• Piyasalar
  • up
    BIST 100
    119577
  • up
    USD
    6.8594
  • down
    EURO
    7.7338
  • up
    GBP
    8.6286
  • up
    Altın
    398.069
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 30.06.2020 - 16:55 Yorum : 0

Ev Yapımı Lahana Turşusu Tarifi

Son yıllarda özellikle uzmanların şiddetle tavsiye ettiği ev yapımı turşuların en lezzetlisi lahana turşusunun tarifini sizler için araştırdık. Bağışıklık sisteminin güçlenmesinden, vücudun tüm sağlığı için gerekli olan minerallere kadar birçok vitamin içeren ev yapımı turşuyu bu tarifle herkes yapabilir. Dilerseniz yemeklerin yanında dilerseniz tek başına bile servis yapabileceğiniz lahana turşusu ile damakları şenlendirebilirsiniz. Bunun yanı sıra şifa kaynağı turşu suyunu da içmeyi ihmal etmeyin.

Ev Yapımı Lahana Turşusu Tarifi

Son yıllarda özellikle uzmanların şiddetle tavsiye ettiği ev yapımı turşuların en lezzetlisi lahana turşusunun tarifini sizler için araştırdık. Bağışıklık sisteminin güçlenmesinden, vücudun tüm sağlığı için gerekli olan minerallere kadar birçok vitamin içeren ev yapımı turşuyu bu tarifle herkes yapabilir. Dilerseniz yemeklerin yanında dilerseniz tek başına bile servis yapabileceğiniz lahana turşusu ile damakları şenlendirebilirsiniz. Bunun yanı sıra şifa kaynağı turşu suyunu da içmeyi ihmal etmeyin.

Her yemeğin yanına yakışabilen lahana turşusu özellikle göçmen tariflerinde börek harcı olarak da kullanılmaktadır. İçerisinde bulunan bol miktardaki vitaminler nedeniyle özellikle kalp ve damar sağlığını korumaya yardımcı olmaktadır. Bunun yanı sıra karaciğerdeki yağlanmayı da önlediği bilinmektedir. Lahana bir kış sebzesidir ve kışa girerken tezgahlarda yerini almaya başlar. Bu nedenle siz de her yıl kış başlangıcında lahanadan kolaylıkla turşu yapabilir ve mart ayına kadar tüketebilirsiniz.

 Lahana turşusu tarifi
•    1 kg beyaz lahana
•    1 adet orta boy havuç
•    5 diş sarımsak
•    2 adet yeşil biber
•    Yarım demet maydanoz
•    Yarım demet kereviz sapı
•    1 su bardağı sirke
•    1 su bardağı kaynamış ve soğumuş su
•    2,5 yemek kaşığı iri kaya tuzu
•    5 adet nohut

Hazırlanışı
1 kg lahanayı yapraklarından güzelce koparıp kök kısmını ayırın. Ardından lahana yapraklarını gelişigüzel, 4 veya 5 parça olacak şekilde iri iri parçalayın veya kesin. Daha sonra doğradığınız bu lahanaları bol suda birkaç defa yıkayın. Suyu tamamen berraklaşıp temiz çıkana kadar yıkamaya devam edin.
Lahanalar temizlendikten sonra üzerine 5 diş sarımsağı, 1 su bardağı sirkeyi, 2,5 yemek kaşığı iri kaya tuzunu ilave edip, birlikte iyice ovuşturun.
Turşu kavanozlarınızı önceden kaynar su ile yıkayarak hazırlayın.  Ardından ilk önce birkaç adet nohuttu kavanozun dibine atın.
Üzerine hazırladığınız lahanaları şişenin yarısına gelecek kadar doldurun ardından güzelce yıkadığınız maydanozu ve kereviz saplarından ilave ederek şişenin kalan kısmını yine lahana ile doldurun. Tüm şişeleri bu şekilde hazırlayın.

Tüm suyu kavanozlara eşit olacak şekilde paylaştırın. Eğer su, şişenin yarısına kadar gelirse şişelerin kalan kısımlarını içme suyu ile doldurarak kavanozların ağzını sıkıca kapatın. Soğuk ve güneş görmeyen bir yerde 10 gün kadar bekletin daha sonra servis yapabilirsiniz.

 

 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber