Tgrt Haber
04 Ocak 2020 13:21

Fellah köftesi tarifi ve Fellah köftesi yapımı, Fellah köftesi nasıl yapılır

Fellah köfte, Malatya, Hatay ve Adana illerinin meşhur yemeklerindendir. Oldukça doyurucu olan bu yemek, illere göre farklılık göstermektedir. Üzerine sarımsaklı veya sade yoğurt ile de servis edilebilir ve böyle de beğenenler de vardır. Ayrıca, dereotunu minik minik doğrayarak da fellah köftelerinin arasına dahil edebilirsiniz veya en üst katına daha büyük bir şekilde doğrayarak dekor amaçlı da kullanarak servis edebilirsiniz.

Fellah köftesi tarifi ve Fellah köftesi yapımı, Fellah köftesi nasıl yapılır
Fellah köftesi tarifi ve Fellah köftesi yapımı, Fellah köftesi nasıl yapılır,

Fellah köfte, Malatya, Hatay ve Adana illerinin meşhur yemeklerindendir. Oldukça doyurucu olan bu yemek, illere göre farklılık göstermektedir. Üzerine sarımsaklı veya sade yoğurt ile de servis edilebilir ve böyle de beğenenler de vardır. Ayrıca, dereotunu minik minik doğrayarak da fellah köftelerinin arasına dahil edebilirsiniz veya en üst katına daha büyük bir şekilde doğrayarak dekor amaçlı da kullanarak servis edebilirsiniz.

Ayrıca fellah köfteye kıymaları aynı şekilde sosla hazırlayarak, fellah köftelerinin arasına dahil ederek servis edilmektedir.

Bunun yanı sıra Sahrap Soysal’ın da farklı bir tarifi mevcuttur. Ünlü Şef’in reçetesine göre, haşlanan fellah köftelerinden bir su bardağı ayırın. Bir tavada sosu için; 4 yemek kaşığı zeytinyağını, 8 diş kadar sarımsağı ince halka olarak, 3 adet yeşil biberi halka doğrayarak, 3 dakika kadar kavurun.

Üzerine 1 yemek kaşığı domates salçası ve yarım yemek kaşığı biber salçasını ekleyin ve ayırdığınız haşlama suyundan ilave edin. Karıştırıp kaynatın. Bir servis tabağına fellah köftelerinizi alın üzerine hazırladığınız bu sosu ekleyin ve ardından yoğurtla servis edin.

Dillere Destan Buram Buram Anadolu Kona Fellah Köfte Tarifi

Malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Karabiber
  • Tuz

Sosu için malzemeler

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5 adet domates rendesi
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 diş sarımsak
  • Maydanoz
  • Tuz

Hazırlanışı

  1. Üzerini kapatabileceğiniz bir karıştırma kabına 2 su bardağı ince yani kısırlık bulguru, 2 su bardağı da sıcak suyu alıp, 10 dakika kapağını kapatın. Üzerini streç ile de kapatabilirsiniz.
  2. Bekleyip şişen bulgurun üzerine 2 su bardağı unu, 1 adet yumurtayı, 1 yemek kaşığı salçayı, 1 tatlı kaşığı kimyonu, 1 çay kaşığı tuzu ve karabiberi ekleyip ve iyice yoğurun.
  3. Hazırladığınız fellah köfte harcından minik minik parçalar alın ve üzerine serçe parmağınızla bastırarak şekil verin. Tüm hamuru bu şekilde bitirin.
  4. Bir tencereye su ekleyin ve kaynatın. Kaynamış suya fellah köftelerini tümünü atın ve 15 dakika bekletin.
  5. Bir tavaya 3 yemek kaşığı sıvı yağı alın ve üzerine 5 adet domatesin rendesini ilave ederek kavurun.
  6. Domatesler kaynadıktan ve göbekçikler çıkmaya başladıktan sonra 1 yemek kaşığı biber salçasını ve 3 diş sarımsağı ezerek tavaya ilave edin. üzerine de yeteri kadar tuzunu ilave edin ve tekrar karıştırın. 2 ila 3 dakika daha kavurun ve altını kapatın.
  7. Haşladığınız köfteleri servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız domates sosunu da ekleyerek yavaş hareketlerle karıştırın.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...