Tgrt Haber
10 May 2022 10:38 - Güncelleme : 10 May 2022 10:41

Estetik Uzmanı Özgür Özer estetik deri çatlakları hakkında yanlış bilinenleri açıkladı

Estetik Uzmanı Özgür Özer estetik deri çatlakları hakkında yanlış bilinenleri açıkladı

Estetik Uzmanı Özgür Özer estetik deri çatlakları hakkında yanlış bilinenleri açıkladı

Estetik operasyonlar artık birçok kişi tarafından tercih ediliyor. Özellikle vücut çatlak estetiği, işlem yaptırmak isteyenler için bir araştırma konusu haline geliyor. Bundan dolayı da çoğu insan çatlaklar hakkında yanlış bilgilere ulaşılabiliyor. Estetik Uzmanı Özgür Özer ise bu hususlarda yanlış bilinenleri ve olması gerekenleri şu şekilde anlatıyor;

“Estetik operasyonların sadece kış mevsiminde yapılabileceği yanlış bir bilgidir. İşlemler yaz ya da kış fark etmeksizin her mevsimde yapılabilir. Sadece bazı uygulamalar sonrası o bölgenin güneş ile temasının olmaması gerekiyor. Kışın güneş ışınlarının çok yakıcı olmadığı doğru bir gerçek olsa da kişi yaz mevsiminde işlem uygulanan bölgelerin üzerine kapatma gibi eylemler ile güneşten korunur ve olabildiğince dışarıya çıkmazsa herhangi bir problem yaşanmıyor.”

Elbette sağlık alanının ve teknolojinin gelişmesiyle beraber günümüzde artık birçok estetik çeşidi ve yöntemi hayatımıza giriyor. Son zamanlarda sıkça duyduğumuz ve bunlardan bir tanesi olan çatlak hakkında da çeşitli olgular bulunuyor. 

Estetik Uzmanı Özgür Özer ise bu konuda en çok rastlanan ve doğruluğu olmayan bu bilgiye ise şu şekilde açıklık getiriyor; “Etrafta dolaşan yanlış bilgilendirmeler sonucunda bazı kişilerce Çatlak tedavisinin deri rengi olan melanin eşitlenmeden düzeleceği düşünülüyor. Çatlak ve Ameliyat izleri özel olarak hazırlanmış Micropigmentler ile deri rengi melanin eşitlemesi sağlayarak maksimum seviyelerde görünmezlik etkisi ile Tüm vücutta oluşan melanin eşitsizligini giderme işlemlerinde için rahatça uygulanabiliyor.”
Estetik bulunmayan vücut bölümlerinin psikolojik bir boyutunun da olduğunu, kişi eğer çok rahatsız oluyor ve kendini mutlu hissetmiyorsa mutlaka bu alanda uzman bir kişi ile görüşülmesi gerektiğini belirten Estetik Uzmanı Özgür Özer, böylece dışarıdan oluşabilecek baskılarla yanlış yönlendirmelerden uzak kalınabileceğini de dile getirerek konuşmasına şunları ekliyor;

“Bazı ünlüler ya da kişinin arkadaşları tarafından tavsiye edilen her işlem kişiye uygun olmayabiliyor. Burada bilinmesi gereken ise her estetik operasyonun her kişiye uymadığı oluyor. Çünkü bir işlem yapılmadan önce kişinin cilt yapısı gibi birçok faktör değerlendiriliyor ve buna göre en ideal olanı seçiliyor. Bundan dolayı estetik yaptırmak isteyenler gördükleri bir fotoğrafta ya da tavsiyede ısrarcı olmamalı ve uzmanlar tarafından yapılan önerileri dikkate almalıdır.” 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...