2022-06-15 12:26:00 | Son Güncelleme : 2022-06-15 16:21:21

Türk kadınının yeni gözdesi! Gösterişli ama zahmetsiz kahvaltı diyenlere Fransız Croque Madame tarifi nasıl yapılır?

Fransız mutfağının vazgeçilmez lezzeti Croque Madame Türkiye'de popüler oldu. Peki Croque Madame nasıl yapılır? İşte kahvaltı masalarını süsleyen Croque Madame tarifi ve malzemeleri.

Fransız mutfağının sevilen lezzetlerinden Croque Madame Türkiye'de de kadınların yemek tarifleri defterlerine girdi.
fotoğrafı büyüt
Fotoğrafı Paylaş
Fransız mutfağının sevilen lezzetlerinden Croque Madame Türkiye'de de kadınların yemek tarifleri defterlerine girdi.

Televizyon kanallarında yayınlanan yemek programları zaman zaman yabancı mutfakların yemeklerine Türkiye'de ilgi gösterilmesine neden oluyor. Lokantalarda dahi bulunmayan bu lezzetler kadınlar arasıda popüler olabiliyor. Bunlardan biri de Fransız mutfağından Croque Madame oldu.Özellikle atıştırmalık olarak ya da kahvaltı sofraları için yapılan Croque Madame vazgeçilmez tarifler arasına girdi. Croque Madame malzemeleri ve tarifini sizler için hazırladık. Afiyet olsun. 

CROQUE MADAME TARİFİ MALZEMELERİ

Fransızların vazgeçilmez yemeği Croque Madame için gerekli olan malzemeler aşağıdaki gibidir:

  • 2 dilim tam buğday ekmeği
  • 1 adet yumurta
  • 2 dilim jambon
  • 1 tatlı kaşığı dijon hardalı
  • 2 dilim kaşar (eski kaşar veya gravyer)
  • 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
  • Karabiber
  • Tuz

 

CROQUE MADAME NASIL YAPILIR?

  • Öncelikle tam buğday ekmeklerinin içine hardal sürülür.
  • Hardal sürme işlemi tamamlandıktan sonra dilimlerin üzerine jambonlar yerleştirilir.
  • Diğer ekmek dilimleri de jambonların üzerine kapatılır.
  • Ardından kaşar peyniri dilimleri de ekmeğin üzerine yerleştirilir ve 250 derece fırında yaklaşık 5 dakika kadar pişirilir.
  • Diğer tarafta sahanda yumurta için Ayçiçek yağı bir tavada kızdırılır.
  • Yağ kızmaya başlayınca yumurtalar kırılır ve 2 dakika kadar pişirilir.
  • Daha sonra üzerine karabiber ve tuz ilave edilerek ocaktan alınır.
  • Fırından çıkarılan ekmeklerin üzerine sahanda yumurta eklenerek servis edilir.
  • Afiyet olsun…

 

CROQUE MADAME YAPMANIN PÜF NOKTALARI

Croque Madame yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları bulunuyor. Bunlara dikkat ederseniz lezzet ve görüntüde standardı yakalayabilirsiniz. Ancak ilkinde iyi sonuç alamazsanız pes etmeyin. Croque Madame çok pratik yapmayı gerektiren bir Fransız yemeği... 

  • Croque Madame tarifi için en önemli detay sahanda yumurtanın yapım aşamasıdır.
  • Sahanda yumurtayı yapmadan önce Ayçiçek yağının kızdırılması, yumurtanın 2 dakikalık bir süreçte kıvamında pişmesi için oldukça önemlidir.