Tgrt Haber
04 Temmuz 2022 16:11 - Güncelleme : 05 Temmuz 2022 10:02

Fransa’yı karış karış keşfetmek isteyenlere gezi rehberi

Avrupa’nın batısında yer alan Fransa, dünyanın en çok ziyaret edilen ülkelerinden biridir. Dört bir yanında keşfedilmesi gereken birçok güzelliğin saklı olduğu Fransa, tarihi yerleri, müzeleri ve görülmeye değer manzaralarıyla yıl boyunca milyonlarca turisti ağırlamaktadır.

Fransa’yı karış karış keşfetmek isteyenlere gezi rehberi
fransa

Keyifli bir seyahat deneyimi için hazırlanan Fransa gezi rehberi ile ziyaretçiler, ülkenin benzersiz mutfağını keşfedebilmekte ve renkli gece hayatı hakkında geniş kapsamlı bilgi sahibi olabilmektedir. Fransa’nın belli başlı yerlerini keşfedebilmek için ortalama 1 haftalık süre yeterli olmaktadır. Ülkenin genelinde Fransızca hakim olsa da turistik noktalarında İngilizce de konuşulmaktadır.

Fransa’da Gezilecek En Popüler Yerler

Fransa denilince akla gelen ilk yerlerden biri elbette Eyfel Kulesi’dir. Paris şehrinde yer alan ve  Fransa gezi rehberi için başlangıç  noktası olan Eyfel Kulesi, Champ de Mars adı verilen geniş bir park içerisinde yer almaktadır. Tarihi öneme de sahip olan Eyfel Kulesi’nin altındaki çimlerde uzanıp, piknik yapabilen ziyaretçiler bu eşsiz manzara eşliğinde unutulmaz anlar yaşayabilmektedir.

Eyfel Kulesi’ni yakından gördükten sonra Paris’ten uzaklaşmadan görülebilecek bir diğer önemli destinasyon ise Şanzelize Caddesi’dir. Dünyaca ünlü markalara ait mağazaların ve butiklerin sıralandığı Şanzelize Caddesi’nin her iki tarafı yeşil ağaçlarla çevrili olup ziyaretçilerine huzurlu ve keyifli bir gezi deneyimi sunmaktadır. Caddenin batısında yer alan Zafer Takı da şehrin simge yapılarından biri olarak gösterilmektedir. 49 metre yüksekliği ve görkemli mimarisiyle öne çıkan yapı, Napolyon Bonapart tarafından inşa ettirilmiştir.    

Başkent Paris’te konumlanan Louvre Müzesi, Sen Nehri’nin hemen yanı başında yer almaktadır. Yapısı itibariyle dünyanın en büyük sanat müzesi olarak kabul edilmektedir. Şehrin tarihi destinasyonlarından olan Louvre Sarayı’nda yer alan müzede toplamda 35 bin sanat eseri sergilenmektedir.

Paris’in doğusundaki Marne-la-Vallée şehrinde bulunan Euro Disney Resort, Fransa’nın gezilecek yerleri arasında öne çıkan bir destinasyonudur. Disneyland Paris adıyla ziyaretçilerini ağırlayan bu park, 19 kilometrekarelik geniş alanıyla oldukça eğlenceli anlar sunmaktadır. İçerisinde alışveriş merkezi, restoranlar, golf sahaları ve tematik parklar bulunmaktadır.  

Eşsiz Lezzetleri ile Dünyaya Nam Salan Fransız Mutfağı

Fransa’yı karış karış keşfetmek isteyenlere gezi rehberi
 
Fransa, gezilecek yerlerinin yanı sıra kendine has tarifleriyle ünlü mutfağıyla da adından söz ettirmektedir. Geçmişi Orta Çağ’a kadar uzanan Fransız mutfağı, gastronomi kelimenin tam karşılığını verebilecek zenginliktedir. Fransa’da kahvaltılar genellikle kahve ve kruvasan eşliğinde yapılmaktadır. Zaman zaman portakal suyunun da eşlik ettiği bu kahvaltılarda pain aux raisins ve chausson aux pommes gibi lezzetler de tercih edilebilmektedir.

Fransa’da akşam yemekleri, kahvaltının aksine daha bol çeşitli seçeneklerle taçlandırılmaktadır. Bu kapsamda Fransız ana yemeklerinin büyük bir kısmı et, balık ve tavuk çeşitlerinden oluşmaktadır. Fransa’da ana yemekler, ilk olarak çorba ile başlamaktadır. Meşhur soğan çorbası olan soupe à l'oignon, bu konuda Fransızların ilk tercihlerindendir. Fransa’nın meşhur ana yemekleri arasında confit de canard yani ördek konfi öne çıkmaktadır. Menşeinin Gaskonya Bölgesi olduğu bu yemeğe, bol malzemeye yapılan Nicoise Salad eşlik etmektedir.

Michelin yıldızlı birçok işletmenin hizmet verdiği Fransa’nın ünlü restoranları arasında ise Bustronome Paris, Il Etait Un Square, Aspic ve Boutary yer almaktadır.

Eğlenceli Mekânlarıyla Fransa’da Gece Hayatı
Fransa’yı karış karış keşfetmek isteyenlere gezi rehberi
Fransa’da gece hayatının merkezi Paris şehridir. Şehrin dört bir yanında eğlence  mekânı bulunmaktadır. Sabahın ilk ışıklarına dek dans edilebilecek gece kulüpleri, uzun sohbetler edilebilen barlar ve sanatçıların sahne aldığı performans mekânlarının bulunduğu Paris, gece hayatı bakımından renkli anlara tanıklık etmektedir.
Paris’te gece mekânları genellikle Şanzelize Caddesi tarafında yoğunlaşmaktadır. Özellikle gençlerin sıkça vakit geçirdiği Bastille bölgesi, fiyat bakımından daha uygun seçenekler sunmaktadır.

Fransa’dan Alınabilecek Hediye Seçenekleri
Fransa’yı karış karış keşfetmek isteyenlere gezi rehberi
Fransa seyahatleri dönüşünde alınabilecek hediye seçenekleri arasında yöresel tatların yanı sıra giyim - kuşam alanında da çeşitli alternatifler bulunmaktadır. Fransa, şarabı, makaronu, peyniri ve çikolatasıyla ünlü bir ülkedir. Ülkenin özellikle Paris gibi turistik yerlerinde bu meşhur lezzetleri bulabilmek mümkündür. Bunların yanı sıra Şanzelize Caddesi’ndeki mağazalardan giyim - kuşam alışverişi yapabilen ziyaretçiler, Fransız beresi, parfüm, kokulu mum veya kişisel bakım ürünlerine göz gezdirebilmektedir. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...