Tgrt Haber
10 Kasım 2021 12:24

Evde Ankara tava nasıl yapılır? Ankara tava tarifi, malzemeleri ve püf noktası!

Ankara Tavası, eski Ankara mutfağına ait bir yemektir. Ankara'nın yerel yemeklerinden biri olan; kemikli etle ve arpa şehriyeyle yapılan Ankara Tava, birçok kişi tarafından çok sevilmektedir. Peki, Ankara tava nasıl yapılır? Evde Ankara tava tarifi...

Evde Ankara tava nasıl yapılır? Ankara tava tarifi, malzemeleri ve püf noktası!
ankara tava,ankara,masterchef,yemek tarifi,yemek

Ankara tava tarifi, yapılışı ve malzemeleri merak edilenler arasında yer alırken; Ankara'nın yöresel yemeklerinden olan Ankara tavanın püf noktası, kuzu kol ya da incik gibi kırmızı etlerin kullanılması ve arpa şehriye ile yapılan pilavın suyuna, rendelenmiş domates ve salçanın eklenmesidir. Evde Ankara tava nasıl olur, Ankara tavanın yanına ne yakışır? Haberimizde...

ANKARA TAVA TARİFİ VE YAPILIŞI

Ankara Tava Malzemeleri:

  • 4 parça kuzu incik
  • 3 su bardağı arpa şehriye
  • 2 adet kuru soğan 
  • 4 adet yeşil biber 
  • 3 adet domates 
  • 3 diş sarımsak 
  • 2 yemek kaşığı tereyağ 
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz (isteğe göre)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3,5 su bardağı sıcak su 

Evde Ankara tava nasıl yapılır? Ankara tava tarifi, malzemeleri ve püf noktası!
ANKARA TAVA NASIL PİŞİRİLİR?

Etleri düdüklü tencerede önceden pişirip şehriyelerin üzerine dizdikten sonra fırına verebilirsiniz.

ADIM ADIM ANKARA TAVA YAPILIŞI

  • Tencereye sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı tereyağ ekleyip şehriyeleri renk değiştirinceye kadar kavurun.
  • Rengi değişen (kavrulan) şehriyeleri ocaktan alın ve tepsi üzerine dökün.
  • Kuzu incikleri tencerede 20-25 dakika her tarafı eşit kızaracak şekilde hafif pişirin, fırında da pişmeye devam edeceği için bu aşamada tam kızartmayın.
  • Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağı ile soğanları pembeleşinceye kadar kavurun, biberleri ve sarımsakları da soğanların üzerine ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Domates ve biber salçasını da üzerine ekleyip kokusu çıkana kadar kavurup rendelenmiş domatesi ilave edin.
  • Rendelenmiş domatesler pişerken yarım su bardağı sıcak suyu sosun üzerine dökün ve bir iki göz kaynatın.
  • Domatesli sosu, kavurduğunuz arpa şehriyelerinin üzerine dökün ve karıştırın.
  • Ardından kuzu incikleri şehriyenin üzerine dizip, şehriyelerin üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin.
  • Son olarak, 190 derece fırında etler pişene ve şehriyeler suyunu çekene dek 40 dakika pişirin.

SERVİS ÖNERİSİ: Sıcak servis edilmesi önerilir ama pilavın on dakika kadar dinlendirilmesi de önemlidir.

ANKARA TAVAYA DAİR:

Geleneksel olarak düğün, ölüm, hıdrellez, mesire gibi özel zamanlarda; cacık, turşu, salata ya da hoşaf ile tüketilir. nme eğilimi vardır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...