Tgrt Haber
18 Ekim 2019 12:44

Gelin çantası tarifi, Gelin çantası nasıl yapılır, Muhallebili gelin çantası tarifi

Gelin çantası, pratik ve şık lezzetler arasında yer almaktadır. Misafirlerinize hızlı bir şekilde tatlı hazırlamak isterseniz bu tarifi rahatlıkla deneyebilirsiniz.

Gelin çantası tarifi, Gelin çantası nasıl yapılır, Muhallebili gelin çantası tarifi
gelin çantası,,gelin çantası tarifi,

Gelin çantası, pratik ve şık lezzetler arasında yer almaktadır. Misafirlerinize hızlı bir şekilde tatlı hazırlamak isterseniz bu tarifi rahatlıkla deneyebilirsiniz.

Gelin çantası tarifi

Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 Türk kahve fincanı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya

Arası için;

Kremşanti (paketin üzerinde yazan şekilde yapılacak)

Hazırlanışı

Yumurtayı, şekeri, sıvıyağı, kakaoyu, vanilyayı, kabartma tozunu ve sütü bir karıştırma kabına alın ve iyice çırpın.

Unu ekleyerek yine çırpmaya devam edin. Biraz akışkan bir un elde edeceksiniz.

Bir yapışmaz tavayı biraz ısıtın ve hazırladığınız hamurdan bir kaşık dökün. Hamurların arasında mesafe kalmasını küçük krep şeklinde olmasını sağlayabilirsiniz.

Üzeri göz göz olunca, diğer tarafını pişirmeden, bir poşete koyun. Poşetin ağzını geniş bir şekilde açık bırakın.

Ayrı bir yerde kremşantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayın.

Soğuyan pankeklerin arasına soğuk kremşantiden sıkın ve pankekleri ikiye katlayarak servis tabağına alın.

Dilerseniz ikiye katlanmış bu keklerin beyaz olan kısımlarını hindistan cevizine batırarak süsleyebilirsiniz.

Muhallebili gelin çantası tarifi

Pankekler için malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 fincan şeker
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Muhallebisi İçin Malzemeler

  • Yarım litre süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kremşanti

Üzeri için

  • Hindistan cevizi

Hazırlanışı

Yumurta ve şekeri bir kaba alın. Köpürene kadar çırpın.

Sıvıyağı, sütü ekleyerek tekrar çırpın.

Unu, kakaoyu, vanilyayı ve kabart tozunu da ekleyerek çırpmaya devam edin.

Akışkan bir hamur elde edeceksiniz, bunu kızdırdığınız tavaya 1,5 yemek kaşığı arkalı önlü pişirin. Ardından bir poşete koyup ağzını açık bırakın ve bu şekilde yumuşak kalmasını sağlayın.

Ayrı bir tencerede muhallebisi için; sütü, şekeri, unu ve nişastayı göz göz olana kadar karıştırarak pişirin. Altını kapatmadan 1 dakika önce vanilyasını ekleyerek muhallebiyi iyice soğutun.

Ardından soğuyan muhallebiye, kremşantiyi ilave ederek iyice karıştırın ve muhallebiyi buz dolabında 2-3 saat bekletin.

Pankeklerin içine muhallebiden koyup, pankekleri ikiye katlayın ve dilerseniz beyaz yerlerini hindistan cevizi ile süsleyin.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...