Tgrt Haber
25 Kasım 2020 15:39

Erkekler İçin En Etkili Saç Uzatma Yöntemleri

Her insan sağlıklı ve gür saçları olmasını ister. Sağlıklı görünen, parlayan, canlı saçlara kavuşmak öyle sanıldığı gibi çok da zor değil. Bunun için doğal yöntemleri kullanarak sizlerde saçlarınızı yıpratmadan, zarar vermeden uzamasına yardımcı olabilirsiniz. Bu makalemizde erkekler için en etkili doğal saç uzatma yöntemlerini paylaşıyoruz. Sağlıklı günler diliyoruz...

Erkekler İçin En Etkili Saç Uzatma Yöntemleri
Saç,saç uzatma yöntemleri,en etkili saç uzatma kürleri,doğal saç uzatma yöntemleri,erkekler için saç uzatma yöntemleri,Hızlı SAÇ UZATMA doğal,Dünyanın EN HIZLI saç UZATAN formül,Saç uzatma erkek,1 haftada saç ne kadar uzar?,Erkeklerde Saç Uzatma Yönt

Yapılan birçok klinik araştırmada saç ömrünün 3-4 yıl aktif olarak uzadığını, bu süreden sonra birkaç gün içinde geçiş dönemine girdiği sonrasında ise üç ay kadar bir dönem içinde dinlenme evresine girer. Saçların günde 1/3 mm bir ay içinde ise yaklaşık olarak 1 cm kadar uzadığı söylenmektedir. Bir insanın günde dökülen saç miktarı ise yaklaşık olarak 100 tel civarındadır. Elbette saçınıza doğru bir bakım uygulayarak ve olumsuz faktörlerin etkilerini ortadan kaldırarak saçınızın uzama hızını artırabilirsiniz...

Erkekler İçin En Etkili Saç Uzatma Yöntemleri

Saçlarınızı daha sağlıklı, daha parlak ve daha canlı bir şekilde uzatmanın doğal yöntemlerine geçmeden önce dikkat etmeniz gereken bazı şeyleri de sizlerle paylaşmak istiyoruz. 

Bunlar sırasıyla:

  • Saçlarınızı temiz tutmanıza,
  • Saçlarınızın hava almasına, 
  • Saçlarınızı doğru sıcaklıkta yıkamanıza, 
  • Saçlarınızın düzgün kurutulmasına, 
  • Saç şekillendiricileri kullanmamanıza, 
  • Saç diplerinize masaj yapmanıza, 
  • Beslenmenize dikkat etmenize,

dikkat etmelisiniz. 

Şimdi, saçlarınızı doğal olarak hızlı bir şekilde nasıl uzatabileceğinize bakalım...  

Biberiye Yağı

Biberiye Yağı

Biberiye yağı, çok eski zamanlardan beri saç bakımı için kullanılmaktadır. Birçok uzman tarafından önerilen biberiye yağı, içeriğindeki anti-inflamtuar sayesinde saç köklerinin tıkanmasına mani olur ve hızlı uzamasını sağlar. 

Bunun için tek yapmanız gereken 1 tatlı kaşığı biberiye yağı ve 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağını birbirine güzelce karıştırıp saç derinize masaj yapmanız yeterli... Bu uygulamayı haftada 2 veya 3 kez uygulayabilirsiniz.

Palmiye Yağı

Palmiye Yağı

Saçlarınızın daha hızlı ve güçlü uzaması için bir diğer yol da palmiye yağıdır. E vitamini bakımından oldukça zengin ve saçlar için etkili olan palmiye yağı 1-2 defa saç diplerinize sürün. Bir süre bekledikten sonra sonra kullandığınız normal şampuanınızla güzelce yıkayıp durulayın.

Aloe Vera Yağı

Aloe Vera Yağı

Aloe vera yağı birçok bakım ürününde kullanılıyor. Özellikle cilt bakımında kullanılan aloe verayı saçlarınızın çabuk uzaması için de kullanabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken yarım tatlı kaşığı bal, 1 çorba kaşığı limon suyu ve 1 fincan aloe vera yağını güzelce karıştırıp saçınıza ve saç diplerine sürün. Bir süre bekledikten sonra saçlarınızı yıkayıp güzelce durulayın. 

Soğan Suyu

Soğan Suyu

Soğan suyu saç uzatır mı? Aslında soğan suyu; saç uzatmaya, saç dökülmesine, yeni saç çıkmasına ve saçların beyazlanmasına engel olmakta. Soğan suyu saç tedavisinde kullanıldığı gibi içeriğindeki kükürt aynı zamanda kan dolaşımını hızlandırarak saçınızın hızlı uzamasını sağlar. Bunun için 2 adet büyük boy soğan ve bir parça pamuk yeterlidir. Önclikle soğanı ortadan ikiye bölerek suyunu çıkarın. Daha sonra pamuk yardımıyla saç köklerinize masaj yaparak uygulayın. 15 ile 20 dakika arası beklettikten sonra şampuan ile saçınızı yıkayıp güzelce durulayın. Soğan suyu kürünü haftada bir kaç kez gönül rahatlığıyla uygulayabilirsiniz.

Biotin

Biotin

Özellikle son yıllarda kozmetik ve güzellik sektöründe kullanılan Biotin, karaciğer yağlanması ve B vitamini eksiliği gibi hastaları tedavi etmek için kullanılıyordu. Ancak güzellik uzmanları biotinin saçları uzattığı ve saç köklerini besleyerek saç dökülmesine iyi geldiğini söylüyor. Biotin tabletten iki tane zeytinyağı veya hindistancevizi yağı ile güzelce karıştırarak saç diplerinize masaj yaparak saç köklerinizi hem güçlendirmiş hem de hızlı uzamasını sağlamış olursunuz. Bu karışımı da haftada 2 kez uygulamanız yeterli olacaktır. 

Elma Sirkesi

Elma Sirkesi

Doğal ev yapımı elma sirkesi saçların pH değerini dengeleyerek saç uzamasını hızlandırır. Aynı zamanda saçların parlak ve sağlıklı görünmesine de yardımcı olur.

Marul ve Turp Kürü 

Marol Kürü

1 adet dilimlenmiş turp ve 4 yaprak marulu 1 litre suda kaynattıktan sonra süzüp saçınıza sürün. 1 saat beklettikten sonra durulayın. Marulun içinde bulunan E vitamini sayesinde saçlarınız hızlı bir şekilde uzamaya başlayacaktır. 

Badem Yağı

Badem Yağı

Eczanelerde ampül şeklinde satılan badem yağı ve sarımsak yağını güzelce karıştırın. Sinemaki otunu da 1 su bardağı suda kaynattıktan sonra bu karışıma ekleyip saç diplerinize masaj yaparak güzelce sürün. 15 dakika bu şekilde beklettikten sonra saçlarınızı yıkayıp durulayabilirsiniz. Bu karışımı da haftada 1 defa uygulamanız yeterli olacaktır. 

Lavanta Kürü

Lavanta Kürü

Kaynamış suyun içine lavanta eklenir. Demlenmeye bırakılır. Demlendikten sonra durulama suyu olarak kullanılır. Banyodan çıkarken son dökme suyu olarak bu karışımı kullanmalısınız. Saçlarınızı bir daha durulamadan çıkın. Lavanta suyu saçların uzamasını sağlar. Bu kürü haftada 2 kere uygulayabilirsiniz. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...