Tgrt Haber
04 Ağustos 2018 10:40

Genç Odası Önerileri 20 Farklı Havalı ve Eğlenceli Genç Odası

Genç odası denildiğinde, gençlerin her zaman diğerlerinden farklı görünmeyi tercih ettiğini unutmayın. Bununla birlikte uyuma alanının ötesinde dünyanın olması gereken sıkıcılığından ve kurallarından kaçmayı isterler.

Genç Odası Önerileri 20 Farklı Havalı ve Eğlenceli Genç Odası
genç odası

Eğer genç çocuklarınız için genç odası bakıyorsanız, öncelikle onun bakış açısıyla odasında olmasını sevdiği şeylere bakın. Bu onun stilini anlamanıza yardımcı olacaktır. Bu bakış açısıyla onun dekorasyon zevkini öğreneceksiniz. Gençler her zaman diğerlerinden farklı görünmeyi tercih ederler. Bununla birlikte uyuma alanının ötesinde dünyanın olması gereken sıkıcılığından ve kurallarından kaçmayı isterler. Gençler kendilerini biraz arsız bir tavırla ifade edebilirler. Bunu da her yerde yapabilirler. Özellikle odaları onların dünyalarıdır. Burası onlar için kendilerini ifade edecekleri en zirve yerdir.  

Dünya onların kabul ettiği bir güzellik olur. Bu odadan kaynaklı bir bakış açısıdır.  Genç odası fikirleri ile ilgili beyin fırtınası yaptığımızda hatırlamamız gereken en önemli şeyin onların yatak odalarının onları ifade eden bir araç olduğudur. Yeni gençlik, günümüze uygun dekorasyonda son trendler konusunda gayet bilinçli. Çoğu gencin vazgeçemediği ve kıymet verdiği oyuncakları vardır fakat odalarına baktığınızda bunlar diğer çocukça şeylerden daha kültür olarak yüksek ve gelişmiştir.

Gençlerin vakitlerinin çoğunu konforlu bir şekilde geçirdikleri küçük ve kendi odaları aslında onların müstakil bir apartman dairesidir. Bu yüzden odanın büyüklüğüne küçüklüğüne bakmaksızın, arkadaşlarıyla takılabilecekleri, odaya rahatça yayılabileceği ve ödevlerini yapabileceği çok yönlü odaya ihtiyaç duyarlar. Bunların hepsi gençlerin kişiliklerinin yansıtır.

Genç odaları önerilerinde gençlerin yaşlarına hitap edecek özel fonksiyonları olan oda dekorasyonlarının olması gerekir. Bununla birlikte yetişkinler daha sakin, açıklık ferah ve abartısız alanlar tercih ettiği halde, gençler enerjik alanları severler ve takdir edip beğenirler. Enerjisi yüksek odalar her zaman ilk tercih ettikleri şeylerdir. Siz de bekleyip, bu dekorasyon fikirlerini kafanızda tasarlayın.

Şunu göz önünde bulundurmalıyız ki gençler odalarını sadece uyumak için kullanmazlar hatta uyumaktan daha fazla önem verdikleri şeyler vardır. Özgürlüklerini keşfetmeye başladıklarında, hangi odada; arkadaşlarıyla çalışabiliyorlarsa, uzanabiliyorlarsa, takılabiliyorlarsa o odayı kendi alanları kabul ederler. Bunlar onlar için uyumaktan daha önemlidir ve bu odanın sosyal tarafı oldukça büyüktür.  Onları mutlu edecek şeylerden biri de odayı posterler ile süslemektir. Eğer bir genç erkek çocuğunuz var ise odayı araba posterleri ile süsleyebilirsiniz. 

Onları n odalarını tasarlarken dikkat etmeniz gereken üç şey vardır, bunlar da uyuyabilecekleri bir alan olması, ders çalışabilecekleri bir alan olması ve arkadaşlarıyla takılabilecekleri bir alan olmasıdır. Bunlar onların ihtiyacı olan alanlardır. Bu alanları sağladığınızda kendi odasının sorumluluğunu alana bir çocuk ile karşılaşmanız mümkündür çünkü odasında mutlu olan bir çocuk daha sakin ve anlayışlı ve en önemlisi mutludur. Eğer küçük bir alana daha sahipseniz gençlerin odalarında onlara arkadaşlarıyla birlikte vakit geçirip takılabilecekleri bir alan oluşturabilirsiniz. Bunu boş alana oturma ve dayanma minderi, kilim veya halı koyarak yapabilirsiniz. 

Mantar panolar asarak istedikleri notları asmalarını sağlayabilirsiniz. Bunu çok yönlü olarak kullanacaklardır ve ya onlara silinebilir yüzeyi olan bir tahta da hediye edebilirsiniz. Ya da masalarını silinebilir yüzey ile hem not alabilecekleri hem de ders çalışabilecekleri bir şekilde hazırlatabilirsiniz. Yatağın olduğu yere bir çekyat koyarak onun da etrafını cibinlik kumaşı ile boylu boyunca çevirerek, gençlere uzanmaları ve rahatça dinlenmeleri ve belki de şekerleme yapabilmeleri için bir köşe de hazırlayabilirsiniz. Bu tip şeyler onlara kendilerini daha iyi hissettirecektir. Onların fikirlerini almadan ve zevklerine önem vermeden bir oda yapmamanızı önemle tavsiye ediyoruz.

Genç Odası

Genç Odası

Genç Odası

Genç Odası

Genç Odası

Genç Odası

Genç Odası

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...