Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Şubat 2020 17:32

Firik nedir, Firik nasıl yapılır firik pilav Antep usulü yapımı,

Antep usulü firik pilavı, özellikle MasterChef programında yapıldıktan sonra inanılmaz tanındı ve popüler hale geldi. Sofralarında yöresel lezzetlere yer vermek isteyen hanımlar hem sevdiklerine hem misafirlerine Antep usulü firik pilavı ile lezzet şöleni yaşattı. En orijinal tarifi ile Antep usulü firik pilavını MasterChef programındaki gibi yapmak istiyorsanız tarifimizi okuyup uygulayabilirsiniz. Firik denmesinin nedeni, ham koparılmasıdır. Ayrıca bu bulgur tütsülü gibi kokar. Bunun da nedeni, firik ilk olarak ham kopartıldıktan sonra tütsülenir. Ateşte tütsülenen bu bulgurun kokusu buradan gelmektedir.

Firik nedir, Firik nasıl yapılır firik pilav Antep usulü yapımı,
Firik nedir, Firik nasıl yapılır firik pilav Antep usulü yapımı,

Antep usulü firik pilavı, özellikle MasterChef programında yapıldıktan sonra inanılmaz tanındı ve popüler hale geldi. Sofralarında yöresel lezzetlere yer vermek isteyen hanımlar hem sevdiklerine hem misafirlerine Antep usulü firik pilavı ile lezzet şöleni yaşattı.  En orijinal tarifi ile Antep usulü firik pilavını MasterChef programındaki gibi yapmak istiyorsanız tarifimizi okuyup uygulayabilirsiniz. Firik denmesinin nedeni, ham koparılmasıdır. Ayrıca bu bulgur tütsülü gibi kokar. Bunun da nedeni, firik ilk olarak ham kopartıldıktan sonra tütsülenir. Ateşte tütsülenen bu bulgurun kokusu buradan gelmektedir.

 Tam ölçülü, tam tarifli ve tam olarak programdakinin aynısı olan bu tarif ile başarılı bir Antep usulü firik pilavı yapabilirsiniz.

26 Kasım MasterChef Türkiye firik pilavı yapılışı

Malzemeler

  • 1 su bardağı firik
  • 1 su bardağı başbaşı bulgur
  • 1 adet orta boy kuru soğan (Yemeklik doğranmış)
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 paket kavurma (150 gramlık paket)
  • 4 su bardağı su

Hazırlanışı

  1. Bir tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağını ve 1 tatlı kaşığı tereyağını alın ve üzerine 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğanı ilave edin. Soğanı pembeleşene kadar kavurun.
  2. Üzerine 1 tatlı kaşığı biber salçasını ilave edin ve kavurun.
  3. Üzerine 4 su bardağı sıcak suyu ilave edin ve karıştırın.
  4. Birer kere firiği ve başbaşı bulgurunu, güzelce yıkayın. Tencerenin üzerine ikisini de ilave edin.
  5. 1 su bardağı haşlanmış nohutu da tencereye ilave edin. Malzemeler suyunu çekene kadar güzelce pişirin.
  6. Ayrı bir tavada 150 gramlık bir paket kavurmayı iri iri doğrayarak, kısık ateşte 3 ila 5 dakika kadar kavurun. Üzerine 1 çay kaşığı karabiberi serpin karıştırın.
  7. Tenceredeki pilav suyunu çektiğinde, pilavın tam ortasına tavada kavurduğunuz kavurmayı dökün.
  8. Tencerenin üzerine havlu kağıt koyup demlenmeye bırakın. Ardından sıcak olarak servis yapın.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...