Tgrt Haber
29 Nisan 2022 18:29 - Güncelleme : 29 Nisan 2022 18:30

Furkan Kaya: “Türkiye dünya çapında oynuyor.”

Global oyun sektörü giderek büyüyor. Türkiye merkezli firmaların geliştirdiği pek çok oyun da dünyada rekorlar kırıyor. Koru Medya Kurucu Ortağı Furkan Kaya, “Artık Türkiye dünyada ciddiye alınan bir ülke” diyor.

Furkan Kaya: “Türkiye dünya çapında oynuyor.”

Oyun sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulunan Koru Medya Kurucu Ortağı Furkan Kaya, koronavirüs pandemisi sürecinin hayatın her alanını olduğu gibi bu sektörü de büyük ölçekte etkilediğini söyledi: “Pandemi sürecinde sosyal izolasyon nedeniyle internet kullanım süreleri çok arttı. Oyun konsolu, akıllı telefon, tablet, bilgisayar gibi cihaz ve ekipmanların daha da gelişmesiyle bu dönemde dijital oyunlara bir yönelim oldu. Özellikle mobil oyunlar, her an her yerde rahatça oynanabilme özelliğiyle öne çıktı. Oyunlara yönelik bu ilgi, pandemi sonrasında da artarak devam ediyor. Hem oyunlarda harcanan süreler hem indirilen oyunların sayısı hem de bunlar için harcanan paralarda artış görülüyor. Yurtdışında yapılan bir araştırmaya göre; sadece geçen ay dünya genelinde oyun için 272 milyon dolar harcama yapılmış. Rakamın büyüklüğüne bakınca nasıl devasa bir sektörden bahsettiğimizi daha rahat anlayabilirsiniz.”

“Türk girişimciler dünyaya ilham oluyor.”

Furkan Kaya, Türkiye’nin dünya oyun sektöründeki yeri hakkında şu bilgileri verdi: “Türkiye, dünyanın en dinamik altyapılarından birine sahip. Pazar hızla büyüyor. Artık Türkiye dünyada ciddiye alınan bir ülke. Çünkü sadece oyun oynamıyoruz, aynı zamanda üretiyoruz. Oyun geliştiricilerimiz de artık dünyada söz sahibi. Oyun geliştiriciler, ekiplerini, üretim süreçlerini ve finansal yapılarını daha da güçlendirdi. Birçok girişimcinin bu alana yönelmesiyle Türk oyun ekosistemi inanılmaz bir noktaya ulaştı. Girişimcilerimiz, ihraç ettikleri oyunlarla artık dünya ekosistemine yön veriyor. Globalde başarısını kanıtlamış, dünya listelerinde zirveye yerleşen, oyunlarıyla büyük yankı uyandıran girişimcilerimiz var. Bu tablo gerçekten gurur verici.”

“Mobil oyunlar arayı açtı.”

Oyun sektörünün yakaladığı bu yukarı doğru ivmelenmenin devam edeceğini dile getiren Furkan Kaya, sektörün büyüklüğünün milyar dolarlara ifade edildiğini belirtti: “Akıllı telefonlar, oyun sektörünü doğrudan etkiliyor. Mobil oyunlar neredeyse bilgisayar ve konsol oyunlarını geride bıraktı. Bu yükseliş devam edecek. Gaming in Turkey tarafından bu alanda bir rapor hazırlandı. ‘Türkiye Oyun Sektörü 2021 Raporu’na göre; geçen yıl dijital oyunlardan elde edilen gelir 1 milyar 200 milyon dolar civarındaydı. Bu yıl da sektörün büyüklüğünün 1.3-1.4 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. Bu noktada; sektörün istihdam potansiyelinin çok yüksek boyutta olduğunu da belirtmeliyim.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...