Tgrt Haber
05 Mart 2020 16:57

Etli kuru dolma tarifi, Antep usulü orijinal etli kuru dolma tarifi

Anteplilerin her yemeği güzel meşhur olduğu gibi etli kuru dolmaları da oldukça popülerdir. Ülkemizin zengin lezzetine lezzet katan Antep mutfağında bu etli kuru dolması aslında kuyruk yağı ile yapılmaktadır fakat eğer etinizi yağlı alırsanız o zaman kuyruk yağı kullanmanıza gerek kalmayacaktır ama ben kuyruk yağı ile yapmak istiyorum diyorsanız o zaman etinizin yağını azaltmalısınız. Yoksa yağdan yiyemezsiniz ve yemek çok ağır olur.

Etli kuru dolma tarifi, Antep usulü orijinal etli kuru dolma tarifi
Etli kuru dolma tarifi, Antep usulü orijinal etli kuru dolma tarifi,

Anteplilerin her yemeği güzel meşhur olduğu gibi etli kuru dolmaları da oldukça popülerdir. Ülkemizin zengin lezzetine lezzet katan Antep mutfağında bu etli kuru dolması aslında kuyruk yağı ile yapılmaktadır fakat eğer etinizi yağlı alırsanız o zaman kuyruk yağı kullanmanıza gerek kalmayacaktır ama ben kuyruk yağı ile yapmak istiyorum diyorsanız o zaman etinizin yağını azaltmalısınız. Yoksa yağdan yiyemezsiniz ve yemek çok ağır olur.

Antep usulü orijinal etli kuru dolma tarifi

Malzemeler

  • 15 adet kuru patlıcan
  • 15 adet kuru biber
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 tane orta boy kuru soğan
  • Bir dal taze sarımsak veya birkaç diş kuru sarımsak
  • Bir demet maydanoz
  • Bir tane domates
  • 250_300 gr zırhla iri çekilmiş et
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı karışık salça
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Tuz

Hazırlanışı

  1. 15 adet kuru patlıcan ve 15 adet kuru biberi yumuşayana kadar haşlayın ve ardından soğuk su dolu bir kaba daldırarak şoklayın.
  2. Bir karıştırma kabına iç harcı için; 2 su bardağı pirinci, 2 tane orta boy kuru soğanı yemeklik doğrayıp, bir dal taze sarımsağı veya birkaç diş kuru sarımsağı, bir demet maydanozu yıkayıp doğrayıp, bir tane domatesi küp küp veya rendeleyerek, 250 ila 300 gram arası zırhla iri çekilmiş eti (etiniz yağlı olsun), 1 çay bardağı zeytinyağını, 2 yemek kaşığı karışık salçayı, 1 tatlı kaşığı kuru naneyi, 1 tatlı kaşığı karabiberi, 1 çay kaşığı kimyonu, 2 yemek kaşığı nar ekşisini ve bir miktar tuzu alıp güzelce karıştırın.
  3. Karıştırdığınız iç harcı haşladığınız ve şokladığınız biber ve patlıcanların içine yarısına gelecek kadar doldurun.
  4. Tüm dolmalarınızı açık olan kısımları yukarı bakacak şekilde dizin. Üzerine yarım limonun suyunu, biraz daha tuzunu ve iki yemek kaşığı daha zeytinyağı gezdirin. Dolmaların üzerini geçmeyecek kadar da su ekleyerek önce harlı ateşte, suyu kaynadıktan sonra da en kısık ateşte pişirin. Dolmaların üzerine tabak kapatmayı unutmayın. Dilerseniz direk olarak sıcak su ekleyerek de pişirmeye en kısık ateşte başlayabilirsiniz.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...