Tgrt Haber
04 Mart 2020 14:39

Fırında helva tarifi güveç kabında fırında helva yapımı

Fırında helva ve özellikle güveçte yapılan helva, balıkçılarda balık yedikten sonra hazırlanan ender tatlılardandır. Son zamanlarda fırında helvanın yanı sıra menülere sufle eklense de yıllardır süre gelen alışkanlık elbette fırında helvadır. Fırında helva yapımı oldukça kolay, lezzeti ise aynı balıkçılarda yediğimiz gibi olan bir tatlıdır. Bu tatlıyı varsa dilediğiniz şekildeki bir güveçte yoksa bir borcamda da yapabilirsiniz. Çok az malzeme ile yapılan bu tatlının, limonu fazla ve limonu az olarak iki tarifini sizlerle paylaştık. Bunların damak tadınıza en uygununu seçerek siz de kolaylıkla evlerinizde yapabilirsiniz.

Fırında helva tarifi güveç kabında fırında helva yapımı
Fırında helva tarifi güveç kabında fırında helva yapımı,

Fırında helva ve özellikle güveçte yapılan helva, balıkçılarda balık yedikten sonra hazırlanan ender tatlılardandır. Son zamanlarda fırında helvanın yanı sıra menülere sufle eklense de yıllardır süre gelen alışkanlık elbette fırında helvadır. Fırında helva yapımı oldukça kolay, lezzeti ise aynı balıkçılarda yediğimiz gibi olan bir tatlıdır. Bu tatlıyı varsa dilediğiniz şekildeki bir güveçte yoksa bir borcamda da yapabilirsiniz. Çok az malzeme ile yapılan bu tatlının, limonu fazla ve limonu az olarak iki tarifini sizlerle paylaştık. Bunların damak tadınıza en uygununu seçerek siz de kolaylıkla evlerinizde yapabilirsiniz.

Dilerseniz içine mis gibi koku versin diye limon rendesi de ekleyebilirsiniz. Ayrıca tek kişilik porsiyon güveçlerde de bu tatlıyı hazırlamak mümkün.  Üzerini Antep fıstığı ile süsleyebilir veya sade olarak yada dondurma ile servis edebilirsiniz.

Ekşisi fazla olsun diyenlere fırında ekşisi bol helva tarifi

Malzemeler

  • 250 gr sade helva
  • 2 kahve fincanı süt
  • Yarım limon

Hazırlanışı

  1. 250 gram sade helvayı bir kaba alın. Çatalla pütürlükleri gidecek kadar ezin.
  2. İyice ezdiğiniz helvanın üzerine 2 kahve fincanı süt ve yarım limon sıkarak tekrar iyice karıştırın.
  3. Bir güveç kabını güzelce yağlayın ve üzerini hazırladığınız karışımı dökün.
  4. Ardından 180 derece fırında 20 dakika üzeri bronz bir şekilde kızarana kadar pişirin. Fırınlarda süre farklılık gösterebilir. Siz üzeri kızarana kadar pişirin.

Sade severlere fırında sade lezzeti ile helva tarifi

Malzemeler

  • 300 gram tahinli helva (fıstıklı, sade ya da dilediğiniz çeşit)
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay bardağı süt
  • 1,5 tatlı kaşığı tereyağı

Hazırlanışı

  1. 300 gram helvayı kolay ezebilmeniz için bıçakla doğrayın.
  2. Tereyağını oda sıcaklığına getirin. Doğradığınız helvanın üzerine oda sıcaklığındaki 1,5 tatlı kaşığı tereyağını, 1 çay bardağı sütü ve 1 yemek kaşığı limon suyunu ekleyin. Çatalla veya bir ezme aleti ile güzelce ezin. Tüm pütürlüklerin gitmesi için blenderdan yardım alın.
  3. Hazırladığınız karışımı, bir orta boy güveç kabını güzelce yağladıktan sonra dökün.
  4. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  5. Ardından servis edin.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...