Tgrt Haber
18 Ekim 2019 11:31

Et sote tarifi / En kolay et sote tarifi ve yapımı, Et sote nasıl yapılır

Size iki farklı et sote tarifi vermek istedik. Bunlardan biri bilinen haliyle en lezzetli et sote tarifidir. Diğeri ise Osmanlı mutfağının, lezzeti dillere destan olmuş et sote tarifidir. Bu tarif, diğerine göre tatlı olarak hazırlanıp, ikram edilir. Restoranlarda yediğiniz o enfes ve farklı tatlardan bile daha iyi olacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Et sote tarifi / En kolay et sote tarifi ve yapımı, Et sote nasıl yapılır
et sote nasıl yapılır,,et sote en kolay nasıl yapılır,,et sote tarifi,

Size iki farklı et sote tarifi vermek istedik. Bunlardan biri bilinen haliyle en lezzetli et sote tarifidir. Diğeri ise Osmanlı mutfağının, lezzeti dillere destan olmuş et sote tarifidir. Bu tarif, diğerine göre tatlı olarak hazırlanıp, ikram edilir. Restoranlarda yediğiniz o enfes ve farklı tatlardan bile daha iyi olacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Et Sote Tarifi

Malzemeler

  • 600 gram sotelik dana eti (Etin yağsız ve bonfile gibi yumuşak kısmından olmasına dikkat edin)
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 adet orta boy yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1/2 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Hazırlanışı

Bir tava veya tencereye zeytinyağını alın ve biraz kızdırın ve soğanları ekleyin.

Soğanların rengi değiştiğinde, üzerine yeşil biberi de ekleyip soteleyin.

Etleri de ilave edin ve ocağın altının yüksekte olmasına dikkat edin. bu şekilde 2-3 dakika kadar karıştırın ve bu sayede mühürleyin. Etlerin dış kısmı renk alacak ve etler hafif kızarmaya başlayacak gibi olacaktır.

Tam bu esnada etlerin üzerine, domatesleri küp şeklinde, tuzu, karabiberi, kekiği atıp karıştırın.

Biber salçası, domates salçası, sıcak su karışımını hazırlayın ve bunu yavaş yavaş et soteye dökün.

Artık ocağınızı kısık ateşe alın ve etler yumuşayıp pişene kadar ara sıra karıştırın ve servise hazır.

Farklı Tatlar Arayanlar İçin Et Sote Tarifi

Et soteyi hiç tatlı olarak denediniz mi? Bambaşka ve bu harika lezzeti siz ve misafirleriniz de çok sevecek. Osmanlı’dan günümüze ulaşmış, en lezzetli et sote tarifi için tarife geçiyoruz.

Malzemeler

 

  • 700 gr Koyun Eti (İri Kuş başı doğranmış)
  • 1 adet iri soğan
  • 1 baş sarımsak
  • 1.5 çay bardağı kekik çayı veya içme suyu
  • 2 tatlı kaşığı pekmez
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1’er çay kaşığı tane kişniş, kimyon, tarçın
  • 2 çay kaşığı kaya tuzu
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çorba kaşığı tereyağı

Hazırlanışı

Döküm bir tencereniz veya tavanız var ise bu soteyi dökümde yapmanızı tavsiye ederiz.

Bir tavaya etleri alın ve kısık ateşte kapağı kapalı olarak, pşşirin. Ara sıra karıştırmayı unutmayın.

Etler suyunu salacaktır, bu esnada suyu ekleyerek kapağını tekrar kapatın ve 45 dakikaya yakın yeniden pişirin. Etlerin bütün suyunu çekmesi gerekiyor.

Soğanı doğrayıp, üzerine baharatları dökün ve soğanları hafif bir şekilde ovun.

Sarımsağı dövün ve soğanların üzerine ekleyin.

Etler suyunu çektikten sonra nar ekşisi ekleyin ve üzerine hazırladığınız soğan karışımı ilave edin. Kapağı kapatıp 6-7 dakika daha pişirin.

Etler hafif sulu bir kıvamda olmalıdır ve servise hazır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...