05 Ocak 2021 16:36
Evde Tavuklu Kağıt Kebabı Nasıl Yapılır? Kağıt Kebabı Nasıl Katlanır?
Kağıt kebabı Anadolu'nun her bölgesinde yapılan kadim bir et ve sebze yemeğimizdir. Normalde kağıt kebabı, hayvanın güneş gören kısımlarından alınan et parçalarıyla yapılır. Ancak bu sefer sizler için tavuklu kağıt kebabını evde en kolayca yapabilmeniz için kolay bir tarif vermeye çalışacağız. Hem doyurucu, hem sunumu kolay olan tavuklu kağıt kebabı tarifi ve püf noktaları...
Tavuklu kağıt kebabını ister öğle, ister akşam yemeklerinde rahatlıkla yapabilir ve afiyetle tüketebilirsiniz. İşte sizler için hazırlamış olduğumuz yumuşacık, lezzetli tavuk kebabı tarifi...
Evde Tavuklu Kağıt Kebabı İçin Alınacak Malzemeler
- 6 adet kemiksiz tavuk kalça
- 1 su bardağı bezelye
- 1 adet kabak
- 1 adet orta boy patlıcan
- 2 adet orta boy patates
- 10 adet arpacık soğan
- 4 diş sarımsak
- 10 adet siyah zeytin
Sosu için Alınacak Malzemeler
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı az tuzlu soya sosu
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı iri dövülmüş Ceviz
- 3 çay kaşığı tuz Tuz
- 2 çay kaşığı Karabiber
- 2 çay kaşığı Kuru kekik
Evde Tavuklu Kağıt Kebabı Nasıl Yapılır? Kağıt Kebabı Nasıl Katlanır?
- Öncelikle salça, zeytinyağı, soya sosu, dövülmüş ceviz, tuz, karabiber ve kekiği bir kasede macun haline getirene kadar güzelce karıştırın.
- Hazırladığınız bu sosu tavuk parçalarına ilave edip onu da güzelce karıştırın.
- Kabak, patates ve patlıca küp şeklinde kesip sarımsakların üzerine yatırın, soğanları da soyup tavuğun olduğu kaseye ekleyin.
- Bütün sebzeleri ve tavukları iyice karıştırıp özlenmesini sağlayın.
- Hazırlamış olduğunuz bu karışımı 4 parçaya bölüp yağlı kağıtlara pay edin.
- Daha sonra üzerini kapatacak şekilde kenarlarından kıvırarak şeker paketi gibi güzelce hazırlayın.
- 190° lik önceden ısıtılmış fırının içinde 35 dakika boyunca pişirin.
- Son olarak servis tabaklarına çıkartıp servin edin.
Kağıt Kebabı Nasıl Katlanır
- Kesilmiş pişirme kağılarının ortasına malzemeleri yayın.
- Pişirme kağıdının uzun kenarlarını içe doğru kıvırın.
- Pişirme kağıdının diğer karşı kenarlarını da üzerine doğru kıvırın yani katlayın.
- Yan kenarları ise içe doğru katlayıp köşe kısımlarını üçgen şeklinde kıvırın.
- Kıvrılan köşeler 2. kat yüzeyinin tersine doğru kıvrılmış olmalı.
- Kıvrılan köşelerin tepsideki konumu ise üçgen köşeler alt yüzeyde olacak şekilde olmalı.
- Daha sonra kalan bütün kağıt kebap porsiyonlarını yağlanmış fırın tepsisine güzelce dizin.
Kağıt Kebabı Kaç Kalori Enerji Verir?
1 porsiyon kağıt kebabı tahmini olarak 140 kaloriye denk gelmektedir.
Afiyet olsun...