Tgrt Haber
24 Ocak 2020 10:12

Fincanda kek tarifi, Fincanda kek tarifinin püf noktaları, Fincanda kek tarifi pişirme önerisi (mikrodalga)

Habersiz gelen misafirlere, akşam okuldan gelecek olan çocuklarınıza, kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bir kek tarifimizi var. Bu tarif diğer adı Mug Cake olan fincanda kek tarifidir. Bu kek ile misafirlerinize rahatlıkla göz doldurucu bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Bunun için de çok yorulmanıza ve uğraşmanıza gerek kalmayacaktır.

Fincanda kek tarifi, Fincanda kek tarifinin püf noktaları, Fincanda kek tarifi pişirme önerisi (mikrodalga)
Fincanda kek tarifi, Fincanda kek tarifinin püf noktaları, Fincanda kek tarifi pişirme önerisi,

Habersiz gelen misafirlere, akşam okuldan gelecek olan çocuklarınıza, kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bir kek tarifimizi var. Bu tarif diğer adı Mug Cake olan fincanda kek tarifidir. Bu kek ile misafirlerinize rahatlıkla göz doldurucu bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Bunun için de çok yorulmanıza ve uğraşmanıza gerek kalmayacaktır.

Fincanda kek tarifinin püf noktaları

  1. Fincan kekleri, çay fincanlarınızda veya kahve fincanlarınızda yapabilirsiniz. Daha büyük kupalarda yapmamanızı tavsiye ederiz. Bu kekinizin orta kısmının pişmemesine neden olacaktır.
  2. İçine arzuya göre, şeker yerine kuru meyveler veya damla çikolatalar kullanabilirsiniz.
  3. Kullanacağınız fincanların çok kalın olmamasına dikkat edin.
  4. Fincanların içine tek kullanımlık muffin veya minik kek kalıbı olarak satılan, kağıt kek kalıplarından kullanabilirsiniz.
  5. Fincanlarınızın ısıya dayanaklı olması gerekir.
  6. Tencereye ekleyeceğiniz kek miktarının fincanları bir parmak altında kalmasına özen gösterin.

Fincanda kek tarifi pişirme önerisi (mikrodalga)

  1. Fincanda hazırladığınız keklerinizi 1000 watt yüksekliğinde 3 dakika pişirebilirsiniz. Bu sayede çok daha hızlı ve pratik kekler hazırlayabilirsiniz.

Tadı ve görüntüsü ile göz dolduracak en pratik fincanda kek tarifi

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağı
  • 2 çay bardağı un
  • 3 tatlı kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı damla çikolata
  • 1 paket kabartma tozu

Fincanları yağlamak için:

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağı

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı file badem

Hazırlanışı

  1. Bir karıştırma kabına, 2 adet yumurtayı alın ve üzerine 4 yemek kaşığı toz şekeri ekleyerek köpürüp beyaz olana kadar çırpın.
  2. Üzerine 1 çay bardağı süt ve yarım çay bardağı sıvı yağ ekleyin yeniden çırpın.
  3. 2 çay kaşığı unu, 1 paket kabartma tozunu ilave edin. İyice karıştırın.
  4. Damla çikolataları kakaoya bulayın ve öylece keke ilave edin. Bu şekilde dibe çökmeyeceklerdir. Sadece birkaç tur karıştırın.
  5. Fincanlarınızı hazırlamak için yağlayın. Eğer minik kağıt kek kalıbı kullanacaksanız yağlamanıza gerek kalmayacaktır. Fincanların içine, hazırladığınız kek harcından dökün fakat bir parmaktan biraz fazla boşluk bırakın. Kabarması için alan gerekecektir.
  6. File bademi keklerin üzerine serpin.
  7. Fincanları, hazırladığınız tencereye yerleştirin. Fincanların yarısına gelecek kadar su doldurun ve bir yağlı kağıdı tencerenin üzerine kapatıp, tencerenin kapağını kapatın. Bu yağlı kağıt yerine bez de kullanabilirsiniz. Bu sayede yukarı çıkan buhar, keklerin üzerine gelmeyecektir.
  8. Tencerenin içindeki su kaynayana kadar yüksek ateşte, sonrasında kısık ateşte 15 ila 20 dakika arasında pişirmeye devam edin.
  9. Pişen keklerin altını kapattıktan sonra 10 dakika boyunca kapağını açmadan dinlendirin. Sonrasında isterseniz, kekleri ters çevirerek isterseniz de fincanların içine, keklerinizi servis yapabilirsiniz
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...