Tarih : 02.11.2021 - 09:50 Yorum : 0

Evde midye dolma nasıl yapılır? 1 Kasım MasterChef 2021 midye dolma tarifi ve midye dolma iç pilavı malzemeleri

"Evde midye dolma nasıl yapılır ve midye dolmanın iç pilavı nasıl hazırlanır?" MasterChef 2021'in dün akşam yayınlanan bölümünde yarışmacıların hazırladığı midye dolmanın tarifi, yarışmanın sıkı takipçileri tarafından sorgulanmaya devam ediyor. Sokak lezzetlerinin başında gelen midye dolması, sevenleri için vazgeçilmez bir lezzetken, bu lezzeti evde hazırlamak isteyenler için; midyenin iç pilav ile bir araya gelmesiyle ortaya çıkan ve farklı aromalarla yapılan midye dolmanın püf noktası, evde kolay midye dolması yapımı detayları haberimizde...

Evde midye dolma nasıl yapılır? 1 Kasım MasterChef 2021 midye dolma tarifi ve midye dolma iç pilavı malzemeleri

1 Kasım MasterChef 2021'de sokak lezzetlerinin başında gelen midye dolması tarifi, yarışmanın takipçileri tarafından araştırılmaya devam ediyor. Deniz ürünü olarak bilinen midyenin pişirildikten sonra iç pilav ile doldurulmasıyla hazırlanan midye dolmanın evde nasıl yapıldığını merak ediyor musunuz? Evde kolay midye dolma nasıl yapılır? Midye dolması için gerekli malzemeler nedir? Midye dolması iç pilavı nasıl hazırlanır? Tüm bu soruların cevabı haberimizde...

MİDYE DOLMA TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 40 adet kabuklu midye
  • ¾ su bardağı zeytinyağı
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • 1 adet taze sıkılmış limon suyu

İç Pilav İçin:

  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 4 adet orta boy kuru soğan
  • 50 gram dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü (arzuya göre)
  • 1 çay kaşığı domates salçası (arzuya göre)
  • 8 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • ¼ demet dereotu

ADIM ADIM MİDYE DOLMA TARİFİ

  • Midyeleri bol suda tamamen temizlenene kadar yıkadıktan sonra üzerlerinde bulunan lekeleri tel bir fırça yardımıyla temizleyip yeniden yıkayın ve bitişik, kabuklu kısımlarını birbirinden ayırmadan keskin bir bıçak yardımıyla uç kısımlarından açın.
  • Tüylü kısımlarını elinizle çekerek alıp kabuklu midyeleri soğuk su dolu bir kapta kısa süre bekletin. Bol suda yıkayıp sularını süzdükten sonra ayrı bir yerde bekletin.
  • Ayıklanmış pilavlık pirinci, ılık ve tuzlu suda 15 dakika kadar bekletin ve kabuğunu soyduğunuz kuru soğanları küçük küpler halinde doğrayın.
  • Kuş üzümlerini kumunun çıkması için ılık suda bekletin.
  • Suyunu süzdüğünüz pirinci duru su çıkana kadar durulayın ve zeytinyağını geniş bir pilav tenceresinde ısıtıp dolmalık fıstıkları hafif bir renk alana kadar kavurun. Arzuya göre çok az miktarda domates salçasını ekleyip karıştırın.
  • Pirinci ilave ettikten sonra kısık ateşte kavurmaya devam edin. Suyu süzülmüş ve durulanmış kuş üzümleri, tuz, karabiber, yenibahar, taze sıkılmış limon suyu ve toz şekeri ekleyip karıştırın.
  • Sıcak suyunu verip kısık ateşte pirinçler hafif diri kalacak şekilde pişirin, ince ince kıyılmış dereotunu ekledikten sonra ılık pilavı bir kenara alıp dinlendirin.
  • Kabuklarını araladığınız midyelerin iç kısımlarını birer tatlı kaşığı kadar iç pilavla doldurup sıkıca kapatın.
  • Geniş kısımları aşağı bakacak şekilde bir tencereye dizin. Üzerlerine zeytinyağı gezdirin. Ağırlık yapması adına üzerlerine porselen bir tabak kapatıp sıcak su gezdirin.
  • Kısık ateşte 25-30 dakika kadar pişirdiğiniz midye dolmaların üzerine taze sıkılmış limon suyu gezdirin.
  • Tercihe göre soğuk ya da sıcak olarak servis edebilirsiniz.

MİDYE DOLMA YAPMANIN PÜF NOKTALARI NELERDİR?

  • Midye etinin çiğ kalmaması için, mutlaka su içerisinde bekletin. Bu sayede kabukları da daha kolay açılacaktır.
  • Midyenin yumuşak olması için, tarife başlarken içindeki tüyler kopartılmalıdır.
  • İç harcı için sevdiğiniz baharatları pirince ekleyebilirsiniz, farklı aromalarda olmasının sebebi sizin ekleyeceğiniz baharatlardır.
  • Tarifte kullanacağınız soğanları rendeleyerek daha aromalı bir tat elde edebilirsiniz.
  • Midyeleri doldururken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, pirinçlerin soğuk olmasıdır.
  • Kabuğu açık olan, önceden hava almış midyeleri kullanmamaya dikkat edin.
  • Midyenin toplandığı ya da satıldığı yerden emin olun.
  • Midyeleri dikkatli bir şekilde temizleyin, bol suda yıkayın.
  • İç pilavı hafif diri kalacak şekilde pişirmeye özen gösterin.
  • Kuş üzümü ve salçayı malzeme listesinde de belirtildiği üzere arzuya göre kullanın
 
 
YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber