Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Ağustos 2020 14:38

Evi pire bastı ne yapmalıyım? Pire nasıl yok edilir? Evde pire nasıl temizlenir?

Evde pire problemi yıllardır devam eden bir sorundur. Bir anda her yerden çıkmaya başlayan pire için ilk yapılacak şey her yeri dip köşe temizlemek olmalıdır. Peki evde pire varsa hangi deterjanla temizlik yapılmalıdır? Sirkeli su pireye iyi gelir mi? Çamaşır suyu evde pire sonununa iyi gelir mi? İşte evde pire sorununa en iyi çözümler.

Evi pire bastı ne yapmalıyım? Pire nasıl yok edilir? Evde pire nasıl temizlenir?
pire,evde pire,pire sorunu

Havaların ısınmasıyla birlikte evde pire sorunu tekrar artmaya başladı. Sıcak havalarda ortaya çıkan evde pire birçok kişinin problemi oldu. Evinde kedi, köpek, kuş gibi evcil hayvan besleyen veya evinin altında bodrum, depo alanları olanların sık sık karşılaştığı pire sorunu alınacak kolay tedbirlerle önlenebilir. İşte evde pire sorununa iyi gelen yöntemler? 

EVDE PİRE NEDEN OLUŞUR? 

Sıcak ortamlar pire oluşmasında en büyük etkenleriden biridir. Özellikle evcil hayvan besleyenlerin evinde çıkan pireler havaların ısınmasıyla artar. Evde pire problemi genellikle hayvanların yaşadığı evlerde sorun olsa da hayvanların teması sonucu insanlara da geçebilir. Çok hızlı bir şekilde çoğalan pire sorunu yine çok hızlı bir şekilde çözülmelidir. Bahçeli evi olanalrın veya depo, bodrum gibi alanlara sahip olanların da şikayet ettiği evde pire sorunu alınacak basit önlemlerle ortadan kaldırılabilir. 

Evi pire bastı ne yapmalıyım? Pire nasıl yok edilir? Evde pire nasıl temizlenir?

PİRE NASIL YOK EDİLİR? 

Evde pire varsa ilk olarak yapılması gereken şey her yeri dip köşe iyi çeken bir süpürgeyle süpürmek olmalıdır. Süpürge işlemi bittikten sonra süpürgeninin mutlaka temizlenmesi gerekir. Toz haznesinden çıkan pisliği torbaya boşaltmak gerekir. Torba ise evdeki çöp kovasına değil dışarıdaki çöpe atılmalıdır. 

Evcil hayvanı olanlar eğer bir köpek ise bunu ılık su ile pire şampuanıyla yıkaması gerekir. Eğer kedi de pire sorunu varsa veterinere danışarak pire olup olmadığını kontrol ettirilmeli, gerekli önlemlerin alınmasını sağlanmalıdır. Evcil hayvanınızın yatağına okaliptüs yağı damlatmak pireler okaliptüs yağını sevmediğinden dolayı iyi gelebilir. Bunun dışında; 

  • Evcil hayvanınıza bir bezden tasma yapabilirsiniz. Bu tasmaya lavanta, biberiye ve limon damlatarak pirelerin bu kokudan rahatsız olup gitmelerini sağlayabilrsiniz.
  • Evdeki çarşaflarınızı perdelerinizi, koltuk halı örtüleri mizi mutlaka çok sıcak suda yıkayın. Yıkarken makinenizin deterjan gözüne birkaç damla okaliptüs yağı damlatmanız  pirelerden daha çabuk kurtulmanıza neden olabilir. Pireler okaliptüs yağını sevmediklerinden oradan kaçacaklardır.
  • Yerleri, halıları, koltukları okaliptüs damlamtılmış su ile durulayabilirsiniz. Çamaşır suyu ile silerbilirsiniz. Bir kovaya çamaşır suyunu çok az damlatarak hazırlayabilirsiniz.
  • Halınızı, güzelce süpürün ve ardından karbonat, sirke ve limon karışımından bir kova su hazırlayıp bu kovadaki su ile halınızı silin.
  • Yaptığınız bu uygulamalar evdeki pirelere yapılabilecek müdahaleler dir. bundan sonra ilaçlama firması ile bağlantı kurarak yapılması gerekenleri görüşüp gerekirse evinizi ilaçlatın.

Evi pire bastı ne yapmalıyım? Pire nasıl yok edilir? Evde pire nasıl temizlenir?

ÇAMAŞIR SUYU PİREYİ ÖLDÜRÜR MÜ?

Çamaşır suyu, pirelerin sevmediği bir kokudur. Pirelerin oradan uzaklaşmasını sağlar. Ayrıca yumurtalarının  da temizlenmesinde yardımcıdır ancak çamaşır suyunun içeriğindeki fazla kuvvetli kimyasallar nedeniyle evde çocuğunuz veya evcil hayvanınız varsa onların olduğu ortamlarda kullanmamanız gerekir. Bu durumda doğal yöntemlere başvurabilirsiniz.

EVDE PİRE NEDEN OLUR?

Pireler evdeki evcil hayvanlardan, ayakkabıyla eve girmekten, sışardaki sevdiğimiz bir hayvandan gelmiş olabilir. Kendi kendilerine oluşmazlar. Bir yerden taşınırlar. Bu nedenle temizliğe dikkat etmeli. Evcil hayvanlarımızı dışarıdan korumalı ve ayakkabıyla eve girip veya ayakkbılarımızı içerde çıkartmamalıyız.

Evi pire bastı ne yapmalıyım? Pire nasıl yok edilir? Evde pire nasıl temizlenir?
PİRE İÇİN SİRKELİ SU İŞE YARAR MI?

Pire için sirkeli su ideal temizleme yöntemlerinden biridir. Sirkeli suyun içierisine, karbonat, limon ve tuz da ekleyerek daha etkili bir karışım elde edebilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Muradiye 27 Ekim 2022 21:38

Evdeki pirelerden nasıl kurtulurum

Zeynep 24 Ağustos 2022 09:36

Benim 3 sene önce evimde çıktı dun yine fark ettim .ilaclamadan baska birsey ise yaramıyor.icon sc 10 diye ilac cok iyi bekliyorum kargom gelsin diye.ilaclayim kurtulucam insallah .tabii ondan sonra herseyi yıkamak gerekiyor.

Fatma 22 Ağustos 2022 22:36

Evimi pire bastı ne yapmalıyım lütfen acil çözüm önerileri yaparmisiniz

Nilüfer 16 Ağustos 2022 01:28

Evimde pire var ne yapmam lazım sirkeli su ilaçlama her sey kullandım işe yaramadi

tuğba 29 Haziran 2022 14:44

pire için ne yapmam gerwk

Sonraki Haber Yükleniyor...