Tgrt Haber
31 Temmuz 2019 15:59

Fırında tavuk tarifi nasıl yapılır, Fırında tavuk nasıl pişirilir?

Fırında tavuk, mutfakların hem en pratik hem de en lezzetli yemeklerinden biridir. Yanına yapacağınız birçok garnitür ile lezzetine lezzet katabilir ve sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Birbirinden farklı fırında tavuk tarifi içinden sizler için en lezzetlisini araştırıp, yazıyoruz.

Fırında tavuk tarifi nasıl yapılır, Fırında tavuk nasıl pişirilir?
Fırında tavuk tarifi nasıl yapılır, Fırında tavuk nasıl pişirilir.,

Fırında tavuk, mutfakların hem en pratik hem de en lezzetli yemeklerinden biridir. Yanına yapacağınız birçok garnitür ile lezzetine lezzet katabilir ve sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Birbirinden farklı fırında tavuk tarifi içinden sizler için en lezzetlisini araştırıp, yazıyoruz.

Sizinle paylaşacağımız ilk tarif kolay olmasının yanı sıra inanılmaz lezzetiyle misafirlerinizi şaşırtacaktır. Dilerseniz içine birkaç diş sarımsak da ekleyebilirsiniz. Sade olarak da servis yapabilirsiniz. Bazen fazla baharat karıştırmamak yemeklerin tadına daha iyi ulaşmayı sağlayabiliyor.

Fırında tavuk tarifi

Malzemeler

  • 1 tam tavuk (kasap veya marketlerde parçalatabilirsiniz) veya 1 paket tavuk incik
  • 4 adet orta boy patates
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 su bardağı su

Hazırlanışını

  • Fırını 220 derecede önceden ısıtıyoruz.
  • Tavukları güzelce yıkayıp ve yağladığımız fırın tepsisine dizip 30 ila 45 dakika kadar pişiriyoruz.
  • Tavuklar pişmek üzereyken, yıkayıp soyduğumuz ve kalın elma dilimi olarak kestiğimiz patatesi de tavukların yanına ekleyerek 20 dakika daha pişiriyoruz.
  • Sonra üzerine ayrı bir kapa salçayı alıp üzerine bir miktar su ilave ediyoruz. Bir tutam da tuz ekleyip iyice karıştırdıktan sonra bu sosu, tavukların ve patatesin bulunduğu fırın tepsisine döküyoruz.

Fırında tavuk tarifi nasıl yapılır, Fırında tavuk nasıl pişirilir?

Fırında tavuk nasıl yapılır

Malzemeler

  • 1 bütün tavuk veya 1 paket but
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı pekmez
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2-3 dal taze kekik
  • Tuz, kırmızı biber, pul biber

Hazırlanışı

  • Yoğurt, zeytinyağı, pekmez, pul biber ve kekiği karıştırıp tavukları bu sosa yatırıp marine edin. Bu marineyi ne kadar çok bekletirseniz o kadar lezzetli olacaktır.
  • Fırını 200 dereceye ısınmaya bırakın.
  • Fırın tepsisine marine ettiğiniz tavukları dizin ve üzerine 1 su bardağı suyu ekleyin.
  • Tavukları ara sıra çevirerek 60 dakika kadar pişirin.
  • Tuz ve karabiberi de en son ekleyin.

Bu tavukların yanına patates de ekleyerek, tavuğu servis yaparken birlikte servis yapabilirsiniz.

Ayrıca tavuk yemeklerinin yanına yapılan patates graten de oldukça şık bir sunum ve lezzetli bir tat oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...