Tgrt Haber
09 Aralık 2020 23:53

Fazilet Nedir? Fazilet Kelimesinin TDK'ya Göre Anlamı Nedir?

"Fazilet nedir, Fazilet ne demektir, Fazilet kelimesinin Türk Dil Kurumu (TDK)ya göre anlamı nedir?" gibi kelimenin anlamı, nasıl ve nerede kullanıldığı birçok kişi tarafından merak edilip araştırılıyor. Ülkemizde daha çok kadın isim olarak kullanılan "Fazilet" hakkındaki tüm detaylar haberimizde...

Fazilet Nedir? Fazilet Kelimesinin TDK'ya Göre Anlamı Nedir?
fazilet,fazilet nedir,fazilet ne demek,fazilet kelimesinin TDK&tt2;ya göre anlamı

Birçok anlamı olan Fazilet, esasen erdemli olmak demektir. Erdemli bir insanın belirgin karakteristik özelliği ise kişinin bir tarafı seçmesinde, o kişinin iyi olanı, iyi tarafı seçmesi, yine iyiye teşvik etmesi kişiyi his ve duygu yönünden erdemli olduğuna işaret etmektedir. İslam'da erdem; "Olgun birey" olarak tanımlanır ki zaten bu kişiler de iyiliği ve güzelliği yönlendiren, ahlaki görevlerini yerine getirmesine izin veren ve aynı zamanda ruhun iyi alışkanlıklar kazanmasına yardımcı olan iyi nitelikler olarak bilinir.

Aslında bir olayı her açıdan değerlendirip "çok düşünen" ve bu düşünceyle olgun tavır ve kararlar alan kişiye de erdemli insan denir. İslam dini her müslümanın cömert olması ister. Çünkü, başkalarına yardım etmek ve bu imkanını başkaları için kullanmak suretiyle erdemli insanlar olmasını ve topluma örnek olmasını istemektedir. 

Fazilet Ne Demek?

Yüce ahlak, doğruluk, alçakgönüllülük ve benzer kişilik özelliklerinin varlığı, erdemin varlığına işaret etmektedir. Genel olarak Türkçe'de ahlak, erdem ve bilgelik sözleri birbirlerinin yerine kullanılmıştır. Filozoflara da bu yüzden erdemli, yani erdemi ahlaki öğretiler olarak bakılmıştır. Diğer taraftan, bilginin çalışılması ve uygulanmasıyla ahlaki bilgi ile mutluluk sağlanabilir. 

Türk Dil Kurumu(TDK)'na Göre Fazilet Nedir?

TDK'ya göre Fazilet:

- erdemli ve erdemin sahibi demektir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...