Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Haziran 2020 18:18 - Güncelleme : 28 Mart 2022 12:02

Evde Adım Adım Ombre Saç Nasıl Yapılır?

Son birkaç sezondur Kadınlar Arasında en popüler trend olan ombre saç renginin, nasıl yapıldığı ile ilgili sizler için bir makale hazırladık. Kuaförlerde özellikle yüksek paralara yaptırılan bu ombre saç rengini, evde sizde kolaylıkla güzel bir şekilde yapabilirsiniz. Evde yapılabilmesinin ana nedeni ombre uygulamasının sadece saç ucuna uygulanmasıdır.

Evde Adım Adım Ombre Saç Nasıl Yapılır?
Ombre Saç,Evde Adım Adım Ombre Saç Nasıl Yapılır?

Son birkaç sezondur Kadınlar Arasında en popüler trend olan ombre saç renginin, nasıl yapıldığı ile ilgili sizler için bir makale hazırladık.  Kuaförlerde özellikle yüksek paralara yaptırılan bu ombre saç rengini, evde sizde kolaylıkla güzel bir şekilde yapabilirsiniz.  Evde yapılabilmesinin ana nedeni ombre uygulamasının sadece saç ucuna uygulanmasıdır.

Ombre, Fransızcadan gelen bir kelimedir ve anlamı gölgedir.  Saç diplerine oranla Saç uçlarının daha açık boyanarak gölge verilmesi işlemi ne ombre denir.  2019 yılında trend olan bu saç rengi 2020 yılında da popülaritesini korumaya devam etmektedir.

Ombre saçı yaparken, Jiplerle uçları arasındaki geçiş rengine çok dikkat etmek gerekir.  Bu geçiş renginin her iki rencide uyacak şekilde en yumuşak tonda olması gerekmektedir.  Elbette en güzel ombreli saça kavuşmak istiyorsak bir uzmanla birlikte kuaförde yapılmalıdır.

Ombre, ince telli saçlara uygulanabildiği gibi kalın telli saçlara da kolaylıkla uygulanabilmektedir fakat kalın telli saçların ombreyi günlük hayatta en güzel şekilde kullanması için saçlarına sürekli fön çekmek durumundadır.
Ombre en doğal duruş için saç diplerini Kendi doğal renginde veya boyalı başka bir koyu renkte bırakmalıyız.  Şakaklardan sonra aşağıya kadar yani saç ucuna kadar olan saçları da artık Yavaş yavaş açmaya başlamalıyız.  Durum böyle olunca da gölge olarak kullandığınız açık tondaki renkli saçınızı, uzun süre ve boy atmadan kullanarak hem zahmetsiz hem de ekonomik bir saç rengine kavuşmuş oluyorsunuz.

Evde Ombre Saç Nasıl Yapılır?
Malzemeler

•    Diplerdeki saç renginizden en az 3 ton açık saç boyası
•    Boya kabı ve fırçası
•    Eldiven
•    Alüminyum folyo

Hazırlanışı
Bu ayakkabının içine boyayı dökün ve fırçayla güzelce karıştırın.  İyi karıştırılmış bir boya saça her zaman olumlu etki eder.   Saçlarınızı tarayın de gölge yapmak istediğiniz yer için saç diplerinizden başlayarak, en az 20 santimetre uzak bir yer seçerek belirleyin.  Belirlediğiniz bölgeden itibaren saç uçlarınıza kadar fırça yardımı ile boyayı sürün her bir tutam saçı folyo ile kapatın.  Daha kolay bir sürme tekniği isterseniz de bir tutam saçı folyonun üzerine koyun folyoyu ve üzerindeki saçı sol elinizle tutarken fırçadaki boya ile o tutamdaki saçı boyayın. Tümünü bu şekilde bitirdikten sonra açık renkli saçları olanların 25-35 dakika arası daha koyu renkte saçları olanların ise 40 dakikaya kadar beklemesi gerekmektedir.  Ardından saçlarınızı yıkayın ve mümkünse fön çekerek ombrenizi kullanmaya başlayın.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...