• Piyasalar
  • up
    BIST 100
    122734
  • up
    USD
    5.9158
  • up
    EURO
    6.5571
  • up
    GBP
    7.689
  • up
    Altın
    296.904
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 28.12.2019 - 11:03 Yorum : 0

Gerçek pastane poğaçası tarifi, Pastane poğaçası tarifi ve Pastane poğaçası nasıl yapılır

Pastane poğaçası çok seviyorsanız bu haber tam size göre. Evinizde yaptığınız yiyeceklere daha çok güveniyorsanız pastane poğaçası için tarifini sizler için hazırladık. Pastane poğaçaları, mutfağınızın güvencesinde kahvaltı sofralarını süsler. Peki hakiki pastane poğaçası nasıl yapılır? İşte pastane poğaçası tarifi ve kalorisi...

Gerçek pastane poğaçası tarifi, Pastane poğaçası tarifi ve Pastane poğaçası nasıl yapılır

Pastane poğaçası çok seviyorsanız bu haber tam size göre. Evinizde yaptığınız yiyeceklere daha çok güveniyorsanız pastane poğaçası için tarifini sizler için hazırladık. Pastane poğaçaları, mutfağınızın güvencesinde kahvaltı sofralarını süsler. Peki hakiki pastane poğaçası nasıl yapılır? İşte pastane poğaçası tarifi ve kalorisi...

Pastane poğaçası tarifinin püf noktaları

  1. Sadece tereyağı ile yapılan pastane poğaçaları bir gün sonra hemen bayatlayıp yumuşaklığını kaybettiğinden, bir miktar margarin kullanmak gerekmektedir.
  2. Yağ maya kuru mayadan daha lezzetli olabiliyor.

Hakiki gerçek puf puf yumuşak pastane poğaçası

Malzemeler

  • 500 gr un (5 su bardağı)
  • 150 gr tereyağı
  • 100 gr margarin
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz (12 gr)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker (30 gr)
  • 1 tatlı kaşığı mahlep (7 gr)
  • 1 paket yaş maya (40 gr)
  • 1 su bardağı su

Hazırlanışı

  1. Tüm malzemeleri oda sıcaklığına getirin.
  2. 100 gram margarini ve 150 gram tereyağını ve 1 yumurtayı, diğerinin de beyazını bir karıştırma kabına alın.
  3. Ayrı bir karıştırma kabında 1 paket yaş mayayı ve 2 tatlı kaşığı toz şekeri, 1 su bardağı ılık suda karıştırarak eritin. 15 dakika ağzı kapalı bir şekilde bekletin ve ardından yağ ve yumurtanın olduğu karıştırma kabına ilave edin ve karıştırmaya başlayın.
  4. Üzerine 1 yemek kaşığı yoğurt ve 1 tatlı kaşığı mahlep ilave edin.
  5. Karıştırırken 1,5 yemek kaşığı tuzu da ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  6. Unu yavaş yavaş hamura yedirerek ilave edin.
  7. Hamur hafif ele yapışan ve yumuşak bir hamur olacaktır.
  8. Hamurdan mandalina kadar belki ondan daha büyük bir parça alın ve yuvarlayın. Yaklaşık 14 tane parça elde edeceksiniz.
  9. Parçaları yuvarlayın ve elinizin yanıyla hamura bir kere vurun. İçine istediğiniz iç harcından bir kaşık kadar koyu sonra sağdan sola doğru hamuru birleştirin hafifçe itin. Bu şekilde üzeri poşetle kapanacak ve hava akımına maruz kalmayacak ılık bir ortamda en az 30 dakika bekletin.
  10. Yumurta sarısının üzerine 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ve 1 tatlı kaşığı da pekmez koyarak karıştırın. Ardından poğaçaların üzerine sürün.
  11. Üzerine çörek otu ve susam serpin.
  12. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

İçi boş yumuşacık gerçek pastane poğaçası

Malzemeler

  • Yarım paket margarin
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kuru maya
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta (akı içine sarısı üzerine)

Hazırlanışı

  1. Yarım paket tereyağını eritin ve biraz ılındıktan sonra bir karıştırma kabına alın.
  2. Üzerine 1 paket mayayı ekleyin ve eriyene kadar tereyağı ile karıştırın.
  3. 1 su bardağı sütü de ekleyip karıştırın.
  4. 1 tatlı kaşığı tuzu da ekleyip karıştırın.
  5. 3 su bardağı unu azar azar ekleyip yoğurmaya başlayın.
  6. Hamurun üzerine bir kapak kapatarak 15 dakika dinlendirmeye bırakın.
  7. Kaşıkla bir iki tur hamuru çevirin ve havasını alın.
  8. Ardından, ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlak hale getirin.
  9. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hazırladığınız poğaça hamurlarını dizin ve üzerine ayırdığınız yumurta sarısını poğaçaların üzerine sürün.
  10. Çatalla poğaçaların üzerine artı çizin ve her birinin ortasına çörek otu serpin.
  11. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 ila 30 dakika arasında pişirin.
 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber