Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Haziran 2021 08:33

Gençlerin yeni gözde mesleği: Diyetisyenlik

Diyetisyenlik mesleğinin gençlerin yeni gözdesi haline gelmesiyle kontenjanlar artırıldı. Türkiye Diyetisyenler Derneği Başkanı Ayhan Dağ “Beslenme ve diyetetik bölümünde yukarıya doğru bir trend var. Neredeyse kontenjanların tamamı doluyor” dedi.

Gençlerin yeni gözde mesleği: Diyetisyenlik
diyetisyenlik,,meslek,,eğitim,

Türkiye'de 2004'e kadar sadece 3 üniversitede Beslenme ve diyetetik bölümü varken bölümün sayısı 2020'de 96'ya yükseldi. Üniversitelerin Sağlık Meslek Yüksekokullarındaki Beslenme ve Diyetetik Bölümü ve Sağlık Bilimleri Fakülteleri toplam kontenjanı ise 2014'te 2 bin 600 iken, 2020'de 6 bin 307'ye çıktı.

Diyetisyenlik mesleğinin sağlık meslek mensubu olarak tanımlandığını belirten Türkiye Diyetisyenler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Ayhan Dağ, “Toplum yaşlanıyor ve sağlık ihtiyaçları artıyor. Bu anlamda da üniversitelerin sağlık bilimleri fakültelerindeki bölümlere talep artıyor” dedi. Beslenme ve diyetetik bölümü kontenjanlarında yukarıya doğru bir trend olduğunu söyleyen Dağ, “Neredeyse kontenjanlarının tamamını da dolduruyor" dedi.

Öte yandan eve kapanmayla birlikte hastalık stresinin kişileri "duygusal beslenme" denilen bir yöne ittiğine ve diyetisyenlere gelen taleplere dikkat çeken Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Hamidiye Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Fatih Özbey ise “Bu süreç diyetisyenlerin internetten danışanlarına ulaşabilme alışkanlıklarını biraz daha artırdı” dedi. Özbey, bu sayede diyetisyene gidebilme noktasındaki insanların önündeki bazı engelleri de ortadan kalkmış olduğunu söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...