2022-05-06 16:00:00 | Son Güncelleme : 2022-05-06 16:45:33

Gevrekli kanat nasıl yapılır? Mısır gevrekli tavuk kanat tarifi, malzemeleri ve püf noktaları

Gevrekli tavuk kanat tarifi, Kanal D ekranlarının sevilen programı Gelinim Mutfakta’da gelinler tarafından yapılarak, büyük bir beğeni topladı. Malzemeleri ve yapılışı ile oldukça pratik ve kolay bir şekilde yapılmakta olan gevrekli kanat tarifinin nasıl olduğu, yarışmanın izleyicileri tarafından merak edildi. İnternet üzerinden yoğun bir şekilde devam eden araştırmalarda, “Gevrekli tavuk kanat nasıl yapılır?”, “Mısır gevrekli kanat malzemeleri nelerdir?” sorularına cevap aranmaya başladı.

Gelinim Mutfakta yarışmasının bugünkü final yemeği mısır gevrekli tavuk kanat tarifiydi.
fotoğrafı büyüt
Fotoğrafı Paylaş
Gelinim Mutfakta yarışmasının bugünkü final yemeği mısır gevrekli tavuk kanat tarifiydi.

Kanal D ekranlarının sevilen gündüz kuşağı programı Gelinim Mutfakta’da gelinler, her gün farklı bir yemek tarifi ile gündem oluyor. Bugün yayınlanan programda ise dikkat çeken tarif mısır gevrekli tavuk kanat oldu. Yapılışı ve lezzetiyle büyük ilgi gören gevrekli tavuk kanat tarifi, internet üzerinden en çok araştırılan konular arasında yerini aldı. Peki mısır gevrekli tavuk kanat nasıl yapılır? İşte gevrekli kanat tarifi için gerekli olan malzemeler ve püf noktaları…

MISIR GEVREKLİ TAVUK KANAT TARİFİ MALZEMELERİ

Gelinim Mutfakta yarışmasının bugünkü final yemeği mısır gevrekli tavuk kanat tarifiydi. Gevrekli tavuk kanat tarifi için gerekli olan malzemeleri sizler için derledik:

Malzemeler;

  • 1,5 kg tavuk kanat

Sos için;

  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • 1,5 tatlı kaşığı pul biber
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

Tavukları bulamak için;

  • 4-5 yemek kaşığı kadar galeta unu
  • 1,5 su bardağı sade mısır gevreği

 

GEVREKLİ TAVUK KANAT NASIL YAPILIR?

Öncelikle tavuk kanatlarının üzerine kesikler atılır. Ardından mısır gevreği mutfak robotundan geçirilir ve galeta unuyla karıştırılır. Üzerine biraz tuz eklenerek sos hazırlamaya başlanır. Sos için yumurta, baharatlar, tuz ve sıvı yağ derin bir kapta çırpılır. Kesikler atılmış olan kanatlar içerisine dökülerek güzelce harmanlanır. Sosa bulanan kanatlar, mısır gevreği karışımına bulanarak yağlı kağıt serili bir tepside 200 derecede önceden ısıtılmış fırında, üzerleri kızarana kadar pişirilir. Mısır gevrekli tavuk kanatlar hazır. Afiyet olsun…

MISIR GEVREKLİ TAVUK KANAT PÜF NOKTALARI

Gelinim Mutfakta yarışmasında dikkat çeken Mısır gevrekli tavuk kanat tarifinin kıvamında ve daha lezzetli olabilmesi için dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunmaktadır. Öncelikle tavuk kanatlara atılan kesikler, kanatların daha kıvamında pişmesini sağlayacaktır. Bu nedenle bu noktanın göz ardı edilmemesi gerekmektedir. Mısır gevreği ile galeta ununa bulamadan önce kanatların, hazırlanan sos içerisinde iyi bir şekilde harmanlanmış olduğundan emin olmalısınız. Kanatların sos ile güzel bir şekilde harmanlanması, tarifin daha lezzetli olması için oldukça önemlidir. Önerilen püf noktalarına uymanız durumunda, lezzetli ve tam kıvamında bir gevrekli tavuk kanat elde edebilirsiniz.

Etiketler