Tgrt Haber
13 Eylül 2021 16:48 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:52

Gazzeli çocukların iç ısıtan mutluluğu!

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA), tarafından Gazzeli çocuklara 4 yıl sonra büyük bir mutluluk yaşatıldı. Gazze'de yaşayan çocuklar için yaz oyunları başlığı altında, birçok eğlenceli etkinlik düzenlendi.

Gazzeli çocukların iç ısıtan mutluluğu!
Gazze,BM,Filistin,İsrail

Gündemi sarsan haberler içerisinde yer edinen İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıların ardından, çocuklar gerek psikolojik gerekse yaşantıları bakımından birçok zorluk yaşadı. Bununla birlikte oyun alanlarını kaybeden çocuklar için Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu, muhteşem bir etkinlik düzenledi. Bu etkinlik, çocuklar için 4 yıl aradan sonra gelen mutluluk gözyaşları şeklinde tebessüm ettirdi. Çocukların yaşadığı zor günleri unutması ve psikolojik sorunlarını bir nebze dahi hafifletmek amacıyla, yaz etkinliklerinin çocuklara yönelik olarak başlatma kararı aldıklarını belirten Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu sözcüsü Adnan Ebu Hasna, yaptığı açıklamalarla birlikte bu etkinliğin devamının gelmesi gerektiğini de belirtti.

AMAÇ GAZZE'YE ÇOCUKLARIN NEŞESİNE YAYMAK

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu Gazze sözcüsü Adnan Ebu Hasna, Gazze'de bulunan binlerce çocuğun yaşadıkları sorunlar sebebiyle psikolojik açıdan etkilendiğini belirtti. Ve bunun gözle görülen stres bozukluğuna, psikolojik travmaya ve çocukların üzerinde savaştan dolayı negatif enerjinin olduğunu ekledi. Gazzeli çocukların bütün bu olumsuzluklardan uzaklaşıp, üzerlerindeki negatif enerji atmalarını ve beraberinde onları gün boyunca eğlendirmek amacıyla yaz oyunları etkinliğinin iyi geleceğini belirtti. 

Güncel haberler içerisindeki etkinliklerin, bir ay boyunca Gazze’nin merkezinde süreceğini dile getirdi. Gazze'de bulunan 68 okulda 151 çocuğun katılımıyla başlayan ve bu katılımın ilerleyen günlerde daha da artacağı belirtildi. Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu, yaz oyunları kapsamında düzenledikleri etkinliklerinde kendi ekipleri ile birlikte yaklaşık 2000 rehber öğretmeninin de destek sağladığını söyledi. Aynı zamanda çocukların psikolojik açıdan hangi konularda eğlenebilecekleri yönünde etkinlikler hazırlayan psikolojik danışmanlarla iletişime geçilip, bu kapsamda aktiviteler düzenlenmesi planlanıyor. 

Yaz oyunları başlığı içerisinde düzenlenen aktivitelerde tamamen çocuklara yönelik müzik, spor, dans, tiyatro, resim ve bunun gibi sportif aktiviteler yer alıyor. Son dakika haberler arasında UNRWA’nın yaptığı açıklamalara göre çocukların yaşadıklarını unutmaları için aktiviteler çeşitlilik gösteriyor.

GÜLEN GÖZLERİN SEBEBİ OLMAK İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

İsrail'in Gazze şeridine başlattığı saldırılar sonucunda 66'sı çocuk, 39'u kadın olmak üzere 200 üzerinde Filistinli hayatı kaybetmişti. Yapılan savaşlar, evlerin yıkılması, çocukların ailelerini kaybetmesi ve bunun gibi iç karartan birçok olay sonrasında çocuklar her açıdan etkilendi. Resim, tiyatro, spor, müzik ve onlara çocuk olduklarını hatırlatan birçok sportif aktivitelerden de, bu sebeplerden dolayı uzaklaştılar. Yapılan çalışmalarla, 4 yıl aradan sonra UNRWA tarafından aktiviteler düzenlenmesi planlanıyor. 

Aktiviteler çocukların gülen gözlerinin sebebi olmak amacıyla, detaylı ve herhangi bir aksilik olmayacak şekilde gerçekleşiyor. Gerek Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu, gerekse birçok eğitimcinin de bu aktivitelerde desteği bulunmaktadır. Çocuklar Gazze'ye yapılan saldırılar nedeniyle psikolojik travma ve stres bozukluğuna maruz kaldığı için etkinliklerinde tamamen bu doğrultuda oluştuğu belirtildi. 

Çocukların üzerindeki psikolojik tramvayı uzaklaştırıp, kafalarını dağıtmak, onların negatif enerjisini atmak aynı zamanda stres bozukluğundan dolayı oluşan birçok etkininde uzaklaştırılmak istenildiği söylendi. Burada yaz etkinliklerinin başlaması ile birlikte İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıların etkileri de azaltılıyor.

YAZ OYUNLARININ 1 AY SÜRMESİ HEDEFLENİYOR

Yaz oyunları kapsamı altında düzenlenen aktivitelerle birlikte, çocuklar yeniden oyun oynayabilecek tekrardan bisiklete binebilecek. Aynı zamanda onlara çocuk olduklarını hatırlatan her türlü faaliyet bulunuyor. Uzun zaman boyunca saldırılar, silah sesleri, bomba ve bunun gibi çocukları etkileyen birçok saldırıya maruz kaldıkları için yapılan bu etkinlikler, psikolojik açıdan iyileştirmeye yönelik olacak. Yaklaşık 2000 rehber öğretmen ve yüzlerce psikolojik danışman ile birlikte etkinlikler düzenlendi. 1 ay boyunca sürmesi planlanıyor. 

1 ay boyunca her gün, farklı konu başlıklarında faaliyetler planlanıyor. Yarışmalar, oyunlar, çocukların yaş guruplarına göre eğlenceler aynı zamanda sabah ve akşam olmak üzere birçok müzikli aktivite de bulunuyor. Haberler arasında dikkat çeken etkinlik için görevliler, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

ÇOCUKLAR İÇİN AKTİVİTELER ARTIRILMALI

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu Gazze sözlüsü Adnan Ebu Hasna, yaptığı açıklamalarda bu etkinliklerin 1 ay boyunca sürüp sonrasında sona ereceğini ilave etti. Ancak diğer ülkelerden çocukların yaşadıkları psikolojik sorunları hafifletmek amacıyla tekrardan etkinliklerinin artırılması da, güncel haberler arasında bulunuyor. Yaz etkinlikleri Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu tarafından Gazze'de yaklaşık 4 yıl önce etkinlikler yapılacaktı. Fakat sorunlardan dolayı düzenlenemediğini, sözlerine ekledi. Diğer ülkelerdeki yardım kuruluşlarının, Gazze'deki çocuklara çocuk olduklarını hatırlatan sportif aktiviteler yapması gerektiğini ve bu aktivitelerin her ay düzenlenmesini söyledi. Çocuklar yaşadıkları saldırılar doğrultusunda eğitimleri ve psikolojik olarak gelişimleri açısından geri planda kaldıkları için bunun yeniden sağlanması adına diğer ülkeler çalışmalar başlatmalı, şeklinde sözlerini ilave etti. 

https://www.haber365.com.tr/

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...