Ezme tarifi, acılı ezme nasıl yapılır? Lokanta usulü acılı ezme nasıl yapılır ve malzemeleri?
Acılı ezme, akşam yemeginde yada kahvaltıda günün her saatinde rahatlıkla yiyebileceğiniz acılı ezme tarifi haberimizde mevcut. Yediğimiz yemeklerin yanında da tüketilen acılı ezmeyi seven ve lokanta usulü acılı ezme tarifini merak edenler haberimizde yararlanabilirler. Peki merak edilen lokanta usulü acılı ezme nasıl yapılır? ve lokanta usulü acılı ezme malzemeleri nelerdir?
Acılı ezme, akşam yemeginde yada kahvaltıda günün her saatinde rahatlıkla yiyebileceğiniz acılı ezme tarifi haberimizde mevcut. Yediğimiz yemeklerin yanında da tüketilen acılı ezmeyi seven ve lokanta usulü acılı ezme tarifini merak edenler haberimizde yararlanabilirler. Peki merak edilen lokanta usulü acılı ezme nasıl yapılır? ve lokanta usulü acılı ezme malzemeleri nelerdir?
Lokanta usulü acılı ezme tarifi
Malzemeler
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- 1 adet kırmızı biber
- 2 yeşil biber
- 1 salatalık
- 1 tutam nane
- Birkaç dal maydanoz
- 2 diş sarımsak
Sosu için
- 1 tatlı kaşığı isot
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber
- 1 dilim limon
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Hazırlanışı
Hem minik doğrayarak hem de mutfak robotu ile yapabilirsiniz.
Sebzelerin hepsini iri bir biçimde parçalayıp mutfak robotunuza atın ve en düşük devirde çekin. Asla yüksek devirde çekmeyin ki sulanmasın.
Sosunu yapmaya başlayalım. Bir kaseye, isot, sirke, tuz, karabiber, salça, nar ekşisi, zeytinyağı, limonu bir spatula yardımıyla iyice karıştırın.
Robottan çektiğiniz sebzeleri sos ile birleştirin ve servis yapın.
Not
Bu ezme, bekledikçe sulanacağından hemen tüketileceği zaman yapmanızı tavsiye ediyoruz.
Eğer hemen tüketmeyecekseniz, sos ile sebzeleri birleştirmeden önce çektiğiniz karışımın mutlaka süzgeçte bir kez suyunu süzün.