Tgrt Haber
19 Ağustos 2022 18:15 - Güncelleme : 19 Ağustos 2022 18:18

Girişimci Anıl Karadan: Hedefim Çeşme'nin kültürel izlerini Yunan adalarına taşımak

Alaçatı’nın gözde mekânlarından Elin Otel ve The Small Alaçatı’nın işletmecisi Anıl Karadan, gözünü Yunan adalarına çevirdi. Başarılı girişimci, Çeşme’nin kültürel izlerini taşıyan mekânlarla Yunan adalarında faaliyet göstermek için çalışmalarına başladıklarını açıkladı.

Girişimci Anıl Karadan: Hedefim Çeşme'nin kültürel izlerini Yunan adalarına taşımak
Alacatı,Girişimci,Çeşme

Çeşme, mavi ile yeşilin iç içe geçtiği plajları, her ihtiyaca cevap veren otelleri, dünya mutfağının lezzetlerini yöresel ürünlerle sunan restoranları ve eğlence mekânlarıyla olduğu kadar tarihi güzellikleriyle de öne çıkan bir yerleşim yeri. Gerçek bir tatil cenneti olan beldeye âşık olan isimlerden biri de uzun süredir Çeşme’de yaşayan ve Alaçatı’da turizme kazandırdığı işletmelerle adından sıkça söz ettiren iş insanı Anıl Karadan.

BİR KÜLTÜR MERKEZİ: ÇEŞME

Bankacılık mezunu olan ve sektörde bir süre çalıştıktan sonra iş dünyasına atılan başarılı girişimci, Elin Otel ile giriş yaptığı Alaçatı’da işletme sayısını The Small Alaçatı ile ikiye çıkarmıştı. Bohemle lüksü harmanlayan dekorasyonu ve özel kokteylleri ile dikkat çeken mekânın gördüğü ilgi sonrası Karadan hedef büyüttü. Ünlü işletmeci, kaplıca ve ılıcaları, Eritrai Antik Kenti gibi tarihi yerleri ile müthiş bir mirasa sahip olan beldenin kültürel izlerini Yunan adalarına taşıyacağını açıkladı.

DÜNYADA ÖRNEĞİ ÇOK AZ

Ekibiyle çalışmalara başladıklarını belirten Anıl Karadan, “Dünyada bu kadar çok doğal ve tarihi güzelliğe sahip çok az yer var. Benim misyonum da bunu dünyaya duyurmak. İlk adım olarak komşumuz Yunan adalarından başlayacağım. Beldemizin tarihi ve kültürel dokusunu yansıtan mekânlarımızla oralarda da olacağız. Çünkü Çeşme zengin tarihi, doğal güzellikleri ve cana yakın insanlarıyla bunu fazlasıyla hak ediyor” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...