2022-06-14 17:04:09 | Son Güncelleme : 2022-06-14 19:36:22

Mis gibi lezzetine doyamayacaksınız! Gelinim Mutfakta közlenmiş sebze çorbası nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta’da közlenmiş sebze çorbası tarifi izleyenleri hayran bıraktı. Sebzeleri adeta aşka getiren, lezzetiyle baş döndüren közlenmiş sebze çorbası görüntü olarak da gözlere hitap ediyor. Peki közlenmiş sebze çorbası nasıl yapılır? İşte lezzeti ve şık sunumuyla közlenmiş sebze çorbası tarifi...

Gelinlerin mutfakta hünerlerini sergilediği yarışmada közlenmiş sebzeli çorba tarifleri birer birer yapılırken, ekran başındaki izleyici de bu enfes tarifin nasıl olduğu üzerine yoğun bir araştırma yapmaya başladı.
fotoğrafı büyüt
Fotoğrafı Paylaş
Gelinlerin mutfakta hünerlerini sergilediği yarışmada közlenmiş sebzeli çorba tarifleri birer birer yapılırken, ekran başındaki izleyici de bu enfes tarifin nasıl olduğu üzerine yoğun bir araştırma yapmaya başladı.

Gelinim Mutfakta yarışmasının sevilen yarışma programı, bugün közlenmiş sebze çorbası tarifi ile izleyiciden büyük beğeni topladı. Gelinlerin mutfakta hünerlerini sergilediği yarışmada közlenmiş sebzeli çorba tarifleri birer birer yapılırken, ekran başındaki izleyici de bu enfes tarifin nasıl olduğu üzerine yoğun bir araştırma yapmaya başladı. İşte enfes lezzeti ve muhteşem sunumuyla lezzetine doyamayacağınız közlenmiş sebze çorbası tarifi, malzemeleri ve püf noktaları…

KÖZLENMİŞ SEBZE ÇORBASI TARİFİ MALZEMLERİ

Gelinim Mutfakta közlenmiş sebze çorbası tarifi için gerekli olan malzemeler aşağıdaki gibidir:

  • 4 adet orta boy domates
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet kırmızı biber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı süt (oda ısısında)
  • 3 diş sarımsak
  • Karabiber, kekik
  • Tuz.

 

KÖZLENMİŞ SEBZE ÇORBASI NASIL YAPILIR?

  • Öncelikle bir fırın tepsisine yağlı kağıt serilir ve üzerine kesilmiş domatesler, kapya biberi, kuru soğan ve sarımsaklar yerleştirilir.
  • Doğranmış sebzelerin üzerine karabiber, kekik ve tuz serpilir.
  • Daha sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırına yerleştirilen sebzeler közlenmek üzere bırakılır
  • Közlenme işlemi tamamlanınca soğumaya bırakılır ve soğumuş olan domates ve biberlerin kabukları soyulur.
  • Diğer tarafta bir tencereye tereyağı alınır ve eritilir. Tereyağı eridikten sonra un ilave edilir ve kokusu çıkana kadar karıştırılır.
  • Unun rengi hafif pembeleşince salça eklenir ve 1-2 dakika kadar kısık ateşte karıştırılarak kavurulur.
  • Daha sonra közlenen sebzeler tencere eklenir ve karıştırılır.

 

 

  • 3 su bardağı sıcak su da ilave edilerek bir kez daha karıştırılır ve kaynamaya bırakılır.
  • Çorba kaynayınca blenderdan geçirilir ve pürüzsüz bir kıvam alması sağlanır.
  • Geride kalan 2 su bardağı sıcak su, pürüzsüz hale getirilmiş olan çorbaya ilave edilir ve üzerine de süt eklenir.
  • Kısık bir ateşte 1-2 dakika kadar pişirilir.
  • Üzerine isteğe göre kaşar peyniri ve kızarmış ekmek dilimleri serpilir ve servis edilir.
  • Afiyet olsun…