Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Eylül 2019 13:47

Ev mantısı nasıl yapılır ve nasıl kurutulur klasik mantı tarifi mantı nasıl pişirilir

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri de herkes tarafından da kabul edilen mantıdır. Vereceğimiz haberde kendi evimizde ve evde mantı tarifi nasıl yapılır ve mantı nasıl kurutulur tarifini vereceğiz. İşte mantı yapmanın tüm püf noktaları bu haberde. Sizlere vereceğimiz tarif ile evde mantı tarifi ile evde kolayca mantı yapmanın püf noktalarını sizler için derledik. İşte evde mantı yapımı ve mantı nasıl yapılır ve kurutulur sorularının cevapları haberimizde

Ev mantısı nasıl yapılır ve nasıl kurutulur klasik mantı tarifi mantı nasıl pişirilir
mantı,,evde mantı yapımı,,evde nasıl mantı yapılır,,evde mantı nasıl kurutulur,,mantı nasıl yapılır,

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri de herkes tarafından da kabul edilen mantıdır. Vereceğimiz haberde kendi evimizde ve evde mantı tarifi nasıl yapılır ve mantı nasıl kurutulur tarifini vereceğiz. İşte mantı yapmanın tüm püf noktaları bu haberde. Sizlere vereceğimiz tarif ile evde mantı tarifi ile evde kolayca mantı yapmanın püf noktalarını sizler için derledik. İşte evde mantı yapımı ve mantı nasıl yapılır ve kurutulur sorularının cevapları haberimizde

Ev Mantısı Tarifi

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • Yarım bardak su

İç Harcı İçin;

  • 200 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • Pul biber
  • Tuz

Ev mantısı nasıl yapılır ve nasıl kurutulur klasik mantı tarifi mantı nasıl pişirilir

Hazırlanışı

Bir yoğurma kabına, hamur malzemesinin tümünü alarak, yoğurun. Hamur biraz sert olacak. Ele yapışmayan zor açılan bir hamur elde etmeniz gerekmektedir. Hamuru iki tane beze sarıp dinlenmeye bırakalım.

İç harcını hazırlamaya başlayalım. Tavaya incecik doğranmış soğanı, kıymayı, tuzu ve pul biberi döküp sotelemeye başlayın. Güzelce pişen kıymalı harcı ılınmak üzere kenara alın.

Dinlenen hamuru alın ve merdane veya oklava yardımı ile açın. Hamur çok ince olmayacak.

Hamuru açtıktan sonra küçük kareler halinde kesin ve içine hazırladığınız iç harcı koyarak kapatın. Tüm hamur bitene kadar bunu yapın ve bittikten sonra kaynayan bir tencere suda tuz ve yağı ilave ederek 10-15 dakika haşlayın.

Ardından servis tabağına aldığınız mantıların üzerine sarımsaklı yoğurdu pürüzsüz bir hale geldiğinde dökün. Sonrasında erittiğiniz tereyağının üzerine kırmızı pul biber veya kırmızı biberi ilave edin sonrasında yoğurdun üzerine dökün.

Kızarmış Meşhur Bodrum Mantısı veya Yağ Mantısı

Bu mantıyı kızartarak da Bodrum mantısı veya Yağ mantısı haline de getirebilirsiniz. Bunun için aynı şekilde hazırladığınız mantıları sıvı yağı alıp kızdırdığınız bir tencereye ekleyin ve renkleri değişene kadar kızartın ardından mantıları tencereden alarak servis tabağına dökün.

Üzerine, yoğurdu bir karıştırıcı yardımıyla pürüzsüz hale getirin ve sarımsakları rendeleyerek sarımsaklı yoğurdu dökün.

Üzerine tereyağı kızdırıp, kırmızı pul biber veya toz biber ile servis tabağına dökün.

Mantıları aynı boyutta kesmek için püf noktası;

Hamuru yuvarlak bir şekilde açın ve uzun şeritler halinde eşit miktarda olacak şekilde boydan hamuru kesin. Bu şeritlerin eni, 2 parmak kalınlığında olacak şekilde kesilmelidir.

Sonra tüm şeritleri üst üste koyun. Yuvarlak bir çemberi, uzun şekilde kestiğinizde boyları aynı olmayacak. Bunların başlarını aynı yerden başlatırsanız tümünün karelerini aynı boyutta kesebilirsiniz.

Üst üste koyduğunuz şeritleri, küçük kareler halinde olacak şekilde kesiniz. Böylece tüm hamuru bir defada kesmiş oalcaksınız.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...