Tgrt Haber
12 Ekim 2018 19:20

Evde Kolaylıkla Yapabileceğiniz Domatesli Biber Turşusu Tarifi

Domates ve biber C vitamini açısından oldukça zengin ve sağlığa faydalı iki sebzedir. Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz domatesli biber turşusu tarifi

Evde Kolaylıkla Yapabileceğiniz Domatesli Biber Turşusu Tarifi
domates,biber,turşu,domatesli biber turşusu

Bilindiği üzere domates C vitamini açısından oldukça zengin bir sebzedir. Yine aynı şekilde biberde C vitamini açısından oldukça zengin ve faydalıdır. Domates ve biber bağışıklık sistemini güçlendirir. Domates ve biberin bir arada harika bir tat ortaya çıkardığı domatesli biber turşusu tarifleri ile karşınızdayız. 

Evde kolaylıkla yapabileceğiniz ilk domatesli biber turşusu tarifimiz;

Malzeme olarak ihtiyacımız olan 3 adet büyük domates, 1 yemek kaşığı top biberlerden veya kısa bir şekilde kesilmiş yeşil biber, 1 çay bardağı sirke, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı kaya tuzu, 7-8 diş sarımsak ve maydanoz. Gerekli malzemeleri temin ettikten sonra gelelim bu nefis domatesli biber turşusunun yapımına. Domatesleri iyice yıkadıktan sonra rendeleyip kullanacağınız tencereye koyup suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Daha sonra tencerenin içine biberleri atıp biraz karıştıralım. Gerekli malzemeler listesinde belirtildiği miktarda sirke, yağ, sarımsak, tuz ve maydanoz da ekledikten sonra 5 dakika kaynatalım. Bu işlemler bittikten sonra sıcak bir şekilde kavanozlara koyarak ters çevirelim ve bir gece bu şekilde bekletelim. Bir gün sonra kavanozları düzeltip 5 gün bekledikten sonra domatesli biber turşularımız artık yenmeye hazır. 

Bir başka domatesli biber turşusu için gerekli olan malzemeler;

3 adet büyük boy domates, 2 kilo küçük süs biberi, 1 çay bardağı sıvı yağ, 2 su bardağı üzüm sirkesi, 3 yemek kaşığı kaya tuzu, 1 baş sarımsak. Domatesli biber turşusu yapımına gelecek olursak. Domatesleri güzelce yıkadıktan sonra rendeleyelim. Bir tencereye bu rendelenmiş domatesleri alalım. İçerisine 1 çay bardağı sıvı yağı ve 2 yemek kaşığı tuzu ekleyerek iyice kavuralım ve ocağın altını kapatalım. Sarımsakları ufak ufak doğrayalım ve üzerine atalım. Ardından sirkemizi de ekleyelim ve tuzunu kontrol ettikten sonra bekletelim. Eğer tuzu az gelmiş ise tuz ilavesi yapabilirsiniz. Süs biberlerini kavanozlara yerleştirelim ve ardından hazırlamış olduğumuz domates sosunu güzelce kavanozlara dökelim. Tam olarak soğuduktan sonra kavanozların kapaklarını sıkıca kapatalım ve daha sonra buzdolabına koyalım. Afiyet olsun.

Domatesli Biber Turşusu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...