Tgrt Haber
05 Şubat 2020 12:15

Evde Yapabileceğiniz Kalıcı Cilt Beyazlatma Maskeleri

Cildimizde çeşitli nedenlerden dolayı lekelenmeler, kararmalar meydana gelebilir. Bu makalemizde cilt lekelerini yok eden, kararmış cildi beyazlatan yöntemleri uygulayabilirsiniz.

Evde Yapabileceğiniz Kalıcı Cilt Beyazlatma Maskeleri
cilt bakımı

En Etkili Cilt Beyazlatıcı Ve Leke Giderici Maske Tarifleri

Cildimizde çeşitli nedenlerden dolayı lekelenmeler, kararmalar meydana gelebilir. Bu makalemizde cilt lekelerini yok eden, kararmış cildi beyazlatan yöntemleri uygulayabilirsiniz.

Cilt Rengini Açıcı Yoğurt, Domates ve Yulaf Maskesi Tarifi

Malzemeler;

  • 1 Yemek kaşığı yoğurt
  • 1 Yemek kaşığı domates suyu
  • 1 Tatlı kaşığı yulaf

Bütün malzemeler, bildirilen ölçülerde karıştırılır ve temiz cilt üzerine uygulanır. Bu maske, 30 dakika boyunca ciltte bekletilir ve ılık su ile durulanır.

Yoğurt, yüzdeki lekelere karşı etkili bir çözümdür ve cildin beyazlamasını sağlamaktadır. Yulaf ise cilt dokusunu ölü hücrelerden arındırır ve pullaşma sorununu ortadan kaldırır. Bu maske yaz mevsiminin sonunda yani sonbahar aylarında tatbik edilirse, yaz tatilinde meydana gelen bronzluk kısa zamanda kaybolacaktır.

Limon-Karbonat Maskesi

Karbonat ve limon, ister ayrı ayrı ister birlikte kullanılsınlar, daima cildin beyazlaşmasına katkıda bulunan ürünlerdir. Bu iki malzemenin harmanlanmasıyla elde edilen cilt maskesi, cilt tonunun eşitlenmesi ve cildin beyazlamasında başarılı bir sonuç verir. Elde edilen maske, güneş lekelerinden kurtulmaya da faydalıdır. Limon-karbonat maskesi hazırlamak istiyorsanız, 1 çay kaşığı yaş maya, 6 damla limon suyu ve 1 çay kaşığı karbonatı, homojen kıvama gelene kadar karıştırın. Güneş lekelerinin olduğu kısımlara ve cildinizin beyazlatmak istediğiniz her tarafına sürün. 10 dakika cildinizde bekletin. Ardından cildinizi ılık su ile durulayın.

Limon Suyu, Süt ve Bal Maskesi

Malzemeler;

  • 1 tatlı kaşığı taze limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı süt tozu
  • 1 tatlı kaşığı bal

Bütün malzemeleri bu miktarlarda karıştırın. Hazırladığınız karışımı yüzünüze ve boynunuza uygulayın. Bu karışımın yarım saat boyunca cildinizin yüzeyinde kalmasını sağlayın ve ılık su ile durulayın.

Papatya Bal Gül Suyu Maskesi

Malzemeler;

  • 3 tatlı kaşığı papatya (çiçek kısmı)
  • 1 fincan su
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı gül suyu (isteğe bağlı)

1 fincan su kaynatılır ve içerisine papatyalar eklenir. 7-8 dakika boyunca birlikte kaynatılır ve süzgeçten geçirilip soğuması için bekletilir. Daha sonra gül suyu ve bal ilave edilir. Güzelce karıştırılıp yüz ve boyun bölgesine uygulanarak 15 dakika bekletilir. Aydınlık bir cilde sahip olmak için bu maskenin düzenli kullanılması gerekir. Renk eşitsizliklerinden şikayetçiyseniz bu maskenin tam size göre olduğu söylenebilir. Buzdolabında en fazla 1 hafta saklanabilir. Hava almayan bir kabın içinde saklanmalıdır.

Limon Suyu-Salatalık Suyu Maskesi

Limonun içerisinde yer alan bileşenler, cildi beyazlatır ve cilt lekelerini yok eder. Salatalık da cildi ferahlatır ve tazeleyerek cildin daha parlak görünmesine yardımcı olur. Limon suyu ve salatalık suyunun birleşimiyle, renk bozukluklarını gideren ve cilt tonunu aydınlatan harika bir maske ortaya çıkar. Yapmanız gereken şey, bir tatlı kaşığı salatalık suyu ile bir tatlı kaşığı limon suyunu karıştırarak bütün yüz bölgesine uygulamaktır. Bu karışımı 15 dakika boyunca cildinizde tutmalısınız. Daha sonra cildinizi ılık su ile durulayabilirsiniz.

Kaynak SelmaSultan

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...