Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Nisan 2020 17:12

Geleceğin En İyi Programlama Dilleri Hangileri / Yazılımcıların En Çok Kullandığı Programlama Dilleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın 1 milyon yazılımcı yetiştirme projesi teknoloji dünyasını yakından takip eden vatandaşlarımızı oldukça heyecanlandırdı. Konu hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler ise yazılımla ilgili araştırma yapmaya başladı. Bizlerde konu hakkında A’dan Z’ye kadar bilgi vermek istiyoruz. Bu makalede "Geleceğin En İyi Programlama Dilleri Hangileri" "Yazılımcıların En Çok Kullandığı Programlama Dilleri Hangileri" gibi temel sorulara ve konu ile ilgili yazılımcıların kullandığı terimlerin açıklamaları hakkında bilgi vereceğiz. İşte A'dan Z'ye kadar yazılım ve en iyi yazılım programları... Keyifli okumalar diliyoruz.

Geleceğin En İyi Programlama Dilleri Hangileri / Yazılımcıların En Çok Kullandığı Programlama Dilleri
Geleceğin En İyi Programlama Dilleri Hangileri,Yazılımcıların En Çok Kullandığı Programlama Dilleri,Programlama dilleri,En hızlı programlama dili,Google yeni yazılım dili,NET yazılım dili,Programlama dilleri cevapları

Konuya giriş yapmadan önce bir hatırlatma yapmak isteriz. Piyasadaki her programlama dilinin kendine has özellikleri vardır. Bu yüzden hangi programlama dili popüler, hangisi popüler değil gibi bir bakış açısıyla bakmamak gerektiğini söylememiz gerekir. Çünkü bir yazılımcı yapacağı projeye göre bir programlama dili ve veritabanının seçimini bizzat kendisi yaparak işe başlar. Hatta yeri geldiğinde yazılımcının 3, 4 tane yazılım dilini aynı anda bilmesi de gerekir.   

Bilgisayar programlama dilini ister PC'de isterse MAC bilgisayarlar üzerinden çalışmalarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Nasıl ki dünyada insan toplulukları kendi aralarında iletişim kurmak için çeşitli dillerde konuşup anlaşabiliyorlarsa programcıların da yazılım işini yazılım programlarını kullanarak bilgisayarlar aracılığıyla gerçekleştirir. İşte bir bilgisayar üzerinde kurulu olan yazılım programıyla yapılacak iş için ilk başta “ikili” oluşturması gerekir. Bunu programlama dilinde söyleyecek olursak işe başlamadan önce kesinlikle “derleme” yapması gerekir. 

Geleceğin En İyi Programlama Dilleri Hangileri / Yazılımcıların En Çok Kullandığı Programlama Dilleri

C, dilinden Python'a kadar kullanılan her yazılım dilinde birtakım ortak özellikler olsa da her yazılım dilinin kendine has özellikleri, kolaylıkları ve zorlukları vardır. Üzerinde çalışma yapılan her programlama dili, bilgisayarların büyük ve karmaşık bilgi gruplarını kullandığı bu dil sayesinde hızlı ve verimli bir şekilde çalışma yapılabilmesini sağlamaktadır. Kısaca programlama veya kodlama; belirli şartlara ve bir sisteme göre yapılması öngörülen işlemlerin tamamını kapsar. Bu kapsamda programlama bilgisayara ya da elektronik herhangi bir devreye, mekanik sistemlerden oluşan tüm düzeneklere istenilen bir işlemi yaptırmasını sağlamak için komutlarla yazılan yazı dizisi bütününü oluşturur. 

Şimdi en çok bilinen programlama dillerinin neler olduğuna geçmeden önce temel olarak kullanılan bazı kavramların anlamlarını, nerede kullandıklarını, ne anlama geldiklerini, kodlamanın kazanımlarını, algoritma, hesaplama gibi kelimelerin neler olduğuna gelin hep birlikte şöyle bir göz atalım...

STEM Nedir?

STEM Nedir?

STEM Science (Fen), Technology (Teknoloji), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik) kelimelerinin bir araya gelmesinden meydana gelir. STEM, öğrencilerin günlük hayatta matematik ve fen derslerinde öğrendiklerini mühendislik ve teknoloji ile harmanlayıp kullanmasını amaçlayan bir öğreti biçimidir.

Kodlama Eğitimi Kişiye Ne Kazandırır?

Kodlama Eğitimi Faydaları

Bir bakkal da olsanız günümüzde bir bilgisayarla yazılmış bir kodlamalı yazarkasa kullanıyorsunuz demektir. Çağ artık teknoloji çağı değil, teknolojiyi kullanma çağıdır. Durum böyle olunca kodlama, yazılım dilleri de artık önemini her geçen gün arttırmaktadır.

Peki yazılım dilini bilmek veya öğrenmek insana ne kazandırır onları da kısa kısa anlatmaya gayret gösterelim. 

Öncelikle bilgisayarla üretim yapmayı ifade eden yazılım, kodlama veya programlamalarda insanlar:

  • Problem çözmeyi,
  • Bir proje tasarlamayı
  • Tasarladıklarınızı yine kullanacağınız program yoluyla öğrenmenizi,
  • Üniversitelerde akademik başarı için bir temel oluşturacak, yazılım bilmeyenler ile aranızda büyük farkların oluşmasını sağlayacaktır. 
  • Matematiği daha anlamlı ve daha motive edici kullanabilmeyi, 
  • Algoritma kurmanızı, kurduğunuz algoritmayla kodlama yapabilmiyi, 
  • Hesaplamalarınızı analitik düşünebilmenizi, 
  • Tüm değişkenleri hesaba katarak yeni işlemler yapabilmenizi ,
  • Kafanızdaki tüm problemleri en kısa yoldan çözüme kavuşturmanızı,
  • Normal olaylardan tutun da aracınızı park ederken bile farklı bir bakış açısı kazanmanızı,

sağlayacaktır... 

İçinde Bulunduğumuz Çağın Yeni Becerileri Nelerdir?

İçinde Bulunduğumuz Çağın Yeni Becerileri Nelerdir?

Kitap okuma hiç kuşkusuz dil becerinizi geliştirecektir...

Bununla birlikte;

  • Matematik ve Fen okuryazarlığı,
  • Eleştirel düşünebilme
  • Problemleri kalem oynatmadan çözüme kavuşturabilme,
  • İletişime açık olma ve daimi işbirliği,
  • Yeniliğe ve teknolojiye açık olma,
  • Herhangi bir olayda kişisel olarak inisiyatif kullanıp kendini yönetme ve yönetebilme, yönlendirebilme,
  • Liderlik yaparak sorumluluk alabime,
  • Sosyal ve kültürler arası beceriler elde etme,
  • Üretken olma, hesap verebilme,
  • Medya, enformasyon ve ICT okuryazarlığı

gibi konular 21. yüzyıl insanının olmazsa olmazı özellikleri arasında yer almaya başlayacaktır.

Hesaplamalı Düşünme Ne Demektir?

Hesaplamalı Düşünme Ne Demektir?

İngilizcesi: “Computational Thinking” yani “Hesaplamalı Düşünme” terimini bilgisayarları üretim için kullanıp hayatta karşımıza çıkan problemlerin çözümünde kullanabilmek diyebiliriz.

Akış Şeması Ne Demektir?

Akış Şeması Ne Demektir?

Adı üzerinde bir şema olduğu için eldeki bir algoritmayı görsel bir biçimde görmek ve gösterebilmek amacıyla kullanılan şemadır.

Algoritma Ne Demektir?

Algoritma Ne Demektir?

Algoritma tam olarak size verilen bir işin veya görevin çözüme kavuşturulması için kullandığınız yöntemin oluşturduğu yol haritasıdır.

Blok ve Metin Tabanlı Kodlama Nedir?

Blok ve Metin Tabanlı Kodlama Nedir?

Blok tabanlı kodlama; grafiksel programlamadır. Yani kodlama yaparken herhangi bir programlama dili ile sözdizim kurallarına göre herhangi bir kod yazmanıza gerek duymadan görsel objeleri ekran üzerinden “sürükle-bırak” mantığıyla yapabilmenizi sağlamaktadır.

Metin Tabanlı Kodlama: Bu programlama dilinde ise “sözdizim kuralları”na uygun olarak yaptığınız kodlama biçimiyle yapmanızı sağlamaktadır. 

Arayüz Ne Demektir?

Arayüz Ne Demektir?

Bir bilgisayarda kullanılan program dili ile kullanıcı arasında etkileşimi sağlayan birimdir.

Robotik ve Robotik Kodlama Ne Demektir?

Robotik ve Robotik Kodlama Ne Demektir?

Birçok mühendislik dalının ortak çalışma alanı olan, robot teknolojileriyle ilgilenen bilim dalıdır.

Robotik Kodlama ise robotun belirlenen işlemleri yerine getirmesi için programlanmasıdır.

IDE Ne Demektir?

Integrated Development Environment IDE

IDE (Integrated Development Environment – Tümleşik Geliştirme Ortamı): Bilgisayar programcılarının hızlı ve rahat bir şekilde program geliştirebilmesini amaçlayan kod yazım editörüdür.

Bir Programlama Dilini Popüler Yapan Şey Nedir?

Blok ve Metin Tabanlı Kodlama Nedir?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi her yazılım dilinin amacı aynı gibi görünsede her program hedefe farklı yollarla gitmenizi sağlamaktadır. Bu yüzden bir programı popüler yapan etkenin tam olarak bir cevabı olmasa da biz bir programdan istenilen esasları şöyle sıralayabiliriz... 

Bize göre bir programda olması gerekenler:

Çok Yönlü Bir Program Olması: Bir programlama dilinin çok yönlü olması,

Örneğin; TypeScript, Java, Go ve Python dillerinin birden fazla kullanımı var.

Benzersizlik veya Eşsiz Olması: Bazı programlama dilleri çok yönlü olmaktansa eşsiz veya benzersiz kullanım alanını tercih ediyorlar.

Örneğin; Solidity dili akıllı kontrat dilindeki kullanımı yüzünde çok popülerdir. Ancak SQL ise kullanıcı veya satış verileri analiz etmek isteyenler arasında önemli bir programlama dilidir.

Bu demek oluyor ki en iyi programlama dili denildiği zaman o programın eşsiz bir yapıya sahip de olması gerekir.

Kullanım Kolaylığı ve Hızlı Öğrenme Sağlayabilmesi: Bazı programlama dilleri kullanımı ve öğrenmesi çok kolay olduğu için popülerdir.

Örneğin; Swift iOS programlamayı kolay hale getirdiği için sevilir. 2014’te yayınlanmış olmasına rağmen Swift, Objective-C’nin tahtını salladı. Şimdi Rust programlama sistemi kodlamayı daha da kolay hale getirdiği için Swift’in tahtını sallayabilir.

Büyük Platformları Destekleme Özelliği: Bu ne demek? Basitçe şöyle diyelim. Eğer kullandığınız programlama dilini İOS, Google ve Android gibi büyük platformlar desteklemiyorsa hiç boşa uğraşmayın… Şayet bu platformları yazdığınız programlama dilini sistemlerine açmamışsa veya desteklemiyorsa boşa kürek çekiniyorsunuz demektir. İsterse dünyanın en güzel eserini ortaya çıkartın hiç fark etmez şansı yoktur.

Günümüz de en iyi programlama dilleri arasında Go dili Google tarafından, iOS geliştirmek için Swift yazılım dilini Apple, Rust ise özellikle sistem programlama için Mozilla tarafından geliştirilmiştir.

Kodlama Nedir? / Kodlama Neden Bu Kadar Önemlidir?

