Tgrt Haber
26 Eylül 2019 13:02

Gelin pastası tarifi nasıl yapılır? Gelin pastası detaylı tarifi ve Gelin pastası nasıl hazırlanır?

Son zamanların en çok aranılan ve hazırlanan tariflerinden biri olan gelin pastası nasıl hazırlanır. Kolay yapımı ve sevilen gelin pastası en kolay yapımı ve gelin pasta hazırlama yöntemleri haberimizde mevcut.

Gelin pastası tarifi nasıl yapılır? Gelin pastası detaylı tarifi ve Gelin pastası nasıl hazırlanır?
gelin pastası nasıl yapılır,,gelin pastası tarifi,

Son zamanların en çok aranılan ve hazırlanan tariflerinden biri olan gelin pastası nasıl hazırlanır. Kolay yapımı ve sevilen gelin pastası en kolay yapımı ve gelin pasta hazırlama yöntemleri haberimizde mevcut.

Tam kıvamında enfes gelin pastası

Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Keki Islatmak İçin;

  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 su bardağı soğuk süt

Muhallebi için;

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kremşanti (75 gr)
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi veya fındık veya ceviz

Hazırlanışı

Yumurta ve şekeri mikser yardımı ile köpürene ve beyazlaşana kadar çırpın.

Kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyin ve karıştırmaya devam edin.

Dikdörtgen bir fırın kabını iyice yağlayıp, hamuru dökün ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika kadar pişirin. Kürdan yardımı ile pişip pişmediğini anlayabilirsiniz. Kek piştikten sonra soğuması için kenara alın.

Keki ıslatmak için gerekli olan süt ve şekeri çırpın ve şeker eriyince kekin tamamen soğuduğundan emin olduktan sonra, keke dökün.

Muhallebi malzemelerinin kremşanti hariç tümünü bir tencereye alıp karıştırarak kıvam almasını sağlayın. Ardından soğumaya bırakın.

Ilıyan muhallebiye kremşantiyi ekleyin ve mikser ile yüksek devirde birkaç dakika kadar çırpın.

Ardından muhallebiyi kekin üzerine eşit miktarda dökün.

Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra nefis gelin pastanız hazırdır.

3 yumurtalı gelin pastası

Malzemeler

  • 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı toz şeker (büyük çay bardaklarından)
  • 1 çimdik tuz
  • 1/3 çay bardağı ılık su
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1, 5 çay bardağı un

Keki ıslatmak için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1, 5 yemek kaşığı toz şeker

Muhallebi için;

  • 3 su bardağı süt
  • 1, 5 Türk kahve fincanı un
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz kremşanti

Üzeri için;

  • Bolca hindistan cevizi

Hazırlanışı

Yumurtaların beyazlarını ve sarılarını ayırarak, beyazları, şeker ve tuz ile katı bir kıvam alana kadar çırpın. Bunu mikserle 2-3 dakika boyunca yapmanız yeterli olacaktır.

Ayırdığınız yumurtanın sarılarını da ılık su ile köpürene kadar iyice yine temiz olan mikser ile çırpın.

Sarıları ve beyazları spatula ile karıştırarak yavaş yavaş birleştirin. Bunun için dıştan içe doğru karıştırın.

Unu, kabarta tozunu ve vanilyayı ekleyin. Bunu da spatula ile karıştırın ve yavaş ekleyin.

Yaklaşık 20x20 ebatlarında bir fırın kabını iyice yağladıktan sonra keki dökün ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında kekin rengi altın sarısı olana dek pişirin. Kürdan ile de piştiğinden emin olabilirsiniz.

Muhallebi için, kremşanti hariç tüm malzemeyi bir tencereye alın ve karıştırıp ocağı açın. Karıştırarak kıvam alana dek pişirin. Ilınması için biraz bekleyin ve ardından kremşantiyi ekleyerek bu defa mikserle birkaç dakika kadar çırpın.

Bu arada keki ıslatmak için olan şeker ve süt karışımını hazırlayın ve şeker eriyene kadar karıştırarak kekin üzerine çatal veya kürdanla delikler açın. Ardından şekerli süt karışını keke dökün.

Muhallebiyi, kekin üzerine eşit gelecek şekilde ilave edin ve hindistan cevizi ile süsleyin. Bir gece veya birkaç saat buz dolabında dinlendirin.

Bisküvili gelin pastası

Malzemeler

Alt taban için;

  • 3 paket pötibör bisküvi
  • 2 dolu yemek kaşığı margarin
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı rondoda çekilip öğütülmüş ceviz

Muhallebisi için;

  • 5 su bardağı süt
  • 6 tepeli yemek kaşığı un yani 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı diyebiliriz
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı tuzsuz krem peynir

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi tozunu

Hazırlanışı

Rondoda bisküvileri ve cevizi toz haline getirin. Üzerine yumuşamış veya eritilmiş tereyağı ilave ederek güzelce karıştırın.

Sütü azar azar döküp güzel bir hamur elde edene kadar yoğurun ve bir fırın tepsisine bastırarak yayın.

Bir tencerede muhallebi için tereyağı, peynir ve vanilya hariç tüm malzemeyi karıştırın ve ocağı açın.

Kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. Koyulaşınca vanilyayı da ekleyin. Bir iki fokurdatıp altını kapatın.

Ocaktan aldıktan sonra peyniri ve tereyağını ilave ederek, 2-3 dakika çırpın ve fırın kabındaki bisküvi karışımına dökün.

Hindistan cevizi ile süsleyip buzdolabında 3 saat kadar veya en ideali bir gece bekletin.

Kakaolu gelin pastası

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 + 1/3 su bardağı un

Keki ıslatmak için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker

Muhallebisi için:

  • 5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz kremşanti

Üzeri için:

  • 2/3 su bardağı hindistan cevizi

Hazırlanışı

Yumurtaları ve şekeri güzelce karışana kadar birkaç dakika çırpın.

Üzerine yağ, süt ekleyip biraz daha karıştırın ve sonra unu, kakaoyu, vanilyayı ve kabartma tozunu da ekleyerek güzelce çırpın.

Kare bir fırın kabını yağlayın ve üzerine karışımı döküp, önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25 dakika kadar pişirin.

Kek piştikten sonra fırından çıkartıp soğumasını bekleyin.

Bu arada keki ıslatmak için sütü ve şekeri bir tencereye alın ve şeker eriyene kadar karıştırıp sütü ısıtın. Şeker eridikten sonra tamamen soğuyan keke dökün. Sütü sakın kaynatmayın.

Ayrı bir tencerede kremşanti ve vanilya hariç tüm malzemeyi karıştırın ve ocağı açın. Kıvam alıp göz göz olana kadar pişirin.

Kıvam alan muhallebinin altını kapatın ve üzerine kremşanti ve vanilyayı ekleyin. Güzelce çırpın. Muhallebi ısı kaybedip ılık hale gelene kadar karıştırın.

Ilık ve soğuk hale gelen muhallebiyi, sütü tamamen içine çeken kekin üzerine dökün.

Sonra muhallebin de tüm üstünü hindistan cevizi ile kaplayın.

Pişmaniyeli gelin pastası

Pişmaniyeli gelin pastası, sadece süsleme kısmında diğer gelin pastalarına göre farklılık göstermektedir. Tüm keki ve muhallebiyi aynı şekilde yapın ve süslerken üzerine pişmaniyeleri serpiştirin.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...