04 Ocak 2020 12:20
Etimek tatlısı tarifi ve Etimek tatlısı nasıl yapılır, Etimek tatlısı yapımı
Pratik bir tatlı tarifi arıyorsanız, etimek tatlısı tam da bu iş için biçilmiş kaftandır. Pratikliği, evde olan malzemelerden yapılması ve lezzeti ile tadına doyulmaz bu tatlıyı sevdiklerinize ve kendinize kolaylıkla yapabilirsiniz. Etimek tatlısını yaparken, topak topak olmasını istemiyorsanız, tüm kuru malzemeleri öncesinde eleyin ve o şekilde dahil edin. Tüm bunlara rağmen bir topaklanma yaşarsanız, o zaman da yarım su bardağı süt ilave edip, blenderdan geçirin.
Pratik bir tatlı tarifi arıyorsanız, etimek tatlısı tam da bu iş için biçilmiş kaftandır. Pratikliği, evde olan malzemelerden yapılması ve lezzeti ile tadına doyulmaz bu tatlıyı sevdiklerinize ve kendinize kolaylıkla yapabilirsiniz. Etimek tatlısını yaparken, topak topak olmasını istemiyorsanız, tüm kuru malzemeleri öncesinde eleyin ve o şekilde dahil edin. Tüm bunlara rağmen bir topaklanma yaşarsanız, o zaman da yarım su bardağı süt ilave edip, blenderdan geçirin.
Kolay mı kolay en nefis tam tarifinde etimek tatlısı tarifi
Malzemeler
- 1 paket etimek
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 litre süt
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 4 çorba kaşığı un
- 3 çorba kaşığı şeker
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 2 paket kremşanti
Hazırlanışı
- 1,5 su bardağı toz şekeri bir tencereye alın ve ocağın altını açın. Mümkünse küçük ocakta yapın. Bu şekilde karamel yapacağız. Karıştırarak şekerin karamelize olmasını sağlayın.
- Tenceredeki şeker iyice eriyecek ve tam karamelize olmadan altın rengine dönecektir. Tam bu sırada şekerin üzerine 2 su bardağı sıcak suyu ekleyin ve artık orta ateşe alarak kaynatın. Karameliniz akışkan bir kıvam alacaktır. Bu esnada altını kapatabilirsiniz.
- Etimekleri alın ve uzun ve dikdörtgen bir tepsi veya fırın kabına dizin. Tam dolmaz ve boş kalan kenarlar olursa, oralara etimekleri kırarak yerleştirin.
- Hazırladığınız karameli tüm etimeklerin üzerine gelecek şekilde dökün.
- Bir tencerede 1 litre sütü, 4 çorba kaşığı unu, 3 çorba kaşığı şekeri ve 2 çorba kaşığı nişastayı karıştırın. Güzelce çırpın ve kıvam alana kadar karıştırın.
- Muhallebiden baloncuklar çıkmaya başladığında, üzerine bir paket vanilyayı ekleyin ve 1 yemek kaşığı da tereyağı ekleyip ocaktan alarak güzelce karıştırın.
- Muhallebinin ilk ateşli sıcaklığı geçtikten sonra kepçe ile alıp etimek tatlısının üzerine dökün. Her yerine yayın ve düzleştirin. Oda sıcaklığına gelene dek dışarda sonrasında buzdolabında birkaç saat bekletin.
- Bu esnada kremşantiyi arkasındaki tarife göre hazırlayın ve iyice soğuyan etimek tatlınızın üzerine dökün ve düzleştirin.
- Birkaç saat daha buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
- Kare olarak dilimlediğiniz tatlınızın üzerine Antep fıstığı tozu veya çilek ya da muz dilimi koyarak süsleyebilirsiniz.