Kodlama Nedir? / Kodlama Neden Bu Kadar Önemlidir?

Bir çağ değişiminin yaşandığı günümüzde önümüzdeki 30 yıl içinde insan emeğine çok fazla ihtiyaç duyulmayacak, yine insanların yaptıkları ve kodladıkları robotlar birçok alanda işçiye ve memura ihtiyaç bırakmayacaktır. Bu sebeple kodlama bilmek, ya da herhangi bir kodlama dilini teknoloji ile birlikte öğrenmek hem bireysel alanda hem de devletler nezdinde önemli bir konu haline gelmiştir. Günümüzde gerek iş dünyası gerekse hükümetler farklı programlama dillerini bilen insanlara daha kolay istihdam sağlayacaktır…

Tahmini olarak 2045 yılında farklı bir çağ yaşayacağımız aşikar. Bu yüzden daha özgür düşünen kendini aşmış insan tiplerine ihtiyaç duyulacaktır. Çünkü yapay zekâ denilen robotlar, şimdiden işçi ve memura çalışabilecekleri alanları azaltmışlardır. Temennimiz o ki her anne ve baba çocuklarına İngilizce’yi, programlama dillerinden en az birini öğretebilsin veya eğitimini aldırtabilsin... 

Kız Çocukları Kodlamayı Erkeklerden Daha İyi Yapabilir

Kız Çocukları Kodlamayı Erkeklerden Daha İyi Yapabilir

Başlığımız erkek yazılımcıları sakın üzmesin... Bir birey ister kız, ister erkek olsun bir hedefe kitlendiği zaman onunla ilgili herşeyi çabucak öğrenebilecek yetenek ve kabiliyette olduğuna inanıyoruz. Sadece yeni dünya düzeninde eski dünya düzeninde olduğu gibi kadın eli dokunsun... Gelecek yılların kodlama üzerine bina edileceği düşünülüyorsa burada kız çocuklarının olmaması düşünülmemeli. Nesilleri yetiştiren kadınların erkekler kadar nüfusunun olduğunu görmek gerekir. İster iş hayatında ister toplumsal hayatta kız çocuklarının özgün ve özgür düşünmesini sağlamak, özellikle kız çocuklarının fizik, matematik, teknoloji ve kodlama alanlarından en az birini öğrenmesi gerektiğine inanıyoruz.

Bu arada dünyanın ilk algoritmasını bir erkek değil, 1852 yılında genç yaşta vefat eden Ada Lovelace'in icat ettiğini de hatırlatmış olalım... Ada, İngiliz Babbage tarafından geliştirilen ve dünyanın ilk genel amaçlı bilgisayarı olan pirinçten yapılma mekanik hesap makinesinin (Analiz Makinesi) algoritmalarla programlanmasını sağlayan bir kodlama dili tasarlayarak yapay zekanın ilk tohumunu dünyamıza atan kişidir...

Her Şirketin Programlama Dili Kendine Özgüdür

Her Şirketin Programlama Dili Kendine Özgüdür

Yukarıda kısmen üzerinde durduğumuz programlama dillerinde büyük şirketlerin kendine has bir programlama dili olduğunu söyledik. Bu ne demek? Bu şu demek: Her büyük şirketin kendine ait özel bir kültürü var demektir. 

Örneğin Apple’da mı çalışmak istiyorsunuz? O zaman iOS programlama dili olan Swift’i bilmeniz şart.

Google ile mi çalışmak istiyorsunuz? O zaman Go dilini öğrenmeniz şart.

“Bir dil bir insan, iki dil iki insan” düsturundan hareketle kaç programlama dilini biliyorsanız zenginliğiniz de her anlamda o kadar artacak demektir. 

Evet şimdi sizlere dünyada genel olarak çok kullanılan programlama dillerini tanıtmaya çalışıp kısa kısa bilgiler verelim.

