Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Eylül 2018 16:11

Evde Kendiniz Uygulayabileceğiniz En iyi Saç Bakımı Yöntemleri

Evde kendiniz uygulayabileceğiniz en iyi saç bakımı tüyoları ile harika saçlara kavuşmak çok kolay. Hindistan Cevizi Yağı Saç Bakım Maskesi, Yumurta Saç Bakım Maskesi ve daha bir çoğu makalemizde.

Evde Kendiniz Uygulayabileceğiniz En iyi Saç Bakımı Yöntemleri
saç bakımı,saç maskesi

Kim parlak, canlı, sağlıklı ve ışıltılı saçlara sahip olmak istemez ki? Yazımızı okuyorsanız, muhtemelen kendinizi şımartmak ve saç bakımı yapmak için biraz zaman ayırmanın vakti gelmiş. Makalemizde bulunan 5 farklı evde kendiniz uygulayabileceğiniz en iyi saç bakımı tüyoları ile harika saçlara kavuşmanızda sizlere yardımcı olacak. Bakım yapılmayan saçlar zaman içerisinde sahip oldukları nemi ve ışıltıyı kaybeder. Saçlar uygulanan boya işlemleri, olumsuz hava koşulları, fön ve diğer ısı işlemlerine maruz kalmaları gibi birçok nedenden olumsuz etkilenir. Saçlarımızın da ilgiye ve bakıma ihtiyaç duyduklarını unutmamak lazım. Evinizde hazırlayarak veya kozmetik saç bakım ürünlerinden faydalanarak çok vaktinizi almayan birçok saç bakım uygulaması yapabilirsiniz.

Hindistan Cevizi Yağı Saç Bakım Maskesi

Saç bakımında maske olarak kullanabileceğiniz en etkili yöntemlerden biri hindistan cevizi yağıdır. Birçok faydası bulunan hindistan cevizi yağı saçlara canlılık vermekte, sağlıklı bir şekilde uzamasını sağlamakta ve saçlardaki yıpranmışlığı yok etmekte etkilidir. Hindistan cevizi yağını tek başına saçınıza uçlardan diplere doğru masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Uygulama sonrası saçınızı bir streç filmle sararak bir süre bekledikten sonra yıkayabilirsiniz. Düzenli kullanımda saçlarınızda oluşan değişimi fark edeceksiniz. 

Yumurta Saç Bakım Maskesi

Yumurta besleyici özelliği ile saçı besler ve parlaklık verir. Yumurtayı zeytinyağı ve bal ile karıştırarak güzel bir maske elde edebilirsiniz. Bu karışımı saçın tamamına uygulayıp saçı bir bone ile sarın. Yarım saat bekledikten sonra soğuk su ve kullandığınız saçınız için uygun olan bir şampuan ile yıkayın. 

Bal Saç Maskesi

Saç bakımında kullanılan bir başka tavsiye de baldır. Bal saç dökülmelerini önler, saça canlılık ve parlaklık verir, saça ihtiyacı olan nemi kazandırır. Ilık su ile karıştıracağınız balı saçınıza uygulayarak 15 dakika bekleyin ve sonra saçlarınızı yıkayın. Bu uygulamayı haftada bir kere saç bakımı için saçlarınıza uygulayabilirsiniz. 

Yoğurt Saç Maskesi

Saç bakımında uygulanan bir yöntemde yoğurt maskesi. Saçınıza uygulayacağınız bu maske sayesinde saçlarınız yumuşak ve canlılık kazanacak. Yoğurdu tek başına saçınıza uygulayın ve bone ile saçınızı kapatın. Yarım saat bekledikten sonra şampuan ile durulayın. Bu maskeyi haftada 1 kere uygulamanız yeterli olacaktır.

Biberiye Yağı Saç Bakımı

Biberiye yağı saç köklerini uyararak saçlardaki yıpranmayı onarır, saçlarınızın sağlıklı uzamasını sağlar, saçları besler ve canlılık katar. E vitamini, D vitamini, C vitamini saç bakımında çokça vitaminlerdir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...