Tgrt Haber
26 Kasım 2021 09:33

Euro ve dolar fiyatında son durum! 26 Kasım dolar kaç TL?

Dolar rekor serisini 13,50 TL seviyesine taşıdıktan sonra düşüşe geçti. Merkez Bankası eylül ayı faiz indirimi kararından bu yana dolar/TL sert yükselişe geçti. Haftanın son işlem gününde dolar vatandaşlar ve yatırımcıların odağında. Peki dolar kaç TL? 26 Kasım euro ne kadar? İslam Memiş ve ekonomistlerden dolar tahmini

Euro ve dolar fiyatında son durum! 26 Kasım dolar kaç TL?
dolar,,euro,,döviz,,piyasalar,

Haftaya yükselişle başlayan dolar/TL 13,50 sınırına ulaştıktan sonra yatay seyrine başladı. Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu bankacılarla görüşmesinin ardından piyasa prensiplerine bağlı kalacağını ifade etti. Ayrıca dolar kuru hakkında “hiçbir şüphenin ve tereddüdün” olmaması gerektiğini dile getirdiği aktarıldı. İşte 26 Kasım euro ve dolar fiyatı. 

26 KASIM DOLAR KAÇ TL? 

Haftaya yükselişle başlayan dolar düşüşe geçti. Tarihi zirvesini 13,50 sınırına taşıyan dolar/TL hafta sonuna doğru 12 TL altına indi. Dolar kurunda yaşanan hareketliliğin ardından geçtiğimiz gün Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir araya geldi. Merkez Bankası, aşırı değerlenen dolar hakkında açıklama yaptı. MB şu açıklamalara yer verdi:

"Merkez Bankası'nın kur seviyesine ilişkin taahhüdü yoktur. Döviz piyasalarında gerçekçi olmayan ve iktisadi temellerden tamamen uzak, sağlıksız fiyat oluşumları gözlemlenmektedir."

26 Kasım sabah saatlerinde dolar 12,25 TL üzerinden işlem görüyor. 

Euro ve dolar fiyatında son durum! 26 Kasım dolar kaç TL?

EURO KAÇ TL?

Haftaya yükselişle başlayan dolar fiyatı ile euro da rekor kırarak 15,27 TL sınırına gelmişti. Haftanın son işlem gününde euro fiyatı da merak konusu oldu. 
 26 Kasım sabah saatlerinde euro 13,77 TL'den işlem görüyor. 

İSLAM MEMİŞ DOLAR TAHMİNİ 

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz indirimi kararı ardından piyasalarda karmaşa olduğunu dile getirdi. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, Türkiye Katılım Bankaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İkram Göktaş, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar'ın ev sahipliğinde dün akşam saatlerinde bir toplantı düzenlendi.
İslam Memiş görüşmeyi olumlu değerlendirirken piyasalara iyi yansıyacağını duyurdu. Dolar/TL kurunun geçici de olsa rahatlayacağının altını çizdi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...