SQL

SQL

SQL diğer adıyla “Structured Query Language” bir veri anahtarıdır. Diğer programlama dillerinden oldukça farklı olan SQL herhangi bir site veya uygulama geliştirme için tek başına kullanılamaz. Daha çok etkili veri analizi pazarlama, operasyon ve stratejik kararlar alma adına bu program dili çok önem taşır.

SQL veri depolamada ve analiz etmede kullanılan bir yazılım dilidir. SQL programa dili yeni başlayanlar için mükemmel bir tercihtir.

MATLAB

MATLAB

Fizik ve Matematik alanında üniversite okuyanların bilmesi gereken yazılım dili MATLAP  (MATrix LABoratory) öğrencilere gelişmiş cebir ve görsel işleme programları öğretmekte kullanılıyor.

Ayrıca MATLAB yazılım mühendisleri, programcılar ve bilim insanları tarafından Google Brain gibi gelişmiş yüz tanıma, şekil tanıma, görsel tanıma sistemleri ile diğer yapay zeka uygulamalarını kodlamakta kullanılıyor.

Yani dijital dönüşümde belki de ev hanımları bile bu programlama dilini öğrenmek zorunda kalacaktır.

KOTLİN

KOTLİN

Kotlin programlama dili Android Studio ve Google’ın devamlı resmi desteğine de sahiptir.

Kotlin, Java yazılım diline alternatif olarak geliştirildi. Java dilindeki bazı sorunlara çözüm olarak tasarlanan programlama dili Android yazılımla uğraşanların ilk tercihleri arasında yer alıyor.

Android geliştiricisi olmak istiyorsanız en iyi iki programlama dili olan ya Java ya da Kotlin öğrenmek zorundasınız.

ELİXİR

ELİXİR

Elixir’i ülkemizdeki yazılımcılar çok fazla kullanmaz çok da fazla bilmezler. Ancak biz tanıtmak istiyoruz. Bunun iki nedeni var. Birincisi fonksiyonel ve dinamik bir programlama dili olması, ikincisi; tamamen ölçeklenebilir ve kolaylıkla sürdürülebilir uygulamalar oluşturmak için çok pratik bir programlama dili olmasıdır.

Discord tarafından sohbet sağlayıcısı olarak kullanılıyor.

Elixir’in ölçeklenmesi hem kolay ve hem de çok fazla sayıda eş zamanlı kullanıcıyla başa çıkabiliyor. Bu yazılım dilinin en büyük özelliği ise çalışan bir sistemi durdurmadan programda var olan hatalarla başa çıkmak için birebirdir.

SOLİDİTY

SOLİDİTY

Nispeten yeni bir programlama dili olan Soliditiy son iki yıl içinde tanınmaya başladı. Solidity, Ethereum blockchain’inde gerçekleşen akıllı kontratları yazmak için kullanılıyor.

HTML

HTML

Hiper Metin İşaretleme Dili olarak Türkçe’ye çevrilen HTML yazılım dili, web sayfalarının oluşturulmasında standart bir metin işaretleme dilidir. Bu dili yorumlayabilen programlar tarafından çalışabilen programlar yazılabilmektedir. Tüm internet tarayıcıları örnek olarak gösterilebilir.

Tarayıcılar HTML kodlarını okuyarak yorumlar ve görsel hale dönüştürürler. CSS ve JavaScript dilleri ile beraber kullanıldığında dinamik web sayfaları oluşturulabilmektedir.

BASH / SHELL 

BASH / SHELL

Her ne kadar bir programlama dili olarak anılmasa da Bash önceden tasarlanmış bir komut listesini otomatik olarak çalıştırmak için kullanılan bir işletim sistemine ait bir program diyebiliriz.

Örneğin, bir bash/shell komutu, işletim sistemi her çalıştırıldığında her ".bmp" dosyasını ".jpg" ye dönüştürebilir.

SWİFT

SWİFT

Apple’ın geliştirdiği ve sadece iOS uygulamaları geliştirmek için kullanılıyor.

DELPHİ OBJECT PASCAL

DELPHİ OBJECT PASCAL

Apple tarafından 1986 yılında geliştirilen Delphi Objecet Pascal’ın asıl amacı programcıların Oracle veritabanlarını diğer sistemlere bağlamasını sağlamak için kullanılıyordu.

Akıllı telefon uygulamalarında alternatif bir kodlama dili olarak hala kullanılmaya devam ediliyor.

PASCAL

PASCAL

Adını Fransız filozof Blaise Pascal’dan alan programlama dili Apple’ın orijinal Macintosh bilgisayarlarında kullanılmıştır.

Günümüzdeki adı “Object Pascal” dır. Yeni formatıyla da oldukça yaygın bir programlama dili olarak kullanılmaktadır.

PERL

PERL

Perl, NASA’nın 80’lerin başında kendi mühendisleri için geliştirdiği bir programlama dilidir. Güçlü ve esnek, üstelik komut satırı işlemede çok hızlı ve rakipsizdir.

Her ne kadar yalın bir programlama dili olmasa da web sitelerine güncellemelerle hızlı yama yapmak istiyorsanız Perl programlama dilini kullanabilirsiniz.

OBJECTİVE-C

OBJECTİVE-C

Orijinal C programlama dili o kadar ünlüdür ki birçok türevinin ortaya çıkmasına neden oldu. İşte Objective-C de onlardan biri.

Günümüz de Apple’ın bir programı olan ve Swift’ten daha popüler olan bu yazılım dili Swift’in tahtını sallayacağını düşünüyoruz.

GROOVY

GROOVY

Groovy programlama dili de bir tür Java türevidir. İlk 2007 yılında çıkar çıkmaz sevildi ve kullanılmaya başlandı. Bunun en büyük nedeni ise kodlama işini hızlandırmasıydı.

Java koduna kolay eklenen Groovy; IBM, Google ve Target’ın en çok kullandığı yazılım dilleri arasında yer alıyor...

RUBY

RUBY+

Çok eski bir yazılım dili olan Ruby de tıpkı ünlü Python programlama dili gibi kolay kodlama yapılan programlama dili arasında yer alıyor.

Ruby’ye sonradan eklenen Rails add-on’u ise oldukça seviliyor. Rails sayesinde Ruby tabanlı web uygulamaları geliştirmeniz oldukça kolay.

Ruby programlama dilini hem öğrenmesi hem de kullanması kolaydır. Web frameworkü de bulunan yazılım, son zamanlarda oldukça popülerdir.

GO

GO

Google bunu çok büyük veriyle uğraşması gereken kendi arama motoru için tasarladı. Ancak, güvenilir ve sağlam bir sistem olarak büyük ölçekli kullanımda az bug veren Go çağdaş yazılımcıların da gözbebeği oldu. En hızlı büyüyen programlama dillerinden biridir.

R

R

Veri analizi yapanların ve istatistikçilerin en çok sevdiği programlama dili R, Google Analytics, veri görselleştirme (dataviz) ve veri bilimi konusunda uzmanlaşmak veya bankacılık, finans, havacılık gibi sektörler için harika bir yazılım dilidir.

JAVASCRİPT

JAVASCRİPT

Javascript web uygulamalarında kullanılan programlama dilidir. Ancak çok fazla tercih edilmiyor. Hatta Amazon Web Servers bulut hizmetinin yeni dinamik sanallaştırma sistemi, e-posta ile pazarlama uygulamaları gibi arayüzlerde Javascript kullanma gerekliliğini hızla azaltıyor.

Firefox tabanlı browserlarda ise Javascript tabanlı virüs saldırılarını önlemek için "Noscript eklentisi" kullanılıyor.

VİSUAL BASİC

VİSUAL BASİC

Microsoft Visual Basic ve ardılı Visual Basic.NET yazdığınız programlarda grafik öğeleri sürükleyip bırakarak değişiklik yapmanızı sağlayan özellikler içeriyor.

Eski moda ama günümüzde kullanan hala bir yazılımcısı var.

PHP

PHP

Web’in hemen hemen üçte birinde PHP programlama dili kullanılıyor desek yeridir. Bugün WordPress, Facebook ve Yahoo gibi ünlü ve büyük siteler PHP’yi tercih ediyor. Ancak birçok programcı da PHP’den adeta nefret ediyor.

PYTHON

Python 1989 yılında ortaya çıkan ve bugün en çok kullanılan yazılım dilleri arasında yer alıyor. Bu kadar çok seviliyor olmasının arkasındaki neden ise programın size kolaylıklar sağlaması…

TGRTHABERTV Dijital Varlıklar Ekibi olarak yazılım veya kodlama işine girecek herkese Python öğrenmenin daha iyi olacağını net bir şekilde söyleyebiliriz.

PYTHON

C

1970 yılında tasarlanan bu dil günümüzde hala kullanılan ve yazılım dilleri arasında en eski olanlarındandır.

C#

C

 "C-Sharp" olarak bilinen bu dil, Microsoft tarafından geliştirilmiş ve Java’ya alternatif olarak ortaya çıkmıştır. Ülkemizde bu dili kullanan birçok yazılımcı bulunmaktadır.

C++

C programlama dilinin farklı bir dalı olan C++ da 1983'te oluşturulmuştur.

Daha çok masaüstü web uygulamalarından sunucu altyapısına kadar her yerde görmek mümkün.

JAVA

JAVA

En iyiyi en sona sakladık. Şimdi de karşınızda JAVA var…

1991 yılında akıllı TV’ler için geliştirilen “Oracle Java” dünyadaki en popüler programlama dili arasında yer alır.

Android ve iş uygulamaları geliştirmek için Java bilmeniz şart!

Sonuç Olarak

Yeni bir programlama dili öğrenmek için öğreneceğiniz programlama diline zaman ayırmanız şart!

Bir işiniz yoksa bu dillerden son yazdığımız dillerden üçüne göz atmanız isabetli bir karar vermenizi sağlayacaktır.

Sizlere anlatmaya çalıştığımız ve tanıtmaya gayret gösterdiğimiz yazılım dilleri günümüzde dünyanın en popüler ve en talep gören dilleri arasında yer alıyor.

Gelecek bu yazılım dillerinin içinde şekillenmektedir.

Kısaca Dünya Genelinde En Çok Kullanılan Programlama Dilleri

1. Python

2. C

3. Java

4. C++

5. C#

6. R

7. JavaScript

8. PHP

9. Go

10. Swift

11. Arduino

12. Ruby

13. Assembly

14. Scala

15. Matlab

16. HTML

17. Shell

18. Perl

19. Visual Basic

20. Cuda

İşverenlerin En Çok Talep Ettiği Yazılım Dilleri

1.Java

2.C

3.Python

4.C++

5. JavaScript

6.C#

7. PHP

8. HTML

9.Ruby

10.Swift

WEB İçin En Çok Kullanılan Yazılım Dilleri

1. Python

2. Java

3. C#

4. JavaScript

5. PHP

6. Go

7. Ruby

8. Scala

9. HTML

10. Perl

11. Lua

12. Rust

13. Processing

14. D

15. Clojure

16. Ocaml

17. Actionscript

2020 Yılı En Çok Kullanılan ve Her Geçen Gün Büyüyen Yazılım Dilleri

1. Python

2. C

3. C++

4. Java

5. Swift

6. JavaScript

7. Go

8. R

9. C#

10. Ruby

Bunları Biliyor musunuz?

  • Bill Gates 13 yaşında, Mark Zuckerberg 11 yaşında kodlamayı öğrendiler.
  • İngiltere’de 2014 ten beri 5 yaşından itibaren kodlama eğitimi verilmektedir.
  • Whatapp’ın değeri THY + Turkcell + Tüpraş değerinden daha fazladır.

İyi çalışmalar diliyoruz, en iyisinden, en güzelinden…

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...