Tgrt Haber
05 Şubat 2020 12:31

Evde Bitkisel Yöntemlerle Seyrek Kaşlar Nasıl Çoğaltılır?

Kadınlar seyrek kaşlar yüzünden yakınmaktadır. Dökülen kaşlar için kaş gürleştirme yöntemi arayanlar, buradaki doğal kaş çıkarma yollarını deneyebilirsiniz.

Evde Bitkisel Yöntemlerle Seyrek Kaşlar Nasıl Çoğaltılır?
cilt bakımı

Kaş Çıkaran Yağlar Neler Doğal Yöntemler İle Kaş Nasıl Çıkar 

Gür kaşlar, özellikle son dönemlerde kadınların favorisi haline gelmiştir. Önceden ince kaşlar daha popüler iken artık gür ve kalın kaşlar daha çok rağbet görmeye başlamıştır. Bazı kadınlar kaşlarının ince olmasından yakınmaktadır. Sizin de kaşlarınız çeşitli nedenlerden dolayı döküldüyse ve kaş gürleştirme yöntemi arıyorsanız aşağıda bildireceğimiz doğal kaş çıkarma yollarını deneyebilirsiniz.

Badem Yağı

Badem yağının, kılları besleyici etkisi vardır. Bu sayede badem yağı, daha kısa sürede gür kaşlara sahip olmayı kolaylaştırır. Parmak uçlarına birkaç damla badem yağı damlatılır ve hafif bir masaj ile kaşlara uygulanır. D ve E vitaminleri bakımından zengin olan badem yağı, kaşların daha gür çıkmasına katkıda bulunur. Badem yağını uyumadan evvel kullanmak, cildin gece boyunca iyice emebilmesine imkan verir.

Hindistan cevizi Yağı

Proteinler, kaşların oluşmasını sağlar. Hindistan cevizi yağı ise kaşların protein kaybetmesini önler ve gürleştirir. Geceleyin uyumadan evvel kaşlara hindistan cevizi yağı uygulanır ve sabahleyin ılık su ile durulanır. Buna her gün devam edilebilir.

E Vitamini Yağı

E vitamini yağı, kılların uzamasına yardımcıdır ve zayıf kılların daha güçlü olmasına yardımcı olmaktadır. Bunun için E vitamini kapsülü kırılır ve kaşların üzerine sürülür. 2-3 dk masaj yapılır ve yatılır. E vitaminini eczaneden satın alabilirsiniz.

Kaynak SelmaSultan

Jojoba Yağı

Kaşların çabucak uzaması için jojoba yağı da kullanılmaktadır. Ayrıca bu yağ, kaşların dökülmesine de engel olmaktadır. Geceleri uyumadan evvel kaşlara bir miktar jojoba yağı sürülür ve uyanınca durulanır.

Sarımsak

Seyrek kaşların gürleştirilmesi amacıyla en çok tercih edilen ürünlerin başında sarımsak gelmektedir. Öncelikle 1 diş sarımsak iki parçaya bölünür. Daha sonra kaşlara sürülür ancak ellerin kötü kokmaması için bunun eldivenle yapılması tavsiye edilir.

Zeytin Yağı 

Zeytinyağı, A ve E vitaminlerini barındıran bir üründür. Bundan dolayı kaşların daha çabuk uzaması ve gürleşmesi için faydalıdır. Zira A vitamini kaşların daha gür olmasında etkilidir, E vitamini ise kıl telini beslemektedir. Zeytinyağının bu özelliğinden yararlanmak için, parmak uçlarıyla kaşlarınıza uygulamanız ve 2 saat bekletip yüzünüzü ılık su ile durulamanız önerilir.

Yumurta Sarısı 

Yumurta sarısı, biyotin bakımından son derece güçlü bir etkiye sahiptir ve kaşların daha hızlı çıkmasını desteklemektedir. Bu uygulama, her hafta 2-3 kez yapılmaktadır. Yumurta sarısı, beyazından ayrılır. Ardından yumurta sarısı, bir kase içerisinde çırpılır. Bir pamuk veya fırça kullanılarak kaşlara uygulanır. 20 dakika bekletilip durulanır.

Ebru Şallı Kaş Gürleştirme Formülü

Kaşlarını gürleştirmek isteyenlere, Ebru Şallı'nın doğal bir tavsiyesi var: Bunun için 1 diş sarımsak, ince ince kıyılır. 1 çay kaşığı badem yağı ve 1 çay kaşığı çam balı karıştırıp 1 gün bekletilir. Ertesi gün bir kulak pamuğu ile kaşlara uygulanır.

İbrahim Saraçoğlu Kaş Gürleştirme Formülü

İbrahim Saraçoğlu banyo yaptıktan sonra 1 çay kaşığı tatlı badem yağı ile 1 çay kaşığı hint yağının karıştırılıp temiz bir kulak çubuğu yardımıyla kaş ve kirpiklerin üzerine uygulanmasını tavsiye ediyor. Bunu 1 saat bekletmenin kâfi geleceğini belirten İbrahim Saraçoğlu, bu karışımın göz çevresine temas ettirilmeden sürülmesi gerektiğinin altını çiziyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...