Tgrt Haber
26 Eylül 2019 15:05

Evde çikolata nasıl yapılır? evde sütlü çikolata yapımı ve evde çikolata tarifi (süt tozsuz)

Evde çikolata yapmak, tahmin edilenin aksine oldukça kolaydır. Bunun için malzemeleri bulmak biraz meşakkatli olabilir. Bunları da büyük marketlerde ve internette rahatça bulabilirsiniz.

Evde çikolata nasıl yapılır? evde sütlü çikolata yapımı ve evde çikolata tarifi (süt tozsuz)
evde çikolata yapımı,,evde çikolata nasıl yapılır,

Evde çikolata yapmak, tahmin edilenin aksine oldukça kolaydır. Bunun için malzemeleri bulmak biraz meşakkatli olabilir. Bunları da büyük marketlerde ve internette rahatça bulabilirsiniz.

Evde çikolata nasıl yapılır?

Malzemeler

  • 50 gram Kakao Yağı
  • 50 gram Pudra Şekeri
  • 3 yemek kaşığı Kakao
  • 2 yemek kaşığı Süt Tozu
  • Tuz

Hazırlanışı

Kakao yağını bir cam kaseye alın ve altına bir minik tencerede su olacak şekilde ocağın üstünde eritin. Benmari usulü erittiğiniz kakao yağının kabı, alttaki tencerede bulunan suya dokunmamalı ki yağı yakmasın.

Üzerine kakaoyu ekleyin ve parmağınızın ucuyla minik bir tutam tuzu da ekleyin. Tuz burada kakaonun tadını öne çıkartacak. Bu şekilde kakao da eriyene kadar güzelce karıştırın.

Ardından süt tozunu ekleyin ve güzelce eriyene kadar karıştırmaya devam edin.

Pudra şekerini de ekleyerek karıştırmaya devam edin ve karışım pürüzsüz bir hal aldığında artık çikolata karışımı hazır demektir.

Biraz ılınmasına izin verin ve ardından bir çikolata kabına bu karışımdan dökün. Buzdolabında 1,5 saat kadar beklettikten sonra artık yenmeye hazırdır.

Şekeri az gelir ise pudra şekerini arttırabilirsiniz.

Bu çikolata biraz bitter çikolataya yakın bir tat elde etmenizi sağlayacağından süt tozunu da arttırmanız mümkündür. Böylelikle daha fazla süt oranı olan sütlü çikolata elde etmiş olacaksınız.

Evde sütlü çikolata yapımı (süt tozsuz)

Malzemeler

  • 25 gram kakao yağı
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri

Hazırlanışı

Kakao yağını benmari usulü eritin. Bu aşamada tenceredeki suya çikolatanın bulunduğu cam kap asla değmemeli. Bu çikolata yağının yanmasına neden olmaktadır.

Üzerine kakao, tahin ve pudra şekerini ekleyip karıştırın.

Bir kalıba ki isterseniz bunun için buzluk kalıbını da kullanabilirsiniz, erittiğiniz çikolatayı yavaş yavaş dökün. Ardından buzlukta 1 saat bekletin ve çikolatalarını buzluktan alın.

Bunun içine fındık, meyve parçaları veya tahin de ekleyebilirsiniz. Aynı ölçüye tahin eklemek için 1 yemek kaşığı ilave etmeniz yeterli olacaktır.

Yine pudra şekerini arttırabilir veya azaltabilir aynı zamanda kakaoyu da arttırarak azaltabilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...