Fırında balık tarifi nasıl yapılır, Fırında balık nasıl yapılır
Fırında balık, mutfağımızın pratik bir o kadar da lezzetli ve sağlıklı yemeklerinden biridir. Özellikle fırında yapılan balıklar büyük olarak seçilir. Sizler için fırında balık tarifinin en pratik ve en lezzetlisini, tecrübe edilmiş bir tarif olarak paylaşıyoruz. Bu tarifi baharatsız denemenizi tavsiye ederiz çünkü ne kadar sade olursa balığın tadını o kadar çok alabilirsiniz. İşte lezzetli tarifimiz…
Fırında balık, mutfağımızın pratik bir o kadar da lezzetli ve sağlıklı yemeklerinden biridir. Özellikle fırında yapılan balıklar büyük olarak seçilir. Sizler için fırında balık tarifinin en pratik ve en lezzetlisini, tecrübe edilmiş bir tarif olarak paylaşıyoruz. Bu tarifi baharatsız denemenizi tavsiye ederiz çünkü ne kadar sade olursa balığın tadını o kadar çok alabilirsiniz. İşte lezzetli tarifimiz…
Fırında balık nasıl yapılır?
Malzemeler
- 1 fırın tepsisine alabilecek kadar özellikle büyük balık
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 3 diş sarımsak
- 1-2 adet yuvarlak şekilde doğranmış soğan
- 2-3 adet halka şeklinde dilimlenmiş domates
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Balıkların içine koymaya yetecek kadar defne yaprağı (1 er adet)
- 1 çay kaşığı nane, kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber, karabiber
Hazırlanışı
Güzel bir şekilde temizlenmiş balıkları zeytinyağı ile yağladığınız fırın tepsisine dizin.
Sarımsakları ikiye bölün ve balıkların her birinin üzerine güzelce sürün.
Balıkların üzerine tuz dökün.
Balıkların içlerine birer tane defne yaprağı koyun.
Daha sonra soğanları halka halka dilimleyin ve balıkların üzerine sabitleyin. Bunu bir kürdan yardımıyla da yapabilirsiniz.
Üzerlerine yine soğanlar gibi halka olarak dilimlediğiniz domatesleri de ekleyin.
220 derecede ısıtılmış fırında, 15-20 dakika kadar pişirelim.
Dilerseniz baharatları tuz ile ekleyebilirsiniz fakat bu tarif baharatsız çok daha lezzetli olabilir.
Ayrıca baharatları, zeytinyağının tamamını, sarımsakları bir kâsede karıştırarak, balıkların üzerine de dökebilirsiniz.
Balığın yanına en yakışan garnitürlerden birisi de patatestir. Patatesin kabuklarını soyup dörde bölün ve güzelce yıkadıktan sonra balıkların yanlarına atın. Her balık servisinde yanına birkaç tane de patates ilave edecek kadar patates pişirin.