• Piyasalar
  • down
    BIST 100
    1568
  • down
    USD
    7.3621
  • down
    EURO
    8.9535
  • down
    GBP
    10.1086
  • down
    Altın
    442.521
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 28.12.2020 - 15:57 Yorum : 0

Evde Fırında Hindi Nasıl Pişirilir? Fırında Hindi Tarifi

Türk mutfağında fırında nar gibi kızaran yemekler her zaman baş tacı yemekler arasında yer alır. Özellikle fırında kızarmış tavuk, hindi, ördek, kaz gibi içi zevke göre doldurularak yapılan yemekler eve davet edilen ağır misafirlere ikram edilen en özel yemekler arasında yer alır. Eğer daha önce fırında hiç tavuk, ördek, kaz, hindi pişirmediyseniz bu tarifimiz tam size göre...

Evde Fırında Hindi Nasıl Pişirilir? Fırında Hindi Tarifi

Fırında tüm olarak pişireceğiniz hindiyi, tavuğu, kazı, ördeği öncelikle içini güzelce temizleyin. Daha sonra dış kısmında herhangi bir tüy paprçası kalıp kalmadığını kontrol edip onları da tütsüleyip iyice temizleyin.

Evde Fırında Hindi Nasıl Pişirilir Fırında hindi tarifi

Güzelce temizlendikten sonra sırada etin marine edilmesi gerekiyor.

Etin Marine Edilmesi İçin Alınacak Malzemeleri

Fırında Hindi

  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım su bardağı yağsız yoğurt
  • Yarım su bardağı halis zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı kekik
  • 4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • yarım çay kaşığı karabiber
  • yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı kadar limon suyu

Sos Tarifi

Sos Tarifi

Hazırlayacağımız bu sos tüm kümes hayvanlarına gönül rahatlığıyla uygulayabilirsiniz. Sosu evde olan malzemelerle de rahatlıkla yapabilirsiniz.

  • İşe ilk başta bir kase içen sıvı yağı, yoğurdu, limon suyu ve salçayı koyup daha sonra biber salçasından bir kaşık atıp güzelce karıştırın.
  • Karıştırma işlemi yapılırken baharatları da tek tek ilave edin ve macun kıvama getirin.
  • Hazırladığınız bu sosu etin iç kısmına ve dış kısmına güzelce elinizle yedirerek sürün.
  • Etin üst kısmındaki derinin iyice kızarmasını istiyorsanız sosu deriyi biraz bıçak yardımıyla yırtıp arasına da sürebilirsiniz.
  • Daha sonra genişçe bir tepsiye etin tamamını koyup üzerini streç ile güzelce sarıp sosu çekmesi ve terbiye olması için en az 4 saat kadar bekletin.

 

Fırında Hindi

Yapılışı

  • Eti pişirirken fırınınızın ve tepsinizin uygun büyüklükte ve derinlikte olmasına dikkat edin.
  • Etin üzerinde en az 10 santimetre boşluk olursa iyi olur.
  • Tepsiye yerleştirdiğiniz bütün etin ayak kısmını sıkıca bağlayıp kanatlarını da çöp şişlere batırıp gövdeye yapışmasını sağlayın.
  • Eti fırına vermeden önce kurumasına mani olmak için her yerini alüminyum folyoyla sarın.
  • Daha önce ısıttığınız fırının ayarını 180°'ye getirip yaklaşık 2 saat kadar pişirebilirsiniz

Artık yemeğiniz hazır...

Afiyet olsun.

 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber