en az 20 dakika bekleyin ve sonra saçlarınızı yıkayın.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...