2022-06-10 15:52:06 | Son Güncelleme : 2022-06-10 15:59:30

Yok böyle pilav! Perdeli düğün pilavı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta perdeli düğün pilavı tarifi, malzemeleri ve püf noktaları

Hafta içi her gün gündüz kuşağında yayınlanan ve izleyiciler tarafından ilgiyle takip edilen Gelinim Mutfakta yarışmasında bugünün yemeği perdeli düğün pilavıydı. Gelinlerin hünerlerini sergiledikleri ve gün sonunda kaynanalardan puan topladıkları yarışmada yapılan yemekler oylanırken izleyiciler, “Perdeli düğün pilavı nasıl yapılır?”, “Gelinim Mutfakta Perdeli düğün pilavı tarifi nasıldır?” sorularına cevap aramaya başladı.

Her gün farklı bir yemek tarifi ile hünerlerini sergileyen gelinler, bugün de perdeli düğün pilavı tarifi ile yarıştılar.
fotoğrafı büyüt
Fotoğrafı Paylaş
Her gün farklı bir yemek tarifi ile hünerlerini sergileyen gelinler, bugün de perdeli düğün pilavı tarifi ile yarıştılar.

Kanal D’nin sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta, sevilen lezzetleri ekranlara getirmeye devam ediyor. Her gün farklı bir yemek tarifi ile hünerlerini sergileyen gelinler, bugün de perdeli düğün pilavı tarifi ile yarıştılar. Gün sonunda yapılan yemeği kaynanalar puanlarken, izleyiciler de perdeli düğün pilavı tarifi üzerine yoğun bir araştırma yapmaya başladı. İşte enfes lezzetiyle, tane tane perdeli düğün pilavı tarifi, malzemeleri ve püf noktaları…

PERDELİ DÜĞÜN PİLAVI TARİFİ MALZEMELERİ

Gelinim Mutfakta yarışmasında bugünün tarifi perdeli düğün pilavıydı. Perdeli düğün pilavı tarifi malzemeleri aşağıdaki gibidir:

Pilavı için;

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 2 yemek kaşığı çiçek yağı
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 100 gram tuzsuz yer fıstığı
  • 1 yemek kaşığı haspir
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı tuz

 

Üst kısmı için;

  • 500 gram tavuk kalça şiş
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 yemek kaşığı çiçek yağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz

Perdesi için;

  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 6 adet lavaş

 

PERDELİ DÜĞÜN PİLAVI NASIL YAPILIR?

  • Öncelikle pilav için pirinçler sıcak su içerisinde yirmi dakika kadar bekletilir ve şişince süzülür.
  • Diğer tarafta pilav tenceresinde yağ kızdırılır ve yer fıstıkları rengi dönene kadar kavrulur.
  • Üzerine pirinçler eklenir ve kavurma işlemine devam edilir.
  • Ardından 2,5 su bardağı kaynar su pirinçlerin üzerine eklenir.
  • Tuz ve baharatlar da ilave edilerek kapağı kapatılır ve pişirmeye bırakılır.
  • Diğer tarafta perdeli düğün pilavının üst kısmın hazırlanır. Bir kase içine baharatlar koyularak harmanlanır.

 

 

  • Tavuklar bu karışıma bulanarak kızgın yağda kızartılır ve ardından pilava eklenerek karıştırılır.
  • Tek kişilik fırın kaselerinin alt kısmı biraz yağlanır ve üzerine lavaşlar yerleştirilir.
  • İçlerine pilavdan birer kepçe paylaştırılır.
  • Bohça şeklinde kapatılır ve üzerine tereyağı gezdirilir.
  • Daha önce ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.
  • Hazırlanan perdeli düğün pilavı servis tabağına ters çevrilerek sunuma hazırlanır.
  • Afiyet olsun…