Tgrt Haber
09 Aralık 2019 16:55

Fırında patates nasıl yapılır, Fırında patates tarifi ve Fırında patates yapımı malzemeleri

Et yemeklerinin vazgeçilmez garnitürü olan fırında patatesin en güzel tarifini sizlerle paylaşmak istiyoruz. Bu yemeği tavuklarınızın da yanına yapabilir veya kahvaltı sofralarınıza hazırlayabilirsiniz. Patatese en çok yakışanlardan biri de sarımsaktır, biz bu tarifte sarımsağı denemedik çünkü sevmeyenler olabilir diye ama sevenler mutlaka sarımsağı denemeliler. Patatese kattığı lezzete inanamayacaksınız.

Fırında patates nasıl yapılır, Fırında patates tarifi ve Fırında patates yapımı malzemeleri
Fırında patates nasıl yapılır, Fırında patates tarifi ve Fırında patates yapımı malzemeleri,

Et yemeklerinin vazgeçilmez garnitürü olan fırında patatesin en güzel tarifini sizlerle paylaşmak istiyoruz. Bu yemeği tavuklarınızın da yanına yapabilir veya kahvaltı sofralarınıza hazırlayabilirsiniz. Patatese en çok yakışanlardan biri de sarımsaktır, biz bu tarifte sarımsağı denemedik çünkü sevmeyenler olabilir diye ama sevenler mutlaka sarımsağı denemeliler. Patatese kattığı lezzete inanamayacaksınız.

Fırında patatesin püf noktaları

  1. Un patateslerin üzerinde bir kaplama oluşturur ve lezzetlerinin artmasını sağlar.
  2. Patateslerin hepsinin, tepsiye tek tek dizilmiş olmasına dikkat edin. Bu şekilde hepsi pişecektir. Altta kalanlar olursa bunlar yumuşak olacaktır. Üstte olanlar ise çıtır kalacaktır.
  3. Toz kırmızı biber, köri, kuru kişniş, biberiye, taze kekik gibi birçok farklı baharatı patatesinize ekleyebilir ve kendi damak tadınıza göre bir patates hazırlayabilirsiniz.
  4. Sarımsak kullanmak isterseniz, bunu ister ezerek zeytinyağına karıştırın isterseniz de rendeleyerek yapın. Bunun yanı sıra sarımsak tozları da oldukça pratik olacaktır.
  5. Ayrıca hazırladığınız bu patatesleri, cips yerine de tüketebilir bu yüzden yanına çeşitli barbekü, yoğurtlu kekikli veya sarımsaklı soslarla rahatlıkla tüketebilirsiniz.
  6. Cipse daha fazla benzesin isterseniz o zaman patatesleri çok ince keserek tam olarak cipse benzemelerini sağlayabilirsiniz.
  7. Eğer daha önce denediniz ve istediğiniz çıtırlığı elde edemediyseniz, fırınınızın ısısını arttırarak yeniden deneyebilirsiniz. Her fırının gücü farklıdır. Sizinki daha yüksek derecede çıtır hale getirebilir.
  8. Patatesleri fırına attığınızda, fırından çıkartmak üzereyken patateslerin yumuşak veya haşlanmış gibi olduğunu fark ederseniz o zamanda fırının ısısını yükselterek pişirmeye devam edin sakın kapatıp patatesleri fırından almayın.

Fırında unlu efsane patates tarifi

Malzemeler

  • 3-4 adet patates
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yağlı kağıt

Hazırlanışı

  1. Patateslerin kabuklarını soyun ve bir karıştırma kabına alın. Üzerine tuz, kimyon, pul biber, kekik, karabiber ve dilediğiniz baharatları ekleyerek unu da ekleyin. İyice elinizle karıştırın. Sarımsak tozu gibi şeyler de kullanabilirsiniz.
  2. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye patatesleri dökün ve üst üste gelmeyecek şekilde yerleştirin.
  3. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirin.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...