• Piyasalar
  • up
    BIST 100
    1095
  • up
    USD
    7.6349
  • up
    EURO
    8.977
  • up
    GBP
    9.8624
  • down
    Altın
    468.955
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 04.08.2020 - 12:25 Yorum : 0

Evde Mantarlı Risotto Nasıl Yapılır?

MasterChef yemek programı yarışmasında dünya mutfağından lezzetler sunulmaya devam ediyor. Geçen programda İtalyan mutfağının önemli yemeklerinden biri olan Mantarlı Risotto'nun tarifini merak eden okuyucularımız için evde basit mantarlı risotto tarifi hazırladık.

Evde Mantarlı Risotto Nasıl Yapılır?

Bir çeşit İtalyan yemeği olan Mantarlı Risotto; et, tavuk veya sebze suyunda krema kıvamında pişirilen pirinç pilavı türevidir.  İtalyan mutfağının vazgeçilmez menüsü olan risotto daha çok mantarlı olarak sıkça tüketiliyor. MasterChef yemek yarışma programında adını duyduğumuz yemeğin, nasıl yapıldığı ve gerekli malzemelerin neler olduğunu merak eden okuyucularımız için evde lezzetli ve kolay bir şekilde yapabilecekleri risotto tarifini vermeye çalışacağız. İşte evde en güzel risotto tarifi...

Mantarlı Risotto Tarifi

Mantarlı Risotto İçin Alınacak Malzemeler

  • Yarım paket risotto pirinci
  • Yarım paket kültür mantarı
  • Yarım kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 dal taze fesleğen yaprağı
  • 1 paket rendelenmiş parmesan peyniri
  • 30 gram tereyağı

Tavuk Suyu İçin Alınacak Malzemeler

  • 1 adet tavuk budu
  • 4 bardak su
  • 1 adet havuç
  • 1 adet yeşil kereviz
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 3 defne yaprağı
  • Tuz

Evde Mantarlı Risotto Tarifi

Mantarlı risotto tarifi

  • Öncelikle bir tavada has tereyağını güzelce eritin.
  • Sarımsak ve soğanı ince kıyıp tereyağında kızartın.
  • Daha sonra pirinci ilave ederek sürekli karıştırıp 5-6 dakika daha kavurmaya devam edin.
  • Şimdi mantarları ince ince doğrayıp bu karışımın içine atın. 
  • Daha önce kaynattığınız tavuk suyundan pirinç pişene kadar sürekli ekleyip karıştırın.
  • Pirincin lapa olmaması için kısık ateşte ve hemen yumuşayınca ocaktan alın.
  • Şimdi servis tabağına alıp rendelenmiş parmesan peynirini yemeğin üzerine bir kaşık kadar serpiştirip servis yapın.
  • Yemeğin üzerine maydanoz veya fesleğenle süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber