Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Haziran 2019 16:08

Gluten Alerjisi Belirtileri Nedenleri Tedavisi

Gluten, ekmek gibi tahılların hamur yapımı sırasında hamurun birbirine yapışmasını tutmasını ve kabarmasını sağlayan yapışkan, ağsı proteine verilen isimdir. Gluten ekmek, makarna, kurabiye gibi pek çok besinde bulunan bir maddedir. Gluten alerjisi ise bu besinleri tüketen kişilerde meydana gelen alerjik belirtilere denir. Gluten alerjisi belirtileri arasında midede şişkinlik, ishal, kabızlık, karın ağrısı, aşırı gaz sancısı, kronik halsizlik gibi belirtiler yer alır.

Gluten Alerjisi Belirtileri Nedenleri Tedavisi
gluten alerji sebepleri,,gluten alerji belirtileri,

Gluten, vücudun glüteni sindiremediği tıbbi durum olan çölyak hastalığının diğer adıdır. Gluten alerjisinde vücudun bağışıklık sistemi glüteni “tehlikeli” olarak görmeye başlar ve yok etmeye çalışır. Bu durum, karın ağrısı, sindirim rahatsızlığı, ishal ve yanında diğer belirtilerle ince bağırsakta iltihaplanmaya neden olur.

Haberin devamı için tıklayınız...

Kaynak: mavikadin

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...