Tgrt Haber
10 Şubat 2020 11:53

Eşek Sütünün İnanılmaz Faydaları

Anne sütüne en yakın bileşenleri bünyesinde barındıran eşek sütü, son günlerde insanlarımızın en çok merak ettiği konular arasında yer alıyor. Biz de bu makalemizde "Eşek sütü nedir, Eşek sütünün faydaları nedir, Eşek sütü nasıl kullanılır, Eşek sütü nereden temin edilir, Eşek sütü faydaları ve zararları, Eşek sütünün cilde faydaları, Eşek sütü nasıl içilir, Eşek sütü fiyatı, Eşek sütü nerede satılır" gibi aklınıza takılan tüm sorulara cevaplar bulacaksınız. Keyifli okumalar diliyoruz.

Eşek Sütünün İnanılmaz Faydaları
eşek sütü,eşek sütü nedir?,eşek sütünün faydaları,eşek sütünün zararları,eşek sütü cilde faydalı mı?,eşek sütü nereden alınır?,eşek sütü fiyatları?,Eşek sütü nasıl içilir,eşek sütündeki mineraller

Anne sütüne en yakın tat ve bileşene sahip olan eşek sütü çok eski çağlardan beri insanların tükettiği veya şifa için kullandığı bir süt türü. Günlük ortalama olarak 0.2 litre ile 0.3 litre kadar süt ürettiği bilinen dişi eşeklerden elde edilen eşek sütünde laktoz miktarı inek sütüne göre yüksek olmasına rağmen yağ, kalsiyum açısından en zengin içeriğe sahip. Eşek sütünde A vitamini, B1 vitamini, B2 vitamini, C vitamini ve E vitamini bulunuyor. Diğer taraftan, bol miktarda magnezyum, kalsiyum, potasyum, fosfor, çinko, sodyum gibi minerallere de sahip. Laktoz oranı eşek sütünde fazla olduğu için sütün tadı şekerli bir kıvama bürünüyor. Bu da çocukların rahatlıkla ve severek tükettiği bir süt türüne dönüşmesini sağlıyor.

Eşek sütü

Eşek sütü çok eski zamanlarda tedavi ve iyileştirme amacı ile kullanıldığı gibi cildin gençleşmesi için de kullanılmıştır. Hatta Mısır Kraliçesi Cleopotra'nın güzelliğini ve gençliğini korumak için her gün 700’den fazla eşekten temin edilen eşek sütü ile banyo yaptığı söyleniyor.

Eşek Sütünün Faydaları

 

Eşek sütünün  faydaları

Eşek sütünün faydaları kısaca:

  • Astım ve bronşit hastalığına iyi geliyor.
  • Kolon kanserinin tedavi sürecini hızlandırıyor. 
  • Sedef hastalıklarında kullanılıyor.
  • Kanser hastalarının tedavilerine destek olarak bağışıklık sistemini güçlendirip hastaya direnç sağlıyor. 
  • İçeriğinde bulunan Omega-3 kalbin korunmasını sağlıyor. 
  • İçeriğinde bulunan kalsiyum kemik gelişimini sağlıyor, kemik erimesini ise önlüyor.
  • Bebeklerin ve çocukların gelişimi için birçok faydası bulunuyor.  
  • Ateş düşürücü ve balgam söktürücü özelliği bulunuyor.
  • Yağ yakımını hızlandırdığı için zayıflamaya da yardımcı oluyor.
  • Cildin yaşlanmasını önlüyor.
  • Ciltte oluşan kırışıklıkları gideriyor, 
  • Cildin nemlenmesini sağlıyor. 

Eşek sütünün zararları?

Eşek sütünün bilinen ciddi bir zararı olmasa da aşırı tüketimi alerjik reaksiyonlara sebep olabilir, civa, kurşun ve kükürt içerdiği için yine aşırı tüketildiğinde zehirlenmelere yol açabilir.

eşek sütünün zararları

Eşek sütü nasıl kullanılır?

Eşek sütü ciğ olarak tüketilmelidir. 

Çocuklar için günde 2 çay bardağı, yetişkinler için 1 su bardağı ciğ olarak içilebilir.

Eşek sütü içeriğindeki laktoz, laktoz intoleransı olan kişilerde rahatsızlık verebilir  bu sebeple doktorunuza danışmadan eşek sütünü düzenli olarak tüketmenizi önermiyoruz. 

Eğer eşek sütünü cilt sağlığınız için kullanmak istiyorsanız ise bir pamuğa dökeceğiniz eşek sütünü cildinize masaj yaparak yedirmelisiniz.

eşek sütünün cilde faydaları

Eşek sütü nerede bulunur?

Eşek sütü Türkiye'de birçok şehirde kurulan çiftliklerde üretilir durumda. Özellikle Marmaris, Fethiye, Manisa, Bursa gibi şehirlerimizde kurulan eşek çiftliklerinin haricinde internet üzerinden de süt siparişi verebiliyorsunuz. 

eşek sütünün faydaları

Eşek sütünün fiyatı?

Piyasada şu aralar eşek sütünün litresini 100 TL civarıda satınalabiliyorsunuz.